Levné soustruhy - průběžná aktualizace
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Nedostižná legenda (DeVlieg Spiramatic - nebo taky v licenci pod Herbertem nebo Okumou) je orientovaná takto:
http://www.lathes.co.uk/devlieg/
Jinak si doporučuji všimnout, v jaké přesnosti na tom před těma cca 60-80 (!) lety šlo v serií bezproblémově dělat.
Nádhera! V tomhle uspořádání je číňaňi taky dělají, s krátkým stolem. Ideální na úsporu místa. Co se mi líbí, je jak vřeteno jezdí v podvěsu. Pokud by bylo zavěšený na lištách, tak by neopotřebovávalo ten 100kg odlitek, a geometricky by stačilo řešit menší a lehčí lišty. Což u našich mašin je přesně opačně, a vyjíždí to v uložení lavor.milan584 píše: ↑7. 1. 2019, 11:06Nedostižná legenda (DeVlieg Spiramatic - nebo taky v licenci pod Herbertem nebo Okumou) je orientovaná takto:
Jinak si doporučuji všimnout, v jaké přesnosti na tom před těma cca 60-80 (!) lety šlo v serií bezproblémově dělat.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
hilts píše :
Dokonale zdevastovaná mašina a uvnitř to asi nebude lepší, ale je to fakt levný, i na šroťáku by stála víc.
Před pár lety jsem ji mohl mít protekčně z laboratoří vysoké školy
za 120 000.-, stav nového stroje (prý na něm občas dělali plastové kostřičky na cívky),
váhal jsem příliš dlouho, dodneška lituju
Kód: Vybrat vše
trochou starostlivosti by z neho nieco mohlo byt
Před pár lety jsem ji mohl mít protekčně z laboratoří vysoké školy
za 120 000.-, stav nového stroje (prý na něm občas dělali plastové kostřičky na cívky),
váhal jsem příliš dlouho, dodneška lituju
Prenost neni dana strojem, ale obsluhu!milan584 píše: ↑7. 1. 2019, 11:06Nedostižná legenda (DeVlieg Spiramatic - nebo taky v licenci pod Herbertem nebo Okumou) je orientovaná takto:
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Zdar Sokolíci je to rady
Protože neplkám o cenách stravenek ani bíde ve státní správě mám čas dělat užitečné věci. Mám odpověd od Sun vu kunga
Stroj obsahuje za uvedenou cenu následující:
Cyclematic manual machine tools (F.O.B.)
CTL-618e Toolroom lathe-Taper spindle 1 21,000.00 21,000.00
without gear box but with CPU designed specifically for
Color pitch and module turning processing machine
white/grey Machine standard with
with 500mm x 150mm MITUTOYO Linear scale
Measurement 5.7" Delta touch screen
QUOTATION
& 70% balance payment before shipping
1 unit /1 crate Infinitely variable spindle speeds controlled by inverter
N.W.: 800kgs 50-4000 RPM
G.W.: 900kgs 220V / 60 Hz / 3 Phase
200*85*190cm English / Metric dual system
3HP YASKAWA inverter
3HP frequency motor
Tailstock (Taper MT No.2)
Work light
Coolant pump
200*85*190cm
Za příplatek pouze CSA Electricity equipping, CE Electricity equipping, kde netuším co tím mysli.

QUOTATION
3HP YASKAWA inverter
3HP frequency motor
Work light
Coolant pump
200*85*190cm
Za příplatek pouze CSA Electricity equipping, CE Electricity equipping, kde netuším co tím mysli.

Nevím, že bych kdy dělal ve státní správě.elbarto píše: ↑7. 1. 2019, 11:47 Zdar Sokolíci je to radyProtože neplkám o cenách stravenek ani bíde ve státní správě mám čas dělat užitečné věci. Mám odpověd od Sun vu kunga
Stroj obsahuje za uvedenou cenu následující:
QUOTATION
3HP YASKAWA inverter
3HP frequency motor
Work light
Coolant pump
200*85*190cm
![]()
To já mam taky čas dělat užitečné věci, třeba dát dohromady mašinu a dělat na ní. Anebo alespoň stavět dílnu, nebo stěhovat se z jedné dílny do druhé za lepším. Prostě něco vhodného vyberu, koupím a uvedu to do funkčního stanu. Nenajezdím při tom miliony kilometrů a nevymýšlím teorie jak "ojebat systém" a koupit novou mašinu za cenu šrotu.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
.......... Za příplatek pouze CSA Electricity equipping, CE Electricity equipping,
není tím myšleno napájení 3x 400V + CE certifikace
není tím myšleno napájení 3x 400V + CE certifikace
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
To jsem nějak nepobral

Pokud je křivá a nedrží míry, tak může být obsluha třeba i s. Putin, svůj IT stín, stejně nepřekročí.
Pro představu, ten DeVlieg měl (má, když je v dobrém stavu) opakovatelnost cca 0.0025 v celém XY (1000 x 750 mm).
To si můžeš zkusit s nějakou jinou horizontkou (zejména z východního bloku a z té doby).
Tady je ta zkrácená
https://nanjingjw.en.made-in-china.com/ ... 706T-.html
https://acemachinetools.en.made-in-chin ... 6411b.html
Maj jich tam tolik, že by jim jedna ani nemusela chybět
pokud to není teda jedna nakopírovaná 
https://nanjingjw.en.made-in-china.com/ ... 706T-.html
https://acemachinetools.en.made-in-chin ... 6411b.html
Maj jich tam tolik, že by jim jedna ani nemusela chybět

H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Jedna věc je, v jakém stavu přijde stroj. To co přišlo, když to zařizoval Robokop, jak píše, bylo v souladu s popisem. OK. Další věc je, jestli to tak bude u další 10ks co si objedná někdo jiný. Ale co je hlavní otázka - v jakém stavu bude stroj dejme tomu po 5ti letech? Lože je tedy kalené, OK, to by mohlo vydržet. Ale co další věci - životnost ložisek, atd., hlavně třeba vyzrálost odlitků. Jestli tohle soudruzi v Číně odflákli, tak se to celé za pár let zkroutí jak paragraf a bude to srovnatelné leda tak s tím nejhorším co je na Bazoš.
Já nechápu jednu věc. Kolik stojí soustruh na bazoš se tak nějak ví. Kolik může dělat skutečná profesionální GO (tj. oprava geometrie, výměna ložisek, výměna šroubů, odstranění všech závad, nový lak, atd., prostě uvedení do stavu v podstatě nového stroje) - řekněme 80 nebo 100 tisíc (něco takového si matně pamatuju)?
Cenově by to vyšlo +/- jako Číňan, akorát že by člověk věděl, do čeho jde.
Já nechápu jednu věc. Kolik stojí soustruh na bazoš se tak nějak ví. Kolik může dělat skutečná profesionální GO (tj. oprava geometrie, výměna ložisek, výměna šroubů, odstranění všech závad, nový lak, atd., prostě uvedení do stavu v podstatě nového stroje) - řekněme 80 nebo 100 tisíc (něco takového si matně pamatuju)?
Cenově by to vyšlo +/- jako Číňan, akorát že by člověk věděl, do čeho jde.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no oficialne repasovana sv18 ktera po repasi cvachtala asi 0.2mm bokem na malem suportiku stoji cca 400 000,- bez DPH dal uz jsem to neproveroval, nemelo to smysl
loze bylo prebrousene, jestli protiplochy, o tom vazne pochybuju
loze bylo prebrousene, jestli protiplochy, o tom vazne pochybuju
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
repasovane sv18 beru skoly ( predpokladam z eurofondov ) a sem tam nejaka firma zaujem stale je
Po repasoch po firmach som zatial nepocul ani na jednu ze by to bolo tip top ( adekvatne cene ). Do mojho repasu som dal tak 500 eu - vretenik, nortonka ,naplne ,nozova hlava, a specificke naradie s tym spojene. To nieje az tak zle ci ? Cisto teoreticky keby dokoncim suport konika a prevodovku tak by to bolo full. Horisa je casova narocnost, hlavne ked to clovek robi prvy krat.
Po repasoch po firmach som zatial nepocul ani na jednu ze by to bolo tip top ( adekvatne cene ). Do mojho repasu som dal tak 500 eu - vretenik, nortonka ,naplne ,nozova hlava, a specificke naradie s tym spojene. To nieje az tak zle ci ? Cisto teoreticky keby dokoncim suport konika a prevodovku tak by to bolo full. Horisa je casova narocnost, hlavne ked to clovek robi prvy krat.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M