Zetko po spuštění Machu krokuje.

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
adventurer

23. 6. 2009, 11:28

Mach mi začal najednou zlobit a nevím jak mu domluvit...
Po spuštění Machu a načtení programu spustím start a osa Z místo toho co by jela posuvem tak krokuje po desetině až na nulu,potom už všechno jede normálně. Po dalším načtení programu je už všechno OK. Jakmile Mach restartuji tak se to zase opakuje.
Nevíte někdo čím to může být ?
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

23. 6. 2009, 1:48

Ja bych to tipl na preinstalaci Windouru.
Jsou veci mezi kremikovym nebem a normalni zemi a toto je jedna z nich.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

23. 6. 2009, 1:50

Já bych to viděl na instalaci EMC :) Windows jsou ten nejhorší vir na planetě. :lol:
adventurer

23. 6. 2009, 7:35

Reinstalace nehrozí,tím to určitě není. Spíš bych si to tipnul že jsem omylem něco blbě přenastavil. Nechová se to nijak zmateně jak bývá zvykem u rozdrbaného systému,tohle se chová pořád stejně. Všechno ostatní šlape perfektně.
EMC je pro mě španělská vesnice :D
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

23. 6. 2009, 7:47

Tak tim to urcite je.

Ja sice mach nikdy nepouzival vic jak pul dne, ovsem dukladne ho mam prolezly a nekolik veci sem do nej dokonce dopsal ale nikde tam nastaveni na to ze prvni prejezd ma byt poooooomalu neni. Proste se ti nekde bije SW.
Pobily ss ti nekde ovladace , nekdy to umi udelat i jina verze knihovny.. proste cokoli v systemu. Dokonce to muze mach provadet umyslne pokud jsi mu ublizil nebo se o neco pokousel.

EMC pro mne taky byla spanelska vesnice, ale ted uz jsem nejaky patek spokojenym uzivatelem.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
adventurer

24. 6. 2009, 6:41

Těmi Wokny to vážně není,nainstaloval jsem teď Mach na jiném PC a ponechal konfigurační soubor beze změn,kromě nastavení motorů. Spustil jsem to v offline režimu načetl program a jede to bezchybně,ovšem po vložení mé konfigurace to začlo zase po startu krokovat. Navíc jsem už přišel na to,která volba v nastavení to způsobuje,je to v "General configuration" -volba "Stop Spindle. Wait for Cycle Start". Když zvolím "Ignore Tool Change" tak to chodí normálně...
Takže teď babo raď !
adventurer

27. 6. 2009, 2:00

Můžete někdo vyzkoušet jestli vám to taky takhle blbne ?
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 6. 2009, 5:28

Kdyz je to jen v Machu tak to smaz, nainstaluj a nakonfiguruj to cele znova neni co resit, hm? Pokud uz nejakou dobu Mach pouzivas, tak si celou konfikuraci prece pamatujes. Toto je jediny spolehlivy lek skoro na vsechny SW problemy.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
adventurer

27. 6. 2009, 7:08

Ale vždyť jsem psal,že to dělá i na jiném PC úplně to samé.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 6. 2009, 10:40

Ale pak jsi tam supnul ten tvuj konfig soubor. Aspon tak sem to pochopil. Pokud jsi to konfiguroval rucne, tak je skutecne nekde chyba, ale to me naprosto nenapada kde by mohla byt. Mozna bych zkusil jinou (starsi) verzi Machu. S temi nejnovejsimi jsem mel dost potize a vratil jsem se k verzi stare cca 2roky.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
adventurer

28. 6. 2009, 12:46

Ano,dal jsem tam sice svou konfiguraci,ale vzápětí jsem přišel na to,která položka v nastavení to způsobuje a že to blbne i v nové instalaci na kterémkoliv PC,stačí v "General configuration" zaškrtnout volbu"Stop Spindle. Wait for Cycle Start". Když se zaškrtne volba "Ignore Tool Change" tak to chodí normálně.
Znovu připomínám,že to dělá jen po spuštění Machu.
Tzn: Spustit Mach (s nastavením volby viz. výše) načíst a spustit program, Zetko by mělo krokovat po desetině než najede na nulu,pak už to fičí normálně až do restartu Machu.
Abych nemusel čekat než se Zetko připlazí k nule tak se to dá urychlit tak, že se program,jakmile začne Zetko krokovat,stopne a následně znovu spustí,Zetko pak ještě chviličku krokuje,pak se zastaví a následně už to jede normálně.
Takže jak vidíte,mám to promakaný :lol:
Udělal jsem mnoho dalších pokusů(konfigurace,postprocesory) a chyba je určitě v Machu,mám poslední verzi R3.042.020.

Proto bych byl rád kdyby mi tuhle chybu ještě někdo potvrdil,aby se o tom mohlo napsat autorovi Machu.
ferguson

28. 6. 2009, 3:00

aj mna tusim toto robilo. ale odstranil som to vlastne nahodov tak, ze vzdy vymazavam z NC kodu tie "T" (informacie o nastroji). pretoze nemam vymenu nastrojov a vzdy mi to davalo vselijake hlasky v zmysle "neznamy nastroj" a pod.
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“