Ve šmelcu jsem vyhrábl dva litinový úhelníky, jeden na vejšku ,jeden na šířku, cca 30x40 akorát nemaj T drážku, ale rovnou plochu (původně byly i zaškrabaný) maj v sobě několik děr se závitama. Prostě nějaký jednoúčeláky. Původně jsem ty díry chtěl zavařit, a vyfrézovat tam T drážky, aby z toho byl pěknej úhelník, ale nakonec když jsem dovlekl tu kostku, tak jsem se na to vykašlal. Úhelník s drážkama mám 50x40, to je prozměnu kus ocele, svařenec, ale pěkně dělanej. Včera jsem jeden malej úhelníček vyvlekl a vyčistil, budou do něj muset přijít vrtnou dvě M16 k té třetí co už tam je, což se mi teda vůbec nelíbí, a našroubuju k tomu na stojáka jednoho 200mm Gotwalda. Aspoň prozatím, než přijde zásilka materiálu do šmelcu a budu si moct nadělat šroubovací podpěry, upínky a podkládací kostky. Velkou inspirací je Raymond, jak zmínil Stanik, takhle byxh si to upínání představoval, prázdnej stůl a minimum závaží na něm. https://www.youtube.com/channel/UC8_CK6 ... Jnw/videos Ty kostky kam se dají došroubovat dorazy, upínky, šrouby na posuv se mi zdaj jako perfektní řešení. Stejně jako pokládání obrobku na ně, a ne válení po stole.