CNC vyvrtavacka
xxxx
Naposledy upravil(a) Pupak dne 4. 1. 2010, 6:56, celkem upraveno 2 x.
Čo máš 8 rúk a nechodíš ani spať , keď to všetko stíhaš urobiť ? Nebudem chváliť , lebo by to bolo nosenie dreva do CNC lesa . 

Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
8 ruk nemam,ale maka za me Deklik. Je to velky pomocnik. Kdyz nemusim vsechno desetkrat rozebirat a svrtavat,ale muzu to proste jen nakteslit a masinka to za me presne udela,je to velka uspora casu a prace jde rychle od ruky.
Trapezaky jsem zatim jeste netestoval v pohybu,takze o kmitani nemohu rici nic. Jelikoz se jedna o vrtacku na zcela specificke urceni,ktera bude vrtat tisice der na relativne male plose,upravim prejezdy tak,aby se vibrace moc neprojevovaly. Matice je plastova a zda se docela kvalitni.
Tady budou min sily na X a Y a Z-osa ,ktera ponese hlavni zatez,ma lineary a kulickac. U vrtacky je vyhoda,ze se jen presune vreteno a bocni sily jsou skoro nic. Na frezku bych pochopitelne trapezy nedaval,ale tyhle z CNC shopu se zatim jevi jako kvalitni a na router na drevo by asi vyhovely.Vule v matici je minimalni,typicky pod 0.03mm a mrtvola pod 0.1mm. Otazka je jaka bude trvanlivost parametru po par desikach hodin prace. Krokace a drivery M574 jsou rovnez z CNC shopu.
Trapezaky jsem zatim jeste netestoval v pohybu,takze o kmitani nemohu rici nic. Jelikoz se jedna o vrtacku na zcela specificke urceni,ktera bude vrtat tisice der na relativne male plose,upravim prejezdy tak,aby se vibrace moc neprojevovaly. Matice je plastova a zda se docela kvalitni.
Tady budou min sily na X a Y a Z-osa ,ktera ponese hlavni zatez,ma lineary a kulickac. U vrtacky je vyhoda,ze se jen presune vreteno a bocni sily jsou skoro nic. Na frezku bych pochopitelne trapezy nedaval,ale tyhle z CNC shopu se zatim jevi jako kvalitni a na router na drevo by asi vyhovely.Vule v matici je minimalni,typicky pod 0.03mm a mrtvola pod 0.1mm. Otazka je jaka bude trvanlivost parametru po par desikach hodin prace. Krokace a drivery M574 jsou rovnez z CNC shopu.
Jsou samomazný nebo to budeš přimazávat. Mne by zajímalo jak to bude vypadat po zátěžovém provozu. Zkoušel jsem již X plastů, ale žádný nevyrovnal kvalitní bronz. Matice ale byla pod slušnou zátěží a rychlost tření byla na horní hranici doporučené.Matice je plastova a zda se docela kvalitni.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsou samomazny,ale primazani nic nepokazi. Jednou jsem zkousel odlit primo na sroub matici z praskoveve bronzi s epoxidem. Vypadalo to nadherne a nemelo zadnou vuli.Nicmene zivotnost byla zoufale mala.
Pritom jsem pouzil hodne plniva a minimum pryskyrice. Nekde se asi stala chyba.
Pritom jsem pouzil hodne plniva a minimum pryskyrice. Nekde se asi stala chyba.
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ne ne, pleteš se, to už je na hotovo. Pupák bude navrtávat vzduch - je moc těžký a špatně se mu při práci dýchá. To jsou dotazy ...motorovy píše:na tej fotke ma pletie to vreteno, ono je tam len ilustracne prilozene, ze?

To vreteno je tam opravdu jen odlozene a prijde pridelat na Z-osu.
Drivery jsou 4xM542 a zdroj 48V\14A.
Jinak jsem dneska zkousel pojezdy a opravdu nad 3600mm\min to ma dost tendence k rozkmitani. Realna rychlost bez kmitu je 2400m\min.
Na moje ucely naprosto dostacujici. Prijemna je presnost sroubu.Je opravdu srovnatelna s valcovanou kulickou.
Drivery jsou 4xM542 a zdroj 48V\14A.
Jinak jsem dneska zkousel pojezdy a opravdu nad 3600mm\min to ma dost tendence k rozkmitani. Realna rychlost bez kmitu je 2400m\min.
Na moje ucely naprosto dostacujici. Prijemna je presnost sroubu.Je opravdu srovnatelna s valcovanou kulickou.
...bez komentáraKrutor píše:Ne ne, pleteš se, to už je na hotovo. Pupák bude navrtávat vzduch - je moc těžký a špatně se mu při práci dýchá. To jsou dotazy ...motorovy píše:na tej fotke ma pletie to vreteno, ono je tam len ilustracne prilozene, ze?

[quote="Krutor"][quote="motorovy"]na tej fotke ma pletie to vreteno, ono je tam len ilustracne prilozene, ze?[/quote]
Ne ne, pleteš se, to už je na hotovo. Pupák bude navrtávat vzduch - je moc těžký a špatně se mu při práci dýchá. To jsou dotazy ...
[/quote]
Ono to naozaj chvíľu vyzerá, že Pupák bude vŕtať vzduch. Prečo sa neopýtať, ak nie si si istý. Aspoň majú arogantní diskutujúsi priestor na reakcie.
Ne ne, pleteš se, to už je na hotovo. Pupák bude navrtávat vzduch - je moc těžký a špatně se mu při práci dýchá. To jsou dotazy ...

Ono to naozaj chvíľu vyzerá, že Pupák bude vŕtať vzduch. Prečo sa neopýtať, ak nie si si istý. Aspoň majú arogantní diskutujúsi priestor na reakcie.
To papao.
Zdáš sa nejaký zbehlý na to , že si sa zaregistroval len predvčerom .
Zdáš sa nejaký zbehlý na to , že si sa zaregistroval len predvčerom .

Nemáš CNC - nič neznamenáš.
Panove, zklidnete hormon. Neni prece duvod se do sebe navazet kvuli prkotine.