Matne plexi

Technologicke postupy a měřidla v dílně
Ferda

30. 6. 2009, 7:33

......alebo tetrachlor
:idea: Dřív snad býval tetrachlorový hasičák, ale bude to nějaký sajrajt a již je to vyřazený. (strašne -neskutečně to pálilo do očí, kámoš my to tam nastříkal a já myslel že jsem navždý slepý :lol:, to fakt byla blbá sranda :twisted: ) Tak snad zkusit mějakýho servisáka hasičáku jestli némá něco pod pultem.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Kopi.

30. 6. 2009, 10:13

Tetrachlor - to mi něco řiká - neni to náhodou v slznym spreji?
sysel
Kontaktovat uživatele:

30. 6. 2009, 10:14

Na lepení zkus chloroform, všichni ti budou tvrdit že se nedá sehnat, jako to tvrdili mi, že to je zakázané atd.... Sehnal jsem, stačí se strejdy Googla dobře zeptat ;) Ale samotným to nejde, odlej si do sklinky, naházej do toho plexi, ideální jsou špony, když dáš větší kusy špatně se to rozpouští a udělej si husté lepidlo a na lepení naprosto super a spoje nejsou ani vidět, teda pokud o něm víš tak najdeš....
Až jsem to napsal tak jsem zjistil že se tu o lepení jen někdo lehce zmínil, takže jsem psal blbost...
Na mat mám osvědčený smirek, žádnou chemikálií se mi to nepovedlo rovnoměrně, jedině zkusit v těch výparech.... a pozor, není plexi jako plexi!!!!
Každopádně na to leštění plexi nevím jestli je plamen dobrý, já zkoušel horkovzdušku a při určité teplotě se objeví bubliny...
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
vlada2

1. 7. 2009, 5:58

sysel, ad lesteni: horkovzduska je malo tepla (ta moje dava max 630 °C) musis to k uplnymu lesku hodne prohrejvat a tim prohrejvas nejen povrch, ale jde to i do hloubky a cele to zacne meknout a skutecne se objevi bubliny. Ten plamen prohreje jen povrchovou vrstvu a material se nestihne prohrat. Fakt je potreba vysoka teplota a delat to rychle, povrch to chce samozrejme co nejhladsi, i kdyz bez problemu, jen s malou deformaci jsem vyhladil i milimetrove ryhy. Skvele vysledky jsou pri pouziti acetylenove svarecky s vodikovym vyvijecem. Ale jak rikam, jde to i s tim pb horakem, ja mam dokone jen takovej ten ve spreji :)
k

1. 7. 2009, 7:49

ferguson píše:ja mam zase iny/opacny problem. ako zarovnat hrany plexi tak, aby boli pekne leskle??
Zalestit zubnou pastou ..
sysel
Kontaktovat uživatele:

1. 7. 2009, 9:15

vlada2: dík za radu, příště vyzkouším :)
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“