A pokud by se náhodou

Jednoduché, rychle by pochopil, že má při práci používat mozek.
To máš pravdu ,jen nevíme jestli k tomu není ještě jeden nebo dva listy který tu tazatel nedal protože se ptal na broušení a né na zakotování děr nebo postup frézování vrtání atd..milan584 píše: ↑23. 3. 2019, 1:24
Prostě při kotování (děr taky) se musí dodržovat jasná pravidla, pokud mi někdo dá takovýto "výkres"- tak jsou pouze tři možnosti - buď si to překreslí sám, nebo to překreslíme u nás (a on si to zaplatí) a nebo si to může vyrobit u kohokoli jiného.
Jednoduché, rychlé, spolehlivé.
Pořádek dělá přátele.
- polohy děr, ok, jen pro výrobu, kotu 25,35 bych dál ke kotě, 49,5mmr4cv píše: ↑23. 3. 2019, 12:31sú tam zakótované polohy všetkých dier, dokonca od jednej plochy, tak za mňa pre výrobu OK.
sú tam zakótované priemery otvorov.
trochu nešťastne je zakótované zahĺbenie priem.20,5 do hĺbky 14, ale možno je to ešte nejako inak - výraznejšie na časti výkresu, ktorú nevidíme.
chýbajú tam zrazenia na otvoroch, ale to môže byť opäť vyriešené poznámkou, ktorú nevidíme.
To že kóta 0,4 má byť 0,4x45° je pre mňa a normálnych výrobárov detail.
Toho jem si nevšim ,to muselo dát práce když je v CAD tak jednoduché klasicky kotovat.
štandardné funkcie cadov. Každý výkres je prispôsobený dobe svojho vzniku. Neviem o tom, že by to bolo zakázané. Tento spôsob kótovania používa aj Inventor.
nie som si istý, čo tým myslíš, ale dvojmo sú čiary, ktoré zobrazujú aj zrazenie hrán.
Můj tip je že to někdo udělát v AutoCadu, nenastavil hladiny, rameček z jednoho výkresu, razítko z druhého a dokreslil model. V lepším případě je to původně stavář....
Teď by mě zajimálo ve kterém století je standarní funkce CADu dělát na výkres, osové kříže červenou barvou?
Veď som to napísal. Skosenie hrán na otvore vytvorí ďalšiu hranu a tá je premietnutá do pohľadu ako sústredná kružnica s väčším priemerom ako otvor (priemer je väčší o 2x veľkosť skosenia)
Jo, ty barvy miluju - třeba když mi příjde "výkres"prochaska píše: ↑23. 3. 2019, 4:37 Jinak k tem barvam ve vykrese, podle mne neni duvod se jim vyhybat, zvlast kdyz to zlepsi (nebo aspon nezhorsi) prehlednost vykresu. Uz davno se nedelaji diazograficky, tak proc se omezovatSamozrejme nejaky ´papousek´ by asi nebyla spravna cesta, ale proti stridmemu pouziti nejsem.
Stejne uz je na case udelat v tech normach zmeny s ohledem na CAD![]()