Pokud by tam ta frézka stála na trámech 3 minuty, tak by se, světe div se, skutečně nic nestalo.
To jsme stále v oblasti pružných deformací.
Nepočítal jsem to, je to už nějaký pátek co jsem vylezl ze školy a neznám hodnoty Sigmy pro ohyb šedé litiny ani průřez lože, ale pár SV takto složených z auta jsem vyvažoval. Je to spíše z praxe.
Většinou byly spíše do vrtule, kvůli chybnému nebo žádnému vyvážení na předchozím místě, než nějak prohnuté z důvodu tohoto uvázání. Ten stroj se nezkroutí během chvilky, ale časem. To všechno se dá u 1250ky nějak dorovnat na kotvících šroubech.
Když nemáš potřebný úvazek abys to uvazal za tyče prostrčené skrz nohy, lze to takto provést.
Cílem toho celého je soběstačnost, jelikož mi sem nechce jezdit jeřábník kvůli malému prostoru na zapatkování a nutnosti couvat cca 25m ouzkým prostorem.
Samozřejmě mám v plánu 4pramený vázací řetízek pořídit. Ale koukněte kolik stojí. Nejde mít všechno hned a ten soustruh musel z cesty abych mohl s jeřábem couvnout.
Jedním z důvodů pořízení jeřábu bylo i to, že jsou tu i stromy hodné rizikovému kácení (jeden je vidět na fotce se sloupovkou) a další těžké věci. Pokud si vezmu, že s ním dělám už třetí víkend. Vrátila se mi už minimálně třetina pořizovací ceny. Až mi udělá práci, mohu ho zase za stejnou cenu poslat dále. Šrot vykupuje zatím pořád
A co ta vrtačka? Kdo to vymyslí?