hospudka
Moderátor: sysel
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
prcek, testone - díky za odkazy.
Zajímavé je, že se nikdo moc nepozastavuje nad těmi senzory. Problém samozřejmě je, že MCAS spoléhal jenom na jeden a netestoval, jestli výsledek může odpovídat realitě. Ale přece jen ta chybovost senzorů mi přijde na leteckou techniku celkem vysoká. Nejsou to jen tyhle 2 případy, které skončily fatálně. Ale ukázalo se, že s MCAS bojovalo (naštěstí úspěšně) víc posádek.
Ani ta přesnost, na kterou to testují, není bůhvíjaká. Když jako problém vyhodnotí až chybu 5.5 stupně, to už je docela velká odchylka.
Přitom to jsou asi docela jednoduché senzory - zřejmě nějaký ebsolutní enkodér nebo potencimetr. A z výroby nebo po výměně jsou jistě zkalibrované tak, aby ukazovaly stejně. Ten test to vyhodnotí jako chybu až když je ta odchylka delší něž 10 sekund, takže nějaký poryv větru to asi nerozhodí.
Zajímavé je, že se nikdo moc nepozastavuje nad těmi senzory. Problém samozřejmě je, že MCAS spoléhal jenom na jeden a netestoval, jestli výsledek může odpovídat realitě. Ale přece jen ta chybovost senzorů mi přijde na leteckou techniku celkem vysoká. Nejsou to jen tyhle 2 případy, které skončily fatálně. Ale ukázalo se, že s MCAS bojovalo (naštěstí úspěšně) víc posádek.
Ani ta přesnost, na kterou to testují, není bůhvíjaká. Když jako problém vyhodnotí až chybu 5.5 stupně, to už je docela velká odchylka.
Přitom to jsou asi docela jednoduché senzory - zřejmě nějaký ebsolutní enkodér nebo potencimetr. A z výroby nebo po výměně jsou jistě zkalibrované tak, aby ukazovaly stejně. Ten test to vyhodnotí jako chybu až když je ta odchylka delší něž 10 sekund, takže nějaký poryv větru to asi nerozhodí.
Slušnej účet, tak se třeba složej všichni hrdinové, co si tam z toho dělali prdel https://www.novinky.cz/domaci/501138-ze ... iniky.html
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To je dobra politicka sra.....a.
Normalne bych se ji nezastaval (neb vlastnicke pravo) ale tady ta castka pekne smrdi.
Stale je videt ze tu funguji veci na objednavku.
Normalne bych se ji nezastaval (neb vlastnicke pravo) ale tady ta castka pekne smrdi.
Stale je videt ze tu funguji veci na objednavku.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to ze takhle fungujou a i jinde bez politiky me sere
tamta zalezitost je neco jineho, nelze si neco zabrat a rict ze to je jeho, jeste nejsme soucasti ruska
tamta zalezitost je neco jineho, nelze si neco zabrat a rict ze to je jeho, jeste nejsme soucasti ruska
No, tak se zkus poinformovat na to, co se v současnosti děje v oblasti instalace komunikačních vedení, při kterých je možné, že ti bude VYVLASTNĚN tvůj pozemek, pokud neumožníš instalaci nebo budeš nekontaktní. Prolobovaná skulina v zákoně od r. 2018.
Mám vážné pochyby o tom, zda-li připojení základnových stanic mobilních operátorů na optiku skrz cizí pozemky bez potřebného souhlasu vlastníků těchto pozemků lze považovat za veřejný zájem. Je to problém samozřejmě složitější, ale nemění to nic na faktu, že pokud něco vlastníš, je dle čl. 11 Základní listiny práv a svobod tvé vlastnické právo nedotknutelné. I když, jak se ukazuje, mobilní operátoři a nejen oni se na to asi dívají jinak a odjinud. A řekl bych, že ti, co pro tuto změnu v zák. zvedli ruku, již také. Nejsem proti rozvoji a nechci, aby to tak vyznělo, ale myslím, že zaklepat a uzavřít příslušnou dohodu je nejen slušnost, ale patří to ke koloritu obchodu a prosazování vlastních zájmů již od pravěku.
Já to vidím tak, že stát nám výběrem daně z nemovitosti říká, že nemovitosti nevlastníš ale jen si je od něj pronajímáš. Nebudeš mít na zaplacení daní, tak přijde exekutor a za levno ti to prodá svým kumpánům a ty můžeš jít tak pod most. Což bude hodně aktuální, až se daně z nemovitosti dostanou nad úroveň našich západních sousedů. Dále nálezem nějakého nerostného bohatství automaticky znamená vyvlastnění. Pochybuji, že to bude v podobné výši, aby sis mohl koupit podobnou nemovitost. A to nerostné bohatství nebude pro obecné blaho, kterým se to vyvlastnění argumentuje, ne to schrábne nějaký další bureš nebo si to za tučné všimné vytěží nějaká zahraniční společnost.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
je myslim jasne ze zminenou listinou a ustavou si uz nejakou dobu vytiraji...
viz treba rozdeleni republiky, autorske poplatky a poplatky za prazdna media atd....
ale tim jsem nechtel odbihat od tematu te nesmyslne exekuce
viz treba rozdeleni republiky, autorske poplatky a poplatky za prazdna media atd....
ale tim jsem nechtel odbihat od tematu te nesmyslne exekuce
Souhlas, na to se stačí poinformovat, kdo vlastně půdu ve skutečnosti vlastní? Je mi známo, že desítky % světové pevniny vlastní ve smyslu "je moje a mám nad ní absolutní kontrolu" britská koruna, která tak již daně ve skutečnosti nikomu neodvádí. Ale to už je vážně OT. Sorry za něj.
No tak do těchto vod se jako ajťák moc pouštět nebudu, zase bych si musel dát něco na uklidnění.

K té exekuci, tam to vidím tak, že ve skutečnosti to u toho EX máme tak 200 člověkohodin papírování po 1500/h a té akce se účastnil zdarma v rámci PR.