hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
filla
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2019, 11:25

robokop píše: 29. 3. 2019, 10:52 je myslim jasne ze zminenou listinou a ustavou si uz nejakou dobu vytiraji...
viz treba rozdeleni republiky, autorske poplatky a poplatky za prazdna media atd....
ale tim jsem nechtel odbihat od tematu te nesmyslne exekuce
To bi mi ani tak nesralo, ovsem prolomeni domovni svobody a prava nevypovidat si nedovolili ani komunisti a to je vytreni si prdele ustavou a zlps
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2019, 11:29

tim ze na to prdej to zacina tim ze vyvlastnuji to pokracuje a kam to doslo uz vime
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robbo

29. 3. 2019, 11:32

robokop píše: 29. 3. 2019, 11:09 a tech 200h stihnul v jedne osobe za ty 2 dny co se tomu venoval :lol:
njn, kam se s tou produktivitou na něj hrabu. :lol:
Mex

29. 3. 2019, 5:34

Nakonec ta kauza Klinika ještě bude k něčemu dobrá.
Ale chtělo by to, aby se za ni vzala nějaká strana (pirati?) a začalo se to medializovat.

Exekutoři si u nás skutečně udělali stát ve státě. Jsou to soukromí podnikatelé, ale jsou nadáni provomocemi jako státní orgán. To není dobrá kombinace, a podle toho to taky vypadá.
Už by bylo záhodno, aby do toho někdo hodil vidle. A zrovna tahle medializovaní Klinika a tato nesmyslná cifra jako odměna exekutorovi (nikoli náklady exekuce) je docela dobrá příležitost.
DwPetr

29. 3. 2019, 5:46

Souhlas. Mělo by se s tím něco udělat. Ale kliniku bych jim nechal sežrat, jako odstrašující příklad.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Mex

29. 3. 2019, 5:58

Aby někdo byl hodně aktivní, tak musí být motivovaný.
Může být motivovaný třeba nemocí/úchylkou, jako Greta.
Nebo finančně, jako exKlinikáři.
packa

29. 3. 2019, 6:36

Grad

30. 3. 2019, 7:02

:idea: Dnešní procitnutí - co mne to jen tá EU začíná připomínát tou nesmírnou snahou o "bezpečí" občanů. A jó pod rouškem bezpečna byla spuštěna přeci železná opona, tak EU spouští digitální železnou oponu :twisted:
GDPR = mimo jiné omezení přístupu k informacím vně EU
Ochrana autorských práv = absolutní omezení práva na svobodné informace a jejích šíření
Zvýšíme bezpečí na silnicích = omezíme cestování no a to je už na 1/2 cestě k jeho úplnému zákazu

Začínám mít pocit, že je už pozdě cokoliv změnit :?
bobik

30. 3. 2019, 8:17

Pro nás je jediná šance rozpad EU. Sami z ní nevystoupíme.Nějaké kecy o tom, že EU se musí sama změnit jsou mi k smíchu. Systém se sám od sebe nezmění, vždy potřebuje impulz z vnějšku. Šak si mnozí z nás ještě pamatují na perestrojku.
elbarto

30. 3. 2019, 9:16

Grad píše: 30. 3. 2019, 7:02 :idea: Dnešní procitnutí - co mne to jen tá EU začíná připomínát tou nesmírnou snahou o "bezpečí" občanů. A jó pod rouškem bezpečna byla spuštěna přeci železná opona, tak EU spouští digitální železnou oponu :twisted:
Ochrana autorských práv = absolutní omezení práva na svobodné informace a jejích šíření
Zvýšíme bezpečí na silnicích = omezíme cestování no a to je už na 1/2 cestě k jeho úplnému zákazu

Začínám mít pocit, že je už pozdě cokoliv změnit :?
+ omezení/odebírání zbrojních průkazů včetně zákazu vzduchovek a nožů ...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2019, 9:35

jen blbec si muze myslet ze to necemu pomuze
nikdo to dobrovolne neodevzda, a ty spatny uz vubec ne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lapa
medaile za lepsi forum

30. 3. 2019, 10:02

Grad píše: 30. 3. 2019, 7:02
Tak dramaticky bych to necetl.
Jednak ne absolutni, jednak ne omezeni prava na svobodne informace - proste za neco ciziho se bude platit - bezbrehe stahovani a prizivovani se na ostatnich se proste orizne. Svoje si siris dal bez omezeni.
Kde je tady omezeni svobody cestovani, nechapu - cestuj si kam chces a kde jsou nejaka pravidla, tak se proste budou dodrzovat.
Ostatne ten omezovac je podle mne kvuli tomu, ze velka vetsina "volajicich po svobode" proste mysli pouze na svobodu pro sebe a trebas to, ze si budou jezdit jak (rychle) chteji oni. Tak se to bohuzel zarizlo pro vsechny - kvuli par idiotum. Ovsem ti byvaji nejvic slyset.

A abych to rozviril jeste vic - naprosto souhlasim s tim, ze ti dva idioti, co v Nemecku pri tech svych zavodech zabili toho ridice dostali dozivoti za vrazdu.
Podle mne je to totez, jako by si dva "milovnici zbrani" (a ze podobnych u nas znam taky par osobne) rekli, ze si na pesi zone zastrili ze svych kulometu ostrymi, kdo trefi lip regulerni strelecky terc. No a ze se tam priplete nejaky pomaly chodec, ktery nepochopil, ze si tam hraji a ma se klidit, to je problem toho chodce ...

Ceskeho ridice kamionu v Nemecku je mi trochu lito, ale ze jel jak prase, to mi nikdo nevymluvi.
A porad plati, ze nemas (v)jet nikam, kam bezpecne nevidis a kde nemuzes nasledne bezpecne zastavit. Ovsem dnes to skoro vubec neplati ...
Tak se proste zacne vymahat skutecny zdravy rozum - jedes jako prase s 20 tunami za zady - tak te jako prase zariznou ... (A tech 20 tun jsem odhadl - at mi nekdo hnidopissky nic nevycita).
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
DwPetr

30. 3. 2019, 10:40

Nemyslím, že je nutný seknout většinu kvůli pár dementům, kolektivní tresty jsou na nic, naserou i ty co nic špatnýho nedělaj.

Dement co bude chtít někoho zastřelit to udělá i tak. Ok, ať je za to trest smrti zastřelením, je li průkazný, hned na místě. Ať ho složky můžou seknout dřív, a ne čekat až se něco stane.
Dement co nepochopí že se jezdí 50/90/130, ok, když ho někdo změří, do 20km/h, flastr, nad 20/h zákaz řízení a zabavení auta. Zabije někoho kvůli rychlosti, basa nebo zastřelit.
Jízda se zákazem - basa po dobu zákazu řízení + propdnutí auta, jednoduchý, účinný, nikdo slušnej nemůže nic namítat.

Jak jsem už řekl, kde není vůle chovat se ohleduplně k ostatním, tam by byl potřeba strach, a pořádnej. Kdyby tady nebyly pokuty do 2 tis, ale třeba 50k, 100k, basa třeba na 14 dní, měsíc, tak by to taky vypadalo jinak. To už si pak každej rozmyslí, jestli bude 14 dní někde zavřenej.

Kamoš z Rakouska, když jsme se bavili o tom proč maj nový auta, pořád nový gumy a starý se ještě nesjetý vozej ve velkým do česka.. povídal asi tak, v Rakousku je prostě výrazně levnější mít věci v pořádku. Takže vyšší sankce fungujou. Ve státech v CA při podezření na chlast basa + soud druhej den.

Ale aby mi někdo zakazoval zbraně, auto aby mi dirigovalo jak rychle mám jet... To na tý 90 pojede starej náklaďák nebo novej traktor 70 a budu ho předjíždět tejden? Když mě to víc nepustí? Co bude dál, zakážou starý auta, který dirigent nemaj, a choď pěšky, nebo si kup za 3/4 míče nový? Jak to auto bude vědět že je v obci? na okresce, dálnici? GPS trasování? Kdo bude jako bonus sedět na druhým konci u monitoru EUstazi?

Za mě se EU zvrhlo a je potřeba ho buď vrátit k myšlence jen společnejch obchodů a pohybu, nebo z něho vypadnout. Protože snahu udělat ze všech evropany pod jednotným diktátem neuznávám a se zatracením národní suverenity k tomu.. A kecy o nějakejch problémech taky neberu, problémy jsou vidět teď u brexitu a jedinej kdo je má jsou eurohujeři. Až se přestanou sypat dukáty, kterejma si ovečky koupili, skončí byznys na předraženejch zakázkách kde se pakovali zprostředkovatelé, pak se plno lidi probere. Pak se taky ukáže kdo uměl, a kdo uměl jen čerpat. Sympatický jsou mi firmy co rovnou uváděj, že maj českej kapitál, a nejsou příjemci žádnejch dotací, ti přežijou. A já taky, takže fuck EU :P

Zlikvidovat vyžírky, zavést odpovědnost za státní zakázky, viz dálnice, strategický věci dělat státníma firmama, ne nějakou bandou, která to má ještě 3x přeprodaný, zlikvidovat financování neziskovek, nechat jen ty co jsou skutečně prospěšný. Když už výdaje do zbrojení, tak ok, ale za věci vyrobený našima firmama v ČR, a ne stamiliardy vylejvat za hranice, podpořit domácí produkty, domácí firmy, domácí vývoj, ba ho dokonce přímo vyžadovat, spolupráce s čvut a podobnejma, kde musej bejt schopní něco vymyslet a udělat. Seknout banky a černoprdelníky, potraviny podmínit odběrem ČR z nějaký části, a ne lacinej dotovanej dovoz nějakýho ksindlu. A bylo by peněz dost a dost. Stačilo by to dělat tak, jak si to každej dělá doma, aby to fungovalo.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
bobik

30. 3. 2019, 11:08

Dement co nepochopí že se jezdí 50/90/130, ok, když ho někdo změří, do 20km/h, flastr, nad 20/h zákaz řízení a zabavení auta. Zabije někoho kvůli rychlosti, basa nebo zastřelit.
Tady jsi nějak těžce ujel. Zrovna při předjíždění se dostaneš na 120 ani nevíš jak. Máš obce, kde kilometry není žádný stavení, lehce dojdeš k závěru, že jsi už mimo obec. A ty bys za takové prkotiny nechal zabavit auto a řidičák?
DwPetr

30. 3. 2019, 11:19

Kilometry? ale no tak, kde? Jedna věc je předjet na okresce, a zařadit se, a pokračovat jako běloch, druhá jet přes obec 80-90. Nebo tě někdo naměřil někdy při předjíždění?

Navíc nemáš co docházet k žádnýmu závěru, konec obce končí značkou :wink:

Když nebude hrozit pořádnej postih, tak jsou ty stávající hrozby ala 2,5tis k smíchu. Proto se tady taky tak jezdí.
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“