Používá někdo Mach4? ideálně s ESS?

obecna diskuze na tema mach3, dotazy poznatky atd...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Mrosconi
Příspěvky: 649
Registrován: 22. 2. 2015, 6:30
Bydliště: Netřebská 47, Praha 6 Ruzyně
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2019, 11:16

Najde se někdo, kdo používá Mach 4 a je s ním spokojený? Používáte navíc i ESS SmothyStepper? Ideálně ještě s Spindle Control modulem?

Díky
Mart_68
Příspěvky: 82
Registrován: 15. 2. 2015, 4:36

2. 4. 2019, 4:17

Doplňim dotaz, nevite jestli existuje MACH na nějaké distribuci linuxu nebo je to jen záležitost pro windows? Tím pádem pro mě nepřijatelné řešení:)
Josef
Sponzor fora
Příspěvky: 3286
Registrován: 19. 11. 2006, 9:25
Bydliště: Valašsko

2. 4. 2019, 4:25

https://www.machsupport.com/software/mach4/
Sjeď si na Software Requirements a asi budeš zklamaný. :(
Když už chceš Linux, tak pro nejdeš do LinuxCNC? Je to lepší SW a nastavíš si tam, co budeš chtít.
Mex
Příspěvky: 5913
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

2. 4. 2019, 4:38

Mart_68 píše:
2. 4. 2019, 4:17
... nevite jestli existuje MACH na nějaké distribuci linuxu ...
Pozdě.
Apríl byl včera.
Mart_68
Příspěvky: 82
Registrován: 15. 2. 2015, 4:36

2. 4. 2019, 5:40

nevím, nedává mi to logiku, komplet to předělají viz. MAch3 vs. Mach4 +industry lic za 1400 USD https://www.machsupport.com/shop/mach4-industrial/ a pak to celé "zabijí" widlema. Nemám nic proti Microsoftu, ale aby mi "kafralo" desítky zbytečných services do řízení stroje swapování na disk atd., to se mi zdá trochu na palici.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17083
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

2. 4. 2019, 8:54

No taky nechapu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Monteg
Příspěvky: 1293
Registrován: 30. 10. 2006, 5:37
Bydliště: LOUNY

3. 4. 2019, 9:35

Je zvláštní že alespoň pro komerční verzi neudělají nějakou ořezanou - upravenou verzi win
Jen jádro - GUI a nic víc všechen ten balast okolo který na CNC není potřeba
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2121
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

3. 4. 2019, 9:45

Monteg píše:
3. 4. 2019, 9:35
Je zvláštní že alespoň pro komerční verzi neudělají nějakou ořezanou - upravenou verzi win
Jen jádro - GUI a nic víc všechen ten balast okolo který na CNC není potřeba
Delaji, jmenuje se to windows XP embeded edition, muzes si to poskladat (temer)jak potrebujes, pro vysi verzi jadra bys musel pouzit winsows server
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17083
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

3. 4. 2019, 10:13

to je teorie ale toho balastu tam stejne je az moc i v embeded
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Mrosconi
Příspěvky: 649
Registrován: 22. 2. 2015, 6:30
Bydliště: Netřebská 47, Praha 6 Ruzyně
Kontaktovat uživatele:

7. 4. 2019, 7:18

Mám Mach 4 Hobby na Windows 10 64bit a mohu říct, že jede bez problému. Hlavně funguje s dotykových monitorem, což Mach3 mi dělal zmatky.
Co se týče systémových prostředku, tak si troufám říct, že počítač ani neví, že tam Mach běží.
Zatím bez problému. Snad tomu bude tak i nadále.
Odpovědět

Zpět na „Mach3“