za mne mám pocit, že si ne úplně rozumíme
CNC forum rostlo díky zájemcům o problematiku a tito svými dary děkovali za získané znalosti a dotovali tak provoz fora a i jim měla sloužit inzertní část jako vzájemná výpomoc. Bohužel to přerostlo v další inzertní web který je ale zadarmo (pro inzerující zadarmo), protože ho dle poměru příspěvků v podstatě 50% dotují členové/dárci/zájemci o problematiku CNC.
Principiálně se mi nelíbí, že zde souběžně čtu ... "děkuji za poskytnuté informace a na provoz posílám - Kč" a vedle toho inzerce překupníků/prodejců, kteří využívají možnosti inzerování zdarma.
viewtopic.php?f=102&t=5998&start=240
Pokud oddělíte inzertní část a rozhodnete, že ji zafinancuje "strojirenstvi.cz" a bude i nadále zdarma - je to Vaše volba
Pokud budete stále přijímat "dary" od uživatelů, bylo by vhodné specifikovat, kam tyto peníze půjdou. (přesněji přesvědčit dárce, že tím nefinancují inzertní web překupníků/prodejců)
---------------------------
Objevila se myšlenka z vybraných/vydělaných peněz sponzorovat různé vzdělávací akce - to by ale znamenalo nějak vymyslet/specifikovat/ohodnotit kteří členové mají na čerpání nárok. (aktivita na foru, vložené informace, materiály, rady, případně příspěvek na provoz ...) A pro shodnou skupinu by pak mohla existovat mini inzerce plnící prapůvodní cíl vzájemné výpomoci.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů