hospudka
Moderátor: sysel
neznalost neomlouva, proto nase deti ucime prechazet na zelenou, uplne stejne si kazdy svepravny clovek muze dohledat pravni predpisy pro sve nove chovani a vyvarovat se protipravnimu jednani, nebo by te snad napadlo koupit si male letadlo, pritahnout ho na louku za barak a pokouset se vzlitnout?, nedej boze se pokouset skocit s padakem?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Jenže řidič vždycky zaplatí a nemusej ho honit (zapnou automat a můžou chrápat) 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pro cajty dobře ,pro nás už né.
S tím dálkovým kurzem a nějakým průkazem přes internet bych byl opatrný. Vzpomeň si na kauzu řidičáků pro Vietnamce z celé republiky ve Val. Mezu. Třeba ti z Jižních Čech ani nevěděli, kde Val. Mez vůbec leží.
Spousta Romů z našeho regionu zase dělala údajně řidičáky v Ostravě
K těm kategoriím a třídám. Dnes a ani před lety nikoho nenapadlo polemizovat o radiomatéských koncesích, kde platí jasná pravidla. Snad za komárů bylo ještě jedno pravidlo, být ve straně, nebo alespoň s ní velmi sympatizovat, které s radioamatérstvím nemělo pranic společného.
Na řízení motorových vozidel jsou taky potřebné různé řidičáky a vozidla jsou různých kategorií.
Kamarád s dronem pořizuje filmové záběry a "řidičák" má, protože to dělá profi, a vůbec mu to nepřišlo divné. Takový dron může kromě narušení soukromí napáchat i značné škody na zdraví či majetku z prosté neznalosti, nebo náhody, jakož i záměrně.

K těm kategoriím a třídám. Dnes a ani před lety nikoho nenapadlo polemizovat o radiomatéských koncesích, kde platí jasná pravidla. Snad za komárů bylo ještě jedno pravidlo, být ve straně, nebo alespoň s ní velmi sympatizovat, které s radioamatérstvím nemělo pranic společného.
Na řízení motorových vozidel jsou taky potřebné různé řidičáky a vozidla jsou různých kategorií.
Kamarád s dronem pořizuje filmové záběry a "řidičák" má, protože to dělá profi, a vůbec mu to nepřišlo divné. Takový dron může kromě narušení soukromí napáchat i značné škody na zdraví či majetku z prosté neznalosti, nebo náhody, jakož i záměrně.
Co to meleš za nesmysly - týká se pouze dronů (případně jiných létacích nesmyslů) a z mého hlediska je to pouze nutný a zcela logický důsledek naprostého utržení z řetězu všech "svobodných" létačů.Grad píše: ↑14. 7. 2019, 6:10 NOVĚ EU ZAKÁZALA KUTĚNÍ A SPOPLATNILA SVOBODNÉ TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU!
....
Po přečtení článku a namátkou i direktív a pochopením důsledků, že nemám povoleno dýchat, jsem chtěl ihned do Bruselu zaslat takovou žádost o jejích svolení, zatím jsem tak neučinil jen v obavě, že se v odpovědi obratem dočtu ZAKÁZANO!
Je zde totiž 99,9% šance na takovou okamžitou odpověď.
Takto mám ještě chvílí dýchání umožněné, protože co není zakázano, to je dovoleno.![]()
Létají naprosto debilně - příklad - na silnici (jel jsem na kole) mně těsně minul dron ve výši hlavy a tak jsem zastavil a díval se. Pak těsně minul dodávku v výši čelního skla - ten idiot lítal okruhy a jeho dráha zahrnovala i veřejnou silnici. Tož tak.
A navíc ti idioti s kamerami a záznamem si taky nic jiného nezaslouží

Takže je to standardní postup - dosud si neudělali pořádek sami mezi sebou, tak nastoupila úřední autorita - přesně tak, jak má - jiný způsob bohužel nefunguje a ani ho neumí. Takže nakonec to budou likvidační pokuty a jiné postihy ...
A nějaké ječení (pseudo)postižených bude jenom přilévat olej do ohně ...
Mně se to taky vůbec nelíbí, ale je to logické pokračovaní založené na výchozím idiotském chování (viz výše ) ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
A o to podle mě jde. Jak do něčeho hrábne úřad, tak to udělá s elegancí slona v porcelánu

Aleš Procháska
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
vzpomel jsem si na jednu kauzu kdy nejaky borec lital s dronem s kamerou nad nudistickou plazi a policie nemela zadnou paku na to ho postihnout nebot i kdyz porusoval jasne zakon. Pilot byl schovanej nekde opodal a nebylo ho mozne najit.
Ano slon v porcelanu je trefny
znal jsem jednoho byvaleho urednika a pokousel se s nim i podnikat
no vetsi blbost jsem snad v zivote jeste neudelal
jsou to divni tvorove tihle urednici
Ano slon v porcelanu je trefny
znal jsem jednoho byvaleho urednika a pokousel se s nim i podnikat
no vetsi blbost jsem snad v zivote jeste neudelal
jsou to divni tvorove tihle urednici
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
A jak to chces resit jinak - ti idioti se sami nezreguluji, no a pak je tady urad - presne takovy, jaky je.prochaska píše: ↑14. 7. 2019, 11:24A o to podle mě jde. Jak do něčeho hrábne úřad, tak to udělá s elegancí slona v porcelánuNějaký referent dostane za úkol vypracovat předpis, tak pro potěchu svých nadřízených vyplodí x-stránkový dokument, který mnohonásobně překračuje to, co by bylo nezbytně nutné omezit. Případně v horším případě omezí něco úplně jiného, protože dotyčný referent neměl vůbec ponětí o co jde
![]()
Je treti cesta? Ja ji nevidim - bohuzel (mam letadylka, auticka, lodicky, mel jsem vrtulnik ...) a cely ten vyvoj mne neskutecne sere - ale zacalo to tou zcela bezbreze vykladanou svobodou ...
Na Pankraci (Praha 4, za Arkádami - to nakupni centrum) jezdila sveho casu mezi lidmi RC buggy (takova ta pulmetrova na maly benzinak, vaha a zrychleni "jak prase") a to docela "na plny ceres" - asi to ridil nekdo z okolnich paneláku ... Co k tomu rict? Potkat to maly dite/batole, tak je na odpis ... myslim to dite ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Uznávám, že je to neřešitelné. Spousta lidí si přeje "vládu úřadů", těch je pak moc a vymýšlejí složitější pravidla než by bylo nezbytně nutné, aby v konkurenci ostatních ukázaly, který úřad je tady ten nejdůležitšjší 

Aleš Procháska
Jelikož plánuji taky mít drona, tak delší dobu sledují legislativu a realitu a jsem rád za tohle.
Když vezmu součásný předpis o letání, kokretní tu pasáž o objektech X. Tak je dobrá reakce na technologický vývoj.
Protože vetšina lidi co si koupi drona, jen tak pro radost tak neřeši, že leta v zákazných oblastech a podobně. A potuchu o případných následcích nemá.
Zažil jsem že chlapík si koupil drona (ten klasický DIY, cca 10 000,-) a chtěl k tomu rozšíření na letání až do vyšky 300m a nedokazál pochopit proč v evropě není k dostání. (Povoleno je do 150m a rozšíření bylo na 300m. Hodnoty jsi ted nejsem jisty)
Na druhou stanu je tam i lehce podchyceno technické limity. Protože podle součásné legislativy musí dron (max 0,97kg) být min. 200m od lidi (ikdyž je to soukromá aktivita) a jen váha optiky aby na 200m vznikla fotka skupinu lidi je 2kg + foták, stroj baterie....
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Ono nejde o nesmysly, momentálně mám postaveného menšího, tj. jen něco kolem 2m a do 5 kg motoráka...
Ále dle té slátaniny si už další éro nepostavím a ani toto už nebudu moci provozovat pokud, neudělám XX zbytečných byrokraticko - šmírovacích úkonů a hlavně patřičně to nezaplatím
Neříkám že nějakej rozumnej řád není potřeba, mezi modeláří byl vždy ať psaný či nepsaný i po novu už něco existuje jen se vůbec nevymáha...
Takže pořád si stojím za tím, co jsem už k tomu napsal. Bohužel.
Snad jenom dodám, že by stačilo povinně vyžadovat aby na balení kupovaných poletuch byli otištěná pravidla a omezení pro použití a to včetně důsledků jejích porušení, tak jak je to na krabičkách od cigaret. To by si ale ty důsledky hrůzných incidentů na ty obaly museli namalovat
oproti těm reálným a denodenním ze silničního provozu
To by ale ti co to vymýšlejí nedostali odměny a stát by přišel o další skryté daně
EDIT:
docela mne pobavilo pomyšlení jak toto budou řešit s raketovými modeláří

Ále dle té slátaniny si už další éro nepostavím a ani toto už nebudu moci provozovat pokud, neudělám XX zbytečných byrokraticko - šmírovacích úkonů a hlavně patřičně to nezaplatím

Neříkám že nějakej rozumnej řád není potřeba, mezi modeláří byl vždy ať psaný či nepsaný i po novu už něco existuje jen se vůbec nevymáha...
Takže pořád si stojím za tím, co jsem už k tomu napsal. Bohužel.

Snad jenom dodám, že by stačilo povinně vyžadovat aby na balení kupovaných poletuch byli otištěná pravidla a omezení pro použití a to včetně důsledků jejích porušení, tak jak je to na krabičkách od cigaret. To by si ale ty důsledky hrůzných incidentů na ty obaly museli namalovat

To by ale ti co to vymýšlejí nedostali odměny a stát by přišel o další skryté daně

EDIT:
docela mne pobavilo pomyšlení jak toto budou řešit s raketovými modeláří

Co by se řešilo ,vždyť jich je v Čechách asi pět nebo tak nějak