koncové spínače

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět

31. 7. 2009, 1:39

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat jak funguji koncaky v machu
když na ně najedu tak se motor zastavi a rozblika se reset
to je v pořádku
jenomže jak mám pak odjet z koncáku když nefunguje ovládáni a reset nejde vypnout ???
PavelZ

31. 7. 2009, 2:41

Já, měl bys napřed pročíst návod, proto jsem ho před časem překládal ... uvádím příslušnou informaci:

Za normálního chodu, kdy Mach3 řídí pohyb osy, a indikuje, že byl sepnut koncový spínač, zastaví
pohyb (obdoba EStopu) a zobrazí hlášení, že byl sepnut koncový spínač. Nebudete moci pohybovat s
touto osou dokud:

1. Nebude zapnuta funkce Auto Limit Override (tlačítkem na obrazovce Settings). V tomto
případě stiskněte Reset a ručně sjeďte z koncového snímače. Následně můžete spustit
zreferování stroje (najetí všech os na referenční snímače)
2. Stiskněte tlačítko Override Limits. Červeně blikající LED oznamuje, že jste v dočasném
režimu. V tomto případě je opět nutné resetovat Mach3 a ručně odjet z čidla. Jakmile "spadne"
signál z koncového čidla, automaticky se režim vypne a kontrolka zhasne. Opět musíte
zreferovat stroj. V této souvislosti je příhodné podotknout, že lze libovolný vstup Machu3
nakonfigurovat na potlačení signálů z koncových snímačů.

31. 7. 2009, 3:00

děkuji za odpověď
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“