varovani pred nakupem na aukru od rumburak2

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
vvitty

31. 7. 2009, 9:21

od osoby s nickem rumburak-2 doporucuji nic nekupovat, i kdyz ma obcas zajimave veci

v lednu jsem od nej koupil uchylkomer, prodaval toho postupne mnohem vic (celkem zajimave veci), ma stale velmi kladne hodnoceni (+93, -0) a dal vesele prodava.

bohuzel vcera jsem byl nucen podavat vysvetleni na policii, protoze v nejake fabrice ukradl vybaveni asi za 20.000 (protokol, resp. jeho kopie je pripadne k nahlednuti spravcum tohoto serveru jako doklad o pravosti vyse uvedene informace - staci si pozadat soukrome).

treba to nekomu zde pomuze, aby si taky nenabehnul a nepodporoval takove veci.
adminum aukra jsem to jiz hlasil, ale neni mi jasne proc jej nezablokovali jiz davno, kdyz v policejnim protokolu byly zcela evidentne udaje z aukro.cz (tj. moje adresa jako kupujiciho, telefon, ....).
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 7. 2009, 10:36

Ty jo - jak se z výhodného nákupu může stát noční můra :evil: . Doufám, že po vyslechnutí už Ti žádná další šikana nehrozí - přece nemůžeš zodpovídat za původ zboží. A každý, kdo něco inzeruje na bazarech atd, tak přece musí odkliknout, že zboží není kradený.

No jo no, doba je zlá, tak není divu, že se občas někdo uchýlí k podobným praktikám.

Internet jako vrchol anonymity milého Rumburaka2 asi trochu překvapil. V kdejaké zastavárně by byl víc v pohodě. Ale asi by za tyhle věci moc neutržil, tam mají lepší "hodinky" :)
vvitty

31. 7. 2009, 2:26

No po vyslechnuti uz bude nasledovat asi jen par obsilek od soudu a policie o prubehu rizeni... protoze jsem zakoupeny uchylkomer vratil (sice jsem mohl rict ze uz ho nemam, je rozbity nebo jsem ho nekde ztratil, ale nejak nestojim o to mit doma veci o kterych vim ze byly nekomu ukradene) a pridal jsem se k hromadnemu trestnimu oznameni dalsich podvedenych.

Pochopitelne za puvod zbozi me nikdo nevini, to si museji vyridit s tim chlapcem... a je pravda, ze v mem pripade jde jen o par stovek, coz clovek tak nejak ozeli i kdybych je uz nevidel, prisel jsem i o vic.

Nejvic asi zamrzi ze me vytahnuli v deset hodin od prave uvarene pozdni vecere, kdyz jsem prisel domu utahanej a tesil se na jidlo, vanu a postel a misto toho jsem pobyl hodinku na policii. A taky neni dobry pocit, kdyz se k nekomu takhle v noci dobyva policie...
pájač

31. 7. 2009, 4:42

vvitty píše:Nejvic asi zamrzi ze me vytahnuli v deset hodin od prave uvarene pozdni vecere, kdyz jsem prisel domu utahanej a tesil se na jidlo, vanu a postel a misto toho jsem pobyl hodinku na policii. A taky neni dobry pocit, kdyz se k nekomu takhle v noci dobyva policie...
To nemohlo počkať do druhého dňa do rána ? Ja by som s nimi za takú vec o desiatej v noci ani náhodou nešiel na políciu . :(
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 7. 2009, 4:52

Jsem myslel že v 10 večer chodí akorát komisař Moulin :D
Obdivuju Tvou uvědomělost, žes ty hodinky vrátil - vždyť jsi za ně dal své poctivé peníze. Po mně kdyby to policajti chtěli jako corpus delicti, tak bych jim to dal jenom za cenu novýho, a ještě bych si nechal proplatit cestu do nějakýho kovomatu, kde se daj koupit.

BTW, já mám 70% vercajku ze Zlevněnky, kde si taky nedělám iluze o původu zboží. Ale spím naprosto klidně. Koupil jsem to za svoje poctivě vydělaný a zdaněný peníze od legálního obchodníka, a tím to pro mě skončilo.
Baxi.bax
Kontaktovat uživatele:

31. 7. 2009, 5:57

Nevím jestli sem patří moje zkušenosti z jedním rádoby laminářem modelů lodí.Kupuje stavebnice modelů lodí ,nechá od kamaráda udělat formu na trupy a pak nabízí laminátové trupy jako své.Ještě je tak drzej ,že se s těmi trupy všude chlubí ,jako že jsou jeho na modelářským fóru si vesele prodává v bazaru své trupy s perfektně zpracovanými detaily.Mám odběratele v německu ,tam se k němu taky vetřel a Němec vesele prodává jeho trupy jako by se nic nedělo.Psal jsem mu že se jedná o kopie ,poslal jsem mu i fotky originálů ,napsal mi že s tím nemá problém.Že to je mezi mnou a tím člověkem.Toto moje tvrzení je podloženo výpovědí ,člověka ,který mu ty formy dělá.Přiznám ,že i mě občas někdo osloví abych udělal kopii třeba od největšího výrobce modelářského zboží Graupnera a že se bude jednat jen o jeden ,či dva trupy ovšem bez úspěchu.Vím, že by to takovému výrobci určitě neuškodilo,dovedu si ale představit ,jak bych se tvářil já ,kbyby někdo pajcoval moje trupy.
prichy

31. 7. 2009, 7:38

tak takova je doba, bohuzel s tim clovek musi pocitat, kazdopadne jsou i patenty na takove bezne veci coz je zase druhy protipol....

ten kdo umi nepotrebuje delat kopie (pokud by nenavysil hodnotu sveho zbozi o "znacku") a ten kdo neumi kopiruje...cim udelate vec s mensi moznosti okopirovat ji tim mene riskujete ze vam to kazdy lojza vokurka ukradne
Prichy
QNX
Kontaktovat uživatele:

31. 7. 2009, 7:39

vvitty: Tak to koukám, já bych je v takto pozdní hodinu a neohlášené poslal někam. Tohle není nic neodkladného, klidně se mohou ozvat předem a domluvit si schůzku. Tohle je od nich dost velká drzost.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

31. 7. 2009, 7:49

Baxi.bax píše:Nevím jestli sem patří moje zkušenosti z jedním rádoby laminářem modelů lodí.Kupuje stavebnice modelů lodí ,nechá od kamaráda udělat formu na trupy a pak nabízí laminátové trupy jako své.Ještě je tak drzej ,že se s těmi trupy všude chlubí ,jako že jsou jeho na modelářským fóru si vesele prodává v bazaru své trupy s perfektně zpracovanými detaily.Mám odběratele v německu ,tam se k němu taky vetřel a Němec vesele prodává jeho trupy jako by se nic nedělo.Psal jsem mu že se jedná o kopie ,poslal jsem mu i fotky originálů ,napsal mi že s tím nemá problém.Že to je mezi mnou a tím člověkem.Toto moje tvrzení je podloženo výpovědí ,člověka ,který mu ty formy dělá.Přiznám ,že i mě občas někdo osloví abych udělal kopii třeba od největšího výrobce modelářského zboží Graupnera a že se bude jednat jen o jeden ,či dva trupy ovšem bez úspěchu.Vím, že by to takovému výrobci určitě neuškodilo,dovedu si ale představit ,jak bych se tvářil já ,kbyby někdo pajcoval moje trupy.
No to je bohužel běžná praxe. A pokud to není chráněný průmyslovým vzorem, tak vesměs člověk nemá nejmenší šanci. Malá firma nebo jednotlivec to dnes neuplatí, a i kdyby ano, tak domáhání se spravedlnosti je kapitola sama o sobě. No a jednání německého odběratele je vcelku taky klasika, jenže on žije s vědomím že malej českej výrobce ho potřebuje a tak si s ním může dělat co chce. Tohle je třeba důvod proč se snažím nemít žádné "velkoodběratele" a prodávám i za cenu menšího vyrobenýho objemu přímo. Zažil jsem s kopírováním něco podobnýho když jsem udělal před dvěma roky novou stavebnici RC auta. Mezi prvníma lidma co ji koupili byl pán, který vzápětí spáchal pár kopií. Nicméně aspoň něco málo na tom změnil (zjednodušil) a jelikož dost rychle přišel na to, že se mu to nevyplatí dělat pokud nemá svoje stroje (jakmile si zadal výrobu dílů, byl s cenou vejš než můj originál), tak mi to neudělalo žádnou zvláštní škodu. Ale zpočátku jsem byl na něj dost zlej. :lol:
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 7. 2009, 7:51

prichy píše:ten kdo umi nepotrebuje delat kopie (pokud by nenavysil hodnotu sveho zbozi o "znacku") a ten kdo neumi kopiruje...cim udelate vec s mensi moznosti okopirovat ji tim mene riskujete ze vam to kazdy lojza vokurka ukradne
Nejlepsi je delat veci tak, ze ten kdo to chce kopirovat to tri hodiny prevraci v ruce a nakonec to odlozi protoze ho vubec nenapada jak by to vyrobil :-)
Aleš Procháska
vvitty

31. 7. 2009, 8:42

jsem byl po praci tak utahanej, ze jsem nemel naladu se s nima hadat a posilat je nekam, abych tam pak stejne musel :-) pres den to stejne moc nestiham... aspon me ty dva bloky odvezli :-)

a kdyby mi poslali predvolani na adresu trvaleho bydliste, mel bych s tim jeste vetsi opruz, protoze to mam v Havl Brode a prebyvam v Praze...

2Krutor: no jo, asi jsem holt blbej :lol: :lol: ne, vazne, pro tech par drobnych mi to nejak nestoji za to se s nekym dohadovat ze to uz nemam...
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 7. 2009, 10:38

Baxi.bax píše:Nevím jestli sem patří moje zkušenosti z jedním rádoby laminářem modelů lodí.Kupuje stavebnice modelů lodí ,nechá od kamaráda udělat formu na trupy a pak nabízí laminátové trupy jako své.Ještě je tak drzej ,že se s těmi trupy všude chlubí ,jako že jsou jeho na modelářským fóru si vesele prodává v bazaru své trupy s perfektně zpracovanými detaily.Mám odběratele v německu ,tam se k němu taky vetřel a Němec vesele prodává jeho trupy jako by se nic nedělo.Psal jsem mu že se jedná o kopie ,poslal jsem mu i fotky originálů ,napsal mi že s tím nemá problém.Že to je mezi mnou a tím člověkem.Toto moje tvrzení je podloženo výpovědí ,člověka ,který mu ty formy dělá.Přiznám ,že i mě občas někdo osloví abych udělal kopii třeba od největšího výrobce modelářského zboží Graupnera a že se bude jednat jen o jeden ,či dva trupy ovšem bez úspěchu.Vím, že by to takovému výrobci určitě neuškodilo,dovedu si ale představit ,jak bych se tvářil já ,kbyby někdo pajcoval moje trupy.
Bohužel, nejseš sám, já mám stejnou zkušenost. Asi před dvanácti lety mi jeden můj zákazník zkopíroval celý můj výrobní sortiment + obchodní postupy - a pro mě to dopadlo naprosto tristně. Protože jsem měl v té době problémy s dodanou nefunkční mašinou, nemohl jsem se mu nijak postavit, a nakonec to dopadlo tak, že mě z trhu totálně vygumoval. Dnes má asi 70% podíl, ale už nemá co vykrádat a vlastní nápady mu chybí.
prichy

1. 8. 2009, 11:12

prochaska píše:
prichy píše:ten kdo umi nepotrebuje delat kopie (pokud by nenavysil hodnotu sveho zbozi o "znacku") a ten kdo neumi kopiruje...cim udelate vec s mensi moznosti okopirovat ji tim mene riskujete ze vam to kazdy lojza vokurka ukradne
Nejlepsi je delat veci tak, ze ten kdo to chce kopirovat to tri hodiny prevraci v ruce a nakonec to odlozi protoze ho vubec nenapada jak by to vyrobil :-)
no prave, ovsem nekdy se pak dostavame do paralely s ochranami softwaru kde nekdy je horsi vymyslet tu ochranu nez samotny produkt :lol: :lol:
Prichy
Engineer
Kontaktovat uživatele:

1. 8. 2009, 5:09

no prave, ovsem nekdy se pak dostavame do paralely s ochranami softwaru kde nekdy je horsi vymyslet tu ochranu nez samotny produkt
No vždycky to takhle chránit nejde. Mně třeba celkem štve to, že autorský zákon chrání (zpoplatňuje) i nenahraný CD-čko na který si dám svoje data, nemluvě o čemkoliv napsaným, zakrákoraným atd. automaticky....ale produkty technického směru jsou naprosto mimo takovouhle ochranu. Přitom když se vrátím k prvotnímu příspěvku na tohle téma, tak takový model lodi je vlastně taky umělecký dílo. :wink:
Řekl bych, že je tímhle silně nerovnoprávný postavení mezi techniky a konstruktéry oproti hudebníkům, spisovatelům, apod. Jakto přijde, že oni nemusí za ochranu jejich děl platit, ale my ano a pokud na to nemáme, tak smolík ???? :cry:
prichy

1. 8. 2009, 5:19

holt to musime prijmout jako momentalne danne podminky, kdo ma na to aby platil patenty a pak nasledne koukal na to, jak mu jeho vyrobek nekdo pajcuje v cine :-D
Prichy
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“