Ahoj - s CNC nemam moc skusenosti a tak se obracim na vas skusene.
Chtel bych zhotovovat pc case, hruby navrh:
http://img508.imageshack.us/img508/3739/ukazkaqy5.jpg
Material: 2 az 3mm hlinikovy plech.
Moje dilema je jak to delat "rychle" a presne, a tak zvazuju jestli jit do podomacku udelane cnc masiny a vse potrebne se naucit nebo se obratit na nekteru z firem ktera se tim zapodiva a nechat to vse na nich a ja bych to uz jen skladal dokopy - jen nevim jestli se to financne vyplati.
Popripade zvazuju koupi masiny nebo (frezky) ale nevim co by na to bylo nejvhodnejsi - predpokladam financni hranici 30-40.000KC ale pokud by to bylo kompletni reseni tak bych do toho vrazil mozna 100.000KC.
Tak vas prosim o kazdou radu co by bylo vhodne pro mou produkci.
Nepredpoklam velkou produkci ale chtel bych mit moznost delat 10 case tydne.
pc case "malovyroba"
Ahoj, nevidím moc dobrou volbu ty plechy frézovat. To chce lis nebo laser a to nejsou zrovna domácí mašiny. Asi bych doporučil se domluvit s nějakou firmou, která vlastní velké laserové nebo lisovací cnc centrum
a oni Vám to udělají myslím že za přijatelnou cenu. Takové stroje musí být v každé firmě pokud možno na maximum vytížené, takže tam kde
mají kapacitní rezervy Vám to velmi rádi udělají (si myslím
)).
Když si necháte nasekat třeba rovnou aspoň sto kusů.... To máte na 10 týdnů...
Tomáš
a oni Vám to udělají myslím že za přijatelnou cenu. Takové stroje musí být v každé firmě pokud možno na maximum vytížené, takže tam kde
mají kapacitní rezervy Vám to velmi rádi udělají (si myslím

Když si necháte nasekat třeba rovnou aspoň sto kusů.... To máte na 10 týdnů...
Tomáš
Tomasi dekuju za Vas nazor - tedka se mi hodi opravdu kazda rada
Vcera sem uz skusil oslovit firmu "ATONA" sou ochotni to delat jen chtej nakresy v (dxf,dwg) - tak se tedka potim v ruznych 2D/3D Cad programech ale je to neco jineho nez na co sem zvyklej (Photoshop,3ds max,XSI a pod.).
Tak uvidim co se z toho vyklube.
Jeste jednou dekuju!

Vcera sem uz skusil oslovit firmu "ATONA" sou ochotni to delat jen chtej nakresy v (dxf,dwg) - tak se tedka potim v ruznych 2D/3D Cad programech ale je to neco jineho nez na co sem zvyklej (Photoshop,3ds max,XSI a pod.).
Tak uvidim co se z toho vyklube.
Jeste jednou dekuju!
Zkus Rhino.Pokud umis XSI,rychle se s nim szijes.
Dik za to (Rhino) - netusil sem ze obsahuje koty a konecne sem mu zacal i rozumet 
Jeste sem skusil SketchUp - ten se jevi pro mne jako idealni - interaktivne podporuje vyber bodu,hran a ploch - to sem potreboval a taky se mi libi prace z kotami.
Konecne muzu kreslit

Jeste sem skusil SketchUp - ten se jevi pro mne jako idealni - interaktivne podporuje vyber bodu,hran a ploch - to sem potreboval a taky se mi libi prace z kotami.
Konecne muzu kreslit

- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Jako technolog radim nechat vyrezat laserem ci vodnim paprskem , rezani AL 2-3 mm stoji cca 50-70 kc,- za minutu.
ten case by to rekl bych zvladlo vyrezat do 10-ti minut.
Pri stavbe vlastniho zarizeni budes mit uplne stejne naklady a jeste to budes muset vyrabet. (cas)
RADEK
ten case by to rekl bych zvladlo vyrezat do 10-ti minut.
Pri stavbe vlastniho zarizeni budes mit uplne stejne naklady a jeste to budes muset vyrabet. (cas)
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Frezovani udela asi nejhezci povrch tech obrabenych hran, ale bude pekne dlouho trvat. Pokud pouzijes nejakou frezku v cenove relaci desitek tisic korun, pak to bude jenom dlouho trvat, super povrch se asi nepodari. Osobne bych se zajimal o cnc vystrihovani (klicove slovo Trumatic (v Cesku nejobvyklejsi cnc vystrihovaci stroj)). Vyse doporucovany laser nebo vodni paprsek take nebudou od veci, chce to vyzkouset.semian píše:Chtel bych zhotovovat pc case, hruby navrh:
http://img508.imageshack.us/img508/3739/ukazkaqy5.jpg
Material: 2 az 3mm hlinikovy plech.
Aleš Procháska