Výpalek
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Ahoj,
potřeboval bych tento výpalek z plechu tl.20mm, normální konstrukční oceli. Zde je výkres. Díky za pomoc. Nemo.
potřeboval bych tento výpalek z plechu tl.20mm, normální konstrukční oceli. Zde je výkres. Díky za pomoc. Nemo.
Naposledy upravil(a) nemo dne 3. 8. 2009, 12:12, celkem upraveno 2 x.
Není vedení jako vedení.
Taky jednou opravim - celková délka má bejt předpokládam 1000mm. Proč nemaluješ v nějakym CADu ?
www.tc-pipa.wz.cz
stiahnite si aspon qcad .. http://www.ribbonsoft.com/qcad_downloads.html Rorzhodne je lepsie odlozit si dxf-ko a sem hodit hoci pdf alebo gif z toho cadu ako kreslit rucne ..
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty nemáš internet?nemo píše:Tak jsem stáhnul QCAD, nemá k tomu někdo manuál? Díky za pomoc.
N.

http://www.ribbonsoft.com/qcad/manual_r ... eface.html
Asi jsem slepý, ten manuál jsem neviděl, jinak bych se neptal,Díky.
Přesnost řezu slibují 0.3mm. Ale zdá se, že s rovinností plechů to nebude nic moc, když mají toleranci rovinnosti na jeden metr 7mm. Je to základ na soustruh. N.
Přesnost řezu slibují 0.3mm. Ale zdá se, že s rovinností plechů to nebude nic moc, když mají toleranci rovinnosti na jeden metr 7mm. Je to základ na soustruh. N.
Není vedení jako vedení.
Já jsem na svoji mašinu většinu plechů pálil na VANADu s acetylenem, všechny funkční plochy je třeba obrobit, protože kvalita řezu nic moc a pokud jde o rovinnost, tak vlastní plechy z válcovny mají rovinnost bídnou, navíc po vypálení se to teplem vždycky nějak pohne, a jak koukám na ten tvůj výpalek, tak ta vnitřní díra s tím také pěkně zamává, počítej, že to bude docela slušně do šavle - rada zní přídavek 2 mm na obrobení u všech funkčních ploch, ideálně navrhnout tak, aby to šlo obrobit na jedno upnutí. Casto se ale stává, že když se odfrézuje ten přídavek, který je plný tepelného pnutí po vypálení (pokud to není pálené laserem nebo řezané vodou), tak se to může také někam hnout tzn. obrobené plochy by měly být ideálně symetrické a během obrábení pořádně upnutý, aby to nemohlo pracovat.nemo píše:Asi jsem slepý, ten manuál jsem neviděl, jinak bych se neptal,Díky.
To samé platí pro obrábení svařenců, kde je navíc nutné žíhání pro odstranění pnutí.
Ahoj nevidim obrazek, zkus poslat poptavku do Ferony Hradec Kralove pan Petrlak pripadny vypalek mozna vyzvednes ve Ferone v Praze poptavka je zadarmo kvalita rezu obvodu odpovida tlousce 20 musis to vytelefonovat jsem mimo v pondeli pristi mohu poslat detail kontaktu
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
To by som daval radsej pridavok na opracovanie aspon 10mm aj viac, kolkokrat som dostal do ruk "presny" vypalok, tolkokrat sa to palilo nanovo s vacsim pridavkom alebo radsej rezalo trieskovo, aby sa vobec potrebne parametre vyrobku dosiahli. Palenie zanecha rozlicne pnutia ktore vypalok po opracovani dalej krutia, pokial opracovanie (trieskove) neodstrani komplet cast zasiahnutu tepelnou premenou. Aj tak to je dost casto aj potom nutne pracne vyrovnavat. Vzdy zalezi ale od toho co vlastne vo vysledku za presnost pozadujete. A verte zaberat do opalenych okrajov frezou je pre kazdy stroj aj nastroj dost neprijemna vec (aj ked to beriete subezne aby freza zaberala najprv do mekkej casti a nie do zakalenej po paleni).nemo píše:Asi jsem slepý, ten manuál jsem nevidìl, jinak bych se neptal,Díky.
Pøesnost øezu slibují 0.3mm. Ale zdá se, že s rovinností plechù to nebude nic moc, když mají toleranci rovinnosti na jeden metr 7mm. Je to základ na soustruh. N.