Mohou tam být 30206 ?
Jsou cca o 1 mm silnější. Já ale doufám, že by to nemělo vadit !

30206, ze su sirsie nevadi ale musis vyrobit podlozky ktorymi vymedzis volu medzi loziskami. Pozor na premazanie lozisk, nenatlac tam vela vazeliny (pouzi nieco riedke) inac sa ti ani motor nerozbehne.Zdenek Valter píše:Jaká kuželíková ložiska jste kupovali místo původních ?
Mohou tam být 30206 ?
Jakou vůli tam máš tedy nastavenu ?Laco19 píše:30206, ze su sirsie nevadi ale musis vyrobit podlozky ktorymi vymedzis volu medzi loziskami. Pozor na premazanie lozisk, nenatlac tam vela vazeliny (pouzi nieco riedke) inac sa ti ani motor nerozbehne.Zdenek Valter píše:Jaká kuželíková ložiska jste kupovali místo původních ?
Mohou tam být 30206 ?
Ja nie som strojar ale neviem preco by mala byt vola medzi vnutornymi kruzkami kuzelikovych lozisk presne vymedzena nejakou vlozkou.Zdenek Valter píše:Jakou vůli tam máš tedy nastavenu ?Laco19 píše:30206, ze su sirsie nevadi ale musis vyrobit podlozky ktorymi vymedzis volu medzi loziskami. Pozor na premazanie lozisk, nenatlac tam vela vazeliny (pouzi nieco riedke) inac sa ti ani motor nerozbehne.Zdenek Valter píše:Jaká kuželíková ložiska jste kupovali místo původních ?
Mohou tam být 30206 ?
Já počítám s tím, že si místo toho plastu stočím kus duralu a vůli tak nastavím pomocí matice a kontra matice.
Jinak u toho mého Asista to byla docela pakárna rozborka i sborka vřeteníku. Rozhodně bych to doma sám neudělal
Čekal jsem že se někdo zeptá !Krutor píše:Šikula! Jen se chci zeptat, proč to děláš v 4-paknové nezávislé univerzálce, a ne v klasické 3-paknové centrické? Zbytečně tam musíš laborovat s hodinkama. Nebo to nešlo na 1 upnutí?
Ja mam "len" 100mm 4 celustove sklucovadlo. Myslim ze o 125mm pisali ze ho sice namontujes (s redukciou) ale uz velmi nerozovries celuste, lebo poskodia lozko.Zdenek Valter píše:Už ale také přemýšlím o větší hlavě (125 mmtedy podobně jako má Laco.
No já o ní uvažuji z toho důvodu, že má díru o kapánek větší než je ve vřeteni a tím pádem to co proleze vřetenem tak i tou hlavou popřípadě 25 mm trubku nemusím tak moc krátit, část se jí vleze i do té hlavy.Laco19 píše:Ja mam "len" 100mm 4 celustove sklucovadlo. Myslim ze o 125mm pisali ze ho sice namontujes (s redukciou) ale uz velmi nerozovries celuste, lebo poskodia lozko.Zdenek Valter píše:Už ale také přemýšlím o větší hlavě (125 mmtedy podobně jako má Laco.
Ked sa dobre pamatam, na LMS je niekde tabulka, ake priemery vies upnut do rozne velkych sklucovadiel pri montazi na mini sustruhu.
Aj moje 100mm sklucovadlo ma 25mm vrtanie (o nejaku desatinu viac).Zdenek Valter píše:No já o ní uvažuji z toho důvodu, že má díru o kapánek větší než je ve vřeteni a tím pádem to co proleze vřetenem tak i tou hlavou popřípadě 25 mm trubku nemusím tak moc krátit, část se jí vleze i do té hlavy.
Pak je tedy má volba jasná !Laco19 píše:Aj moje 100mm sklucovadlo ma 25mm vrtanie (o nejaku desatinu viac).Zdenek Valter píše:No já o ní uvažuji z toho důvodu, že má díru o kapánek větší než je ve vřeteni a tím pádem to co proleze vřetenem tak i tou hlavou popřípadě 25 mm trubku nemusím tak moc krátit, část se jí vleze i do té hlavy.