Strojnické tabulky on-line
- STROJIRENSTVI.CZ
Díky za upozornění. Můžu poprosit o info, jak se vám podařilo dosáhnout vámi nastavené kombinace d=20 a P=0,5? V databázi totiž máme k d=20 jen výběr hodnot P od 1 do 2,5 a hodnoty, jak kontroluji, odpovídají normě.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych u těch tabulek závitů doporučoval uvést podstatně víc informací, když už jsou elektronické (u papírových by to znamenalo tisknout obrovskou plachtu, tady ne). Třeba uvést všechny rozměry pojmenované ve výkresu (třeba zaoblení R) včetně tolerancí, rozměr přes drátky, ekvivalentní průměr díry o stejném objemu (pro tvářecí závitníky), úhel stoupání (pro podložky při soustružení), přídavky pro pokovení, tolerance DIN/ISO/ANSI a takové věci které člověk potřebuje jen výjimečně ale nemůže je nikde najít

Aleš Procháska
Presne tak, cim vic restrikci tim spis to cely jinak velice zajimavy projekt zabije. Predpokladam ze je ve vasem zajmu mit co nejvyssi navstevnost, prijmy z reklam apod., tak proc obsah ktery davate tak jako tak zdarma zamykat pred potencionalnimi uzivateli.
Typickym prikladem chybneho postupu je drive pomerne zive forum o 3D tisku rebelove.org. Tam se bez registrace a schvaleni nezobrazi dokonce ani nahledy obrazku. Porad se tam resilo zpoplatneni clenstvi ve foru, ruseni registraci apod. coz spolu s amaterskymi zasahy majitele fora lidi znechutilo natolik, ze tam ted chcip pes a forum je se svymi tremi prispevky za tyden ve stavu klinicke smrti...
- STROJIRENSTVI.CZ
Samozřejmě, když získám dojem, že je přístup k tabulkám pod registrací kontraproduktivní, tak to nakonec možná odemknu. Ale zatím ten dojem nemám, protože jen od včerejšího oznámení se zaregistrovaly řádově už stovky lidí... a to jsme k tomu ještě nespustili ani žádnou propagační kampaň.
-
Ale ty lidi se zaregistrovaly převážně ze zvědavosti. Je to dobrý počin a velmi vám to chválím, ale oproti klasickým tištěným tabulkám tam chybí ohromné množství informací. Samozřejmě vše nejde hned a pokud to časem rozsirite bude to jen dobře. Klobouk dolů za snahu a díky.STROJIRENSTVI.CZ píše: ↑3. 10. 2019, 2:09 Samozřejmě, když získám dojem, že je přístup k tabulkám pod registrací kontraproduktivní, tak to nakonec možná odemknu. Ale zatím ten dojem nemám, protože jen od včerejšího oznámení se zaregistrovaly řádově už stovky lidí... a to jsme k tomu ještě nespustili ani žádnou propagační kampaň.
Jinak mě osobně registrace nevadí, udělám to jednou a prostě se pouze přihlásím.
- STROJIRENSTVI.CZ
Díky za podporu. Samozřejmě, že to není a ani nemůže být úplně vyčerpávající, ale už takto jsou za tím bez přehánění tisíce hodin lidské práce. S rozšiřováním dál se samozřejmě počítá, vše záleží na zdrojích (finančních i časových). Takhle zatím berte ty tabulky jako něco, co vzniklo i díky tomuhle fóru, protože příjmy z reklamy vracím zpátky do tohoto vývoje.
HonzaHorka píše: ↑3. 10. 2019, 2:24Ale ty lidi se zaregistrovaly převážně ze zvědavosti. Je to dobrý počin a velmi vám to chválím...STROJIRENSTVI.CZ píše: ↑3. 10. 2019, 2:09 Samozřejmě, když získám dojem, že je přístup k tabulkám pod registra...

No ale tady se asi jedná o úplné nepochopení dnešní sociální komunikace a používání internetu jako pracovního nástroje, asi...
Takže příklad:
1. nestrojař Franta se obrací na kolegu, kamaráda, spolužáka Pepu, no to je skoro jedno jak, ale přes jakékoliv elektronické médium včetně mobilu s otázkou:
Hele, mám tady šroubek o průměru 30.5 se strašně jemným závitem asi 1 mm, potřebuji pro něj v 10mm plechu říznout závit - jak změřím o jaký závit jde a kolik mám vrtnout díru?
2a) Pepa nemá čas a nemá kam šáhnout pro tabulky, ale má smártfóna s daty, tak hledá a najde totok zde prezentované, bude se registrovat aby nahlédl zda a jak to tam je? Průbne uložto a tam najde tabulky které zná a tak Franta dostane link na ně s radou ať si je stáhne a když tak se pak ozve...
2b) Pepa zná tyto tabulky zde i uložto s klasikou v PDF, na co bude reláně Frantu odkazovat?
Tak asi takhle to vidím já v reálném provozu...
Zcela normálně jsem postupoval, jako jindy podle nabídek stránky. Hledal jsem palcové závity - UNF, při 7/8 to hned vyhodilo nesmysl, tak jsem přešel na metrický a opět chyba. Teď sedím u jiného PC a vše vypadá v pořádku. Zítra to opět zkusím na kompu v práci a uvidím. Takže odpověď na Vaší otázku je, že nevím něco mezi nebem a zemí.STROJIRENSTVI.CZ píše: ↑3. 10. 2019, 1:52 Díky za upozornění. Můžu poprosit o info, jak se vám podařilo dosáhnout vámi nastavené kombinace d=20 a P=0,5? V databázi totiž máme k d=20 jen výběr hodnot P od 1 do 2,5 a hodnoty, jak kontroluji, odpovídají normě.
Na online tabulky. Žádné tabulky na ulozto nemají stránkování. Některé scany jsou méně čitelné.
Já teda nevidím žádný problém v registraci. Navíc to po nás nechce data narození, bydliště ani jiné osobní informace. Do hesla se nemusí dávat 150 znaků, krev mladé pány a mločí varle, jak tomu bývá úplně všude.
To, že dnes někdo řeší jednu registraci, navíc v rámci gdpr mi přijde už přehnané. Kdo chce problém, něco si vždycky najde.
Za mě jednoznačně palec nahoru. Knížku mám jen na dílně a tabulky v mobilu tu chyběly. Bylo pár aplikací v Google store, ale byly plné reklam a moc nefungovaly. Doufám, že se budou nadále rozvíjet a vylepšovat.
Já teda nevidím žádný problém v registraci. Navíc to po nás nechce data narození, bydliště ani jiné osobní informace. Do hesla se nemusí dávat 150 znaků, krev mladé pány a mločí varle, jak tomu bývá úplně všude.
To, že dnes někdo řeší jednu registraci, navíc v rámci gdpr mi přijde už přehnané. Kdo chce problém, něco si vždycky najde.
Za mě jednoznačně palec nahoru. Knížku mám jen na dílně a tabulky v mobilu tu chyběly. Bylo pár aplikací v Google store, ale byly plné reklam a moc nefungovaly. Doufám, že se budou nadále rozvíjet a vylepšovat.
Nejspíše odtamtud používám v PDF co ma cca 61MB i se stránkováním (odkazováním) obsahu ST od autorů J. Leinveber, P. Vávra
Jinak ja tento chválihodný počin poznámkami ze svého oboru online markeťáka neshazuji, jenom jsem si dovolil upozornit na případná polena jež by mohla v rozjezdu fungovat jako vlakové zarážky a to se pak i drezína roztlačuje hoodně ztěžka, toť vše

Třeba je to ale záměr, použít to jako testovací provoz, na oko skrytý veřenosti, než se vychytají mouchy.

Ty jsi priklad presne toho o cem mluvim. Lidem uz prijde nutnost vsude se zbytecne registrovat uplne normalni, stejne jako neustale odklikavat ty otravne a naprosto nesmyslne hlasky o cookies, GDPR apod. Byly casy, kdy takovych opruzu bylo mnonem min nez dnes. Samozrejme ze ted se tu vyroji spousta lidi kteri budou tvrdit ze se registruji radi a s chuti ze jim to prinasi zivotni silu a pocit bezpeci a podobne, ale to uz tak v internetovych diskuzich byva

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Mně to pořád moc normální nepřijde, na ty tabulky jsem se sice v klidu zaregistroval, ale normálně stránky kde vyžadují registraci (aniž by to bylo z provozních důvodů zřejmě nutné, jako jsou třeba fóra) přeskakuju.
Aleš Procháska
Ono to asi nikoho obzvlášť nebaví se někde registrovat.
Ne snad, že bych se něčeho bál, ale je to práce navíc.
Podle mě je rozdíl mezi těmi co (tady i jinde) na to pořád brblou a těmi ostatními v tom, že ti ostatní chápou velmi staré a platné pravidlo: kdo platí, ten poroučí.
Pokud někam nebo něco chci, tak vždy zvažuju, jestli se mi vyplatí za to dát nějaké úsilí. A stejně tak se rozhoduje každý provozovatel. Takže nebrblám, ale využiju nejlepší možnost. Jestli to v daném případě bude možnost se zaregistrovat a získat co chci, nebo naopak jít to získat jinam nebo vůbec - to vždy záleží na mnoha okolnostech.
Ta registrace může mít pro provozovatele (mimo jiné) případně i drobný efekt v aspoň nějaké eliminaci různých robotů a prohledávačů.