elbarto píše: ↑14. 10. 2019, 5:00
Mex píše: ↑14. 10. 2019, 4:27
OompaLoompa píše: ↑14. 10. 2019, 2:08
sa viac snažíš problém riešiť, namiesto
vyriešiť
Tady je asi ukrytý základ celého problému.
Ale aspoň se na fóru něco děje. Tři stránky postů o vadné síťovce *), to už je skoro lepší než ta vlákna o komunistech.
... na každé téma lze napsat příběh. Aleš píše, že se jedná o Dell v záruce. Pravě velké značky mají NBD 3 roky což je paráda. Ráno nahlásím a odpolko jede krabice s novým strojem. Absolutně není důvod v něčem se štourat. Nová instalace na SDD (za 500kaček) je otázka chvilky. Uživatel potom vidí zda má rozjebaný systém nebo načatou sítovku a hura Dell call.
Dobře a ty voláš hned na podporu s reklamací při zatím ještě potenciální SW vadě, hlavně za situace že se projevuje občasně a nahodile??? Já tedy si takovou věc nejprve zkusím rozchodit a až teprve když budu mít jistotu, že je to HW, budu řešit nějakou reklamaci.
Jestli je to NBD to popravdě nevím a dá se snadno zjistit po zadání Service Tag na stránkách Dell. Kdybych měl jít cestou, jak píšeš, tj. v době kdy nevím, jestli je to SW nebo HW, tak jim musím počítač (předpokládám) poslat tak jak je. Tj. včetně PCoIP karty, včetně host karty na NVMe SSD i s SSD a funkčním systémem. Tj. všechna uživatelská data zkopírovat a vymazat, vymazat všechna hesla, všechny VPN přístupy atd. No a především pak nevím, k čemu mi bude náhradní počítač, co mi pošlou, protože výše uvedené HW díly jsem si dokupoval a instaloval já (takže v něm nebudou). A jiná host karta co stojí kolem 200USD, NVMe SSD, PCoIP karta, atd. se mi fakt bohužel v šuplíku jako náhradní neválí. Jo samozřejmě, v náhradním počítači bude 1TB magnetický disk co tam původně byl. Ale s takovou sestavou dělat třeba měsíc nebo 2 než proběhne reklamace to fakt díky ale ne. Nemluvě že v mém případě instalace úplně všeho a následná konfigurace rozhodně není otázka chvilky.
Jo, do reklamace bych šel až momentě když bych skoro s jistotou věděl, že je to HW věc. A to ještě za situace, že bych si do náhradního počítače překlopil všechen můj extra HW a jim (po předešlé dohodě) poslal jen původní konfiguraci. V jiném případě když si představím ty problémy kolem tak si raději koupím novou kartu za pár stovek.