Nová firma, cnc

sledujte nabídky práce na https://www.strojirenstvi.cz/nabidky-prace
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
cCracck

18. 10. 2019, 1:17

Radislav píše: 18. 10. 2019, 6:41 Ja jsem ve fazi realizovani. Dulezite vedet kde to chces mit a jestli to tam vubec muze byt a vybavenost toho mista. Tohle povazuju za stezejni. To ze umis svoji praci a ze si sezenes masinu to bude myslim v pohode kdyz uz si s takovou myslenkou hrajes. Zakazky ty si nejak sezenes minimalne muzes zkusit zacit tady na foru inzerci. Ovsem pokud nemas opravdu nekoho kdo ti bude sazet praci po tisicich tak bych to delal pri zamestnani ,taky ikdyz mam od par firem slibeno tak budu minimalne do doby nez te praci bude tolik ze nebudu vedet kam driv skocit ,to delat pri zamestnani a kdyz to nepujde tak se na to vykaslu ale stale budu mit praci.

Fandim ti. Za me nejdrive mit misto kde to chces realizovat. To byl pro me nejvetsi problem.

Hodne stesti
Diky a místo, kde bych to realizoval mám, máme veliký rodinný dům a hodně velikou garáž. Už mám jisté plány a místa by bylo až až. To problém není
kiko01
Kontaktovat uživatele:

18. 10. 2019, 1:20

Uprimne ti poviem ze starsie haasy boli lepsie, to co teraz dorobili stymi strojmi je na hanbu... jasne su tam aj nejake zlepsenia, ale ten novy soft ma skor viac minusov ako plusov, a mechanicky sa mi tiez zda ze to dost "odlahcili" na nespravnych miestach...
cCracck

18. 10. 2019, 1:25

kiko01 píše: 18. 10. 2019, 1:20 Uprimne ti poviem ze starsie haasy boli lepsie, to co teraz dorobili stymi strojmi je na hanbu... jasne su tam aj nejake zlepsenia, ale ten novy soft ma skor viac minusov ako plusov, a mechanicky sa mi tiez zda ze to dost "odlahcili" na nespravnych miestach...
Máme v práci jeden Haas z roku 2005 a nemůžu si stěžovat 😄 jsem na něm dělal dříve a super ☺️
Reinkarnace

18. 10. 2019, 1:39

kiko01 píše: 18. 10. 2019, 1:20 Uprimne ti poviem ze starsie haasy boli lepsie, to co teraz dorobili stymi strojmi je na hanbu... jasne su tam aj nejake zlepsenia, ale ten novy soft ma skor viac minusov ako plusov, a mechanicky sa mi tiez zda ze to dost "odlahcili" na nespravnych miestach...
To je zcela v duchu filozofie dnešní doby. Říká se tomu "plánovaná životnost". :?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

18. 10. 2019, 1:56

cCracck píše: 18. 10. 2019, 1:15
Jak to myslíš vlastní produkt?
To je jednoduchý ,pokud máš koníčka a jsi v tom dobrý a máš problém to vyrábět ,kooperovat atd. tak si koupíš mašinu a děláš to co bys pracně řešil kooperací , a ve volným čase můžeš dělat kooperaci pro lidi z venku .
Třeba Procházka dělá vybavení pro potápníky aby mohli hloub a častějc :lol: Já se motám kolem všeho co vrčí a rychle jede (taky to někdy bývá manželka) a tak mám centrum ,CNC soustruh ,brusky atd k tomu abych mohl vyrábět co sám potřebuju ,pro lidi zvenku kooperaci nedělám .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

18. 10. 2019, 1:57

Myslím tím nějaký hotový výrobek, který sám vymyslíš, zkonstruuješ, vyrobíš, zabalíš do krabice, přidáš návod a sám nebo přes nějaké obchodníky budeš prodávat přímo lidem nebo firmám. Nechci tím podceňovat výrobce dílů, najít nějakého dobrého není taky zrovna snadné, všichni se do toho hrnou ale jen málokdo umí dělat přesně a čistě a dlouhodobě udržet stabilní kvalitu, ale je to spíš pro někoho kdo má strojů i zákazníků spoustu a výpadek jednoho zákazníka ho nezničí.
Aleš Procháska
kiko01
Kontaktovat uživatele:

18. 10. 2019, 2:04

Kolegovia chcu povedat ze ten obrabaci stroj ma byt iba nastroj na zhotovenie produktu ktory predas. Tym padom sa nemusis spoliehat na to kolko prace zvonku zozenies a ci ti ju vobec zaplatia...
kiko01
Kontaktovat uživatele:

18. 10. 2019, 2:14

cCracck píše: 18. 10. 2019, 1:25
Máme v práci jeden Haas z roku 2005 a nemůžu si stěžovat 😄 jsem na něm dělal dříve a super ☺️

No ja mam 2012 - tam uz by sa asi patrilo prebrusit dutinu, inak som tam menil iba taznu tyc a stieratka mosadzne vzadu na Y-osi, inak soft je super rychly, ziadne mrznutie ani chyby, len ked je program vecsi ako 1MB tak ho do pamete nedam a musim to tahat z usb, ale nikdy to nezlyhalo takze v pohode.

A druhu vf2 mam novu od aprila, a ten nivy soft to je tragedia, uz som si zvykol, ale vsetko tam trva dlhsie, kym sa preklikas kam treba....
Ale zase je tam 32gb pamete takze tam uz problem s velkymi programami neni, a nove vreteno fakt ani nepocut ze sa toci, pri 3-4tis otackach pocut len fucanie vzduchu z labyrintu
Radislav

18. 10. 2019, 2:31

cCracck píše: 18. 10. 2019, 1:17
Radislav píše: 18. 10. 2019, 6:41 Ja jsem ve fazi realizovani. Dulezite vedet kde to chces mit a jestli to tam vubec muze byt a vybavenost toho mista. Tohle povazuju za stezejni. To ze umis svoji praci a ze si sezenes masinu to bude myslim v pohode kdyz uz si s takovou myslenkou hrajes. Zakazky ty si nejak sezenes minimalne muzes zkusit zacit tady na foru inzerci. Ovsem pokud nemas opravdu nekoho kdo ti bude sazet praci po tisicich tak bych to delal pri zamestnani ,taky ikdyz mam od par firem slibeno tak budu minimalne do doby nez te praci bude tolik ze nebudu vedet kam driv skocit ,to delat pri zamestnani a kdyz to nepujde tak se na to vykaslu ale stale budu mit praci.

Fandim ti. Za me nejdrive mit misto kde to chces realizovat. To byl pro me nejvetsi problem.

Hodne stesti
Diky a místo, kde bych to realizoval mám, máme veliký rodinný dům a hodně velikou garáž. Už mám jisté plány a místa by bylo až až. To problém není
Pokud nemáš závistivý sousedy ,nebudeš mít zaměstnance a nebudeš po nocích a o víkendech a obecně dělat kravál tak je to reálné. Jinak bude záviset na tom co říká územní plán a garáž potom můžeš mít velkou jak chceš. Doby kdy jsi mohl začít dělat tyhle věci u sebe doma v garáži jen tak jsou pryč.
cCracck

18. 10. 2019, 2:50

Radislav píše: 18. 10. 2019, 2:31

Hodne stesti
Pokud nemáš závistivý sousedy ,nebudeš mít zaměstnance a nebudeš po nocích a o víkendech a obecně dělat kravál tak je to reálné. Jinak bude záviset na tom co říká územní plán a garáž potom můžeš mít velkou jak chceš. Doby kdy jsi mohl začít dělat tyhle věci u sebe doma v garáži jen tak jsou pryč.
Bydlím na vesnici, sousedy mám v klidu a pokud nebudu rušit noční klid, nebude žádný problém.. Ono hele, garáž je tak robusni, že nějaké cnc nepůjde přes ty betony ani slyšet 😄 to 3x větší krával dělá sekačka na trávu 😄
cCracck

18. 10. 2019, 2:52

kiko01 píše: 18. 10. 2019, 2:04 Kolegovia chcu povedat ze ten obrabaci stroj ma byt iba nastroj na zhotovenie produktu ktory predas. Tym padom sa nemusis spoliehat na to kolko prace zvonku zozenies a ci ti ju vobec zaplatia...
Hmm máte naprostou pravdu a moc děkuji za rady! Tohle mi hodně pomůže a da podnět k přemýšlení o jaký výsledný produkt by se mohlo jednat, nad tím budu přemýšlet zatraceně dlouho 😄
cCracck

18. 10. 2019, 2:53

prochaska píše: 18. 10. 2019, 1:57 Myslím tím nějaký hotový výrobek, který sám vymyslíš, zkonstruuješ, vyrobíš, zabalíš do krabice, přidáš návod a sám nebo přes nějaké obchodníky budeš prodávat přímo lidem nebo firmám. Nechci tím podceňovat výrobce dílů, najít nějakého dobrého není taky zrovna snadné, všichni se do toho hrnou ale jen málokdo umí dělat přesně a čistě a dlouhodobě udržet stabilní kvalitu, ale je to spíš pro někoho kdo má strojů i zákazníků spoustu a výpadek jednoho zákazníka ho nezničí.
Moc díky za radu! Tohle mi hodně pomohlo a dalo podnět k přemýšlení o jaký produkt by se mohlo jednat 😄
Radislav

18. 10. 2019, 3:00

cCracck píše: 18. 10. 2019, 2:50
Radislav píše: 18. 10. 2019, 2:31

Bydlím na vesnici, sousedy mám v klidu a pokud nebudu rušit noční klid, nebude žádný problém.. Ono hele, garáž je tak robusni, že nějaké cnc nepůjde přes ty betony ani slyšet 😄 to 3x větší krával dělá sekačka na trávu 😄
To že je to na vesnici s tím nemá co dělat. Sám jsem to měl mít na vesnici a územní plán ,který od roku 2014 má každá prdel v republice byl jasně proti. A za porušování územního plánu ať ti řekne tvoje advokátka co z toho pramení. Tohle totiž by se nemělo brát na lehkou váhu. Sekačka nebo cirkulárka dělá samozřejmě daleko větší kravál ale závistivý lidi by tě mohli prásknout. Samozřejmě riziko je na tobě. Já ho podstupovat nechtěl a to ,že jsem si tyhle věci nezjistil mě stálo nemalé peníze. Ještě je varianta změna územního plánu ,která trvá až 3 roky (pro mě nepřípustné) a to ještě bez jistého výsledku ,protože mám dojem ,že s tím musí souhlasit nejbližší okolí. A jak to bývá zvykem. Všichni nejradši kolem klid a nejlépe aby sousedova koza chcípla když i ta moje.
cCracck

18. 10. 2019, 3:04

Wow děkuji za radu a určitě to nebudu brát na lehkou váhu a zjistím si o tom vše, co je potřeba!
Radislav

18. 10. 2019, 3:24

cCracck píše: 18. 10. 2019, 3:04 Wow děkuji za radu a určitě to nebudu brát na lehkou váhu a zjistím si o tom vše, co je potřeba!
Nejsem advokát ale ty pokuty lítají jestli si to dobře pamatuju co mě říkali na stavebním úřadě ve statisících a pokud by se zjistilo ,že je to dlouhodobé tak asi až 500 000,-. (advokát by ti to řekl přesně jak to je)
Odpovědět

Zpět na „Prace“