Větší postihy? Vždyť jsi strojař, máš fabriku, musíš přece vědět, že kvalita výroby se nedá vykontrolovat a vynutit sankcemi, to se zaměstnanci maximálně naštvou a odejdou

Moderátor: sysel
Větší postihy? Vždyť jsi strojař, máš fabriku, musíš přece vědět, že kvalita výroby se nedá vykontrolovat a vynutit sankcemi, to se zaměstnanci maximálně naštvou a odejdou
Ano!!!prochaska píše: ↑25. 10. 2019, 8:11Větší postihy? Vždyť jsi strojař, máš fabriku, musíš přece vědět, že kvalita výroby se nedá vykontrolovat a vynutit sankcemi, to se zaměstnanci maximálně naštvou a odejdouKvalita se musí vyprojektovat, musí k ní směřovat celý řetězec od vývoje po prodej. A úplně stejné je to ve společnosti. Ke slušnému chování lidi nedoženeš sankcemi, ale tím, že to co se od nich chce je smysluplné
![]()
První větou mě popřeš, načež mě ve zbytku příspěvku potvrdíšDwPetr píše: ↑24. 10. 2019, 5:07Ani jedno ani druhý, ale pokud nechceš zkusit pochopit ty rozdíly v podmínkách pro výkon, pak je zbytečný v tom pokračovat. Zkrátka v tomhle nemáš pravdu, protože vycházíš pouze z doměnek.
Je to hlavně o váze výkonný moci toho státu a o citelným postihu. U nás se 30 let tohle dehonestuje všema možnejma způsobama. Na každej zákon a nařízení jsou dvě kličky a postihy jsou směšný. Zkus si jet do Rakouska na sjetejch gumách a tady. Tam je to ani nenapadne. V Německu kamion co přejel přes plnou do zatáčky pokus o vraždu a nikdo se s ním nebaví. U nás je to přestupek, a ještě bude protistrana zastoupená kličkujicima agenturama dožadovat stažení oznámení, protože se "nic nestalo, tudíž nebyla naplněná materiální stránka přestupku"
To bohužel platí jen pro slušné lidi. Ostatní považují tvojí slušnost za slabost. Jak jsem psal o kousek výš; když přestane policie stíhat vraždy, tak se budou lidi na potkání střílet.
První větou mě popřeš, načež mě ve zbytku příspěvku potvrdíš
muzes to podlozit nejakym dukazem, vyzkumem, prikladem?
Jsi trochu mimo; kdo (taky) navrhuje zákony? Příslušná ministerstva. A policie patří pod vnitro. Takže policie může a měla by dávat podněty k úpravám zákonů a k přijímání nových.DwPetr píše: ↑25. 10. 2019, 8:45 [
Ne, já jsem mluvil o výkonu služby policie a reagoval přesně na to, že problém je jinde, než ho ty vidíš.
Policajti tady nejsou od toho aby něco navrhovali, ti jenom vykonávají dohled nad dodržováním norem co vytvoří zákonodárci, a v menší míře se spolupodílí na udělení sankcí, ale to jenom v minimálním rozsahu, cokoliv závažnějšího přebírá správní orgán, nebo soud. Ty vidíš chybu v policii, a já ti akorát vysvětluju, že je úplně jinde. Pokud bude třeba znamenat jízda v protisměru pokutu 100tis hned na místě a 10 let zákaz řízení bez možnosti odvolání a vymejšlení klíček, tak si každej bude dávat pozor. Teď pokud se nic nestane a nedojde k ohrožení, tak jsou z toho ty 2 tisíce, a to jsou někteří ještě schopni o tom diskutovat a platit si různý obhajovatele. Ale to je problém politiky, že tohle umožňuje.
Když mu dáš rozviklanej stroj, čínský nástroje a nejlevnější podřadnej materiál a pak mu strhneš prémie za to, že udělal zmetek
To jo, to je ale pak pro šikovnýho člověka jedině dobře, že se sbalí půjde o dům dál, kde je normální zaměstnavatel.
Jasně, ale to bylo připodobnění k tomu řešení pomocí vysokých sankcí
Žádná spravedlnost taky neexistuje. Soudí se podle zákona, kterej je napsanej tak, že se dá podle potřeby vyložit jakkoliv, případně trochu ohnout.