Problém s laserem CO2

Odpovědět
Daniela

6. 11. 2019, 5:33

Zdravím všechny a prosím vás o radu.
Nedávno jsem si pořídila CO2 laser 40w, gravírování i řezání bylo naprosto ok a z ničeho nic, začal dělat chyby. v určitých místech začně jakoby zoubkovat - posouvat obrázek, je při tom slyšet, ikdyž nepatrně, o trochu větší hluk. "chybu" přidávám na obrázku,
IMG_20191105_113600.jpg
IMG_20191105_113612.jpg
IMG_20191105_113621.jpg
stroj udržovaný v čistotě, jsem k němu opatrná, byl koupený úplně nový, mám ho asi měsíc. Prosím poraďte, čím by to mohlo být. Jsem z toho zoufalá :(

MOC DĚKUJI
packa

6. 11. 2019, 5:46

vypadá to že motory ztratí kroky - můžeš to samé projet třebapoloviční rychlostí jak se to projeví ?
Mex

6. 11. 2019, 5:56

Ochladilo se, tak se i sněhulák začal třást zimou. ;-)

Nevypadá to, že by to ztrácelo kroky. Co někde chybí, to zase jinde dojede.
Skoro bych myslel, že tam máš něco povoleného, co tam kmitá/poskakuje.
Spolehlivě vypni trubici a zkus to nechat jezdit jen naprázdno, abys do toho viděla. Případně za chodu zkus prstem sáhnout na ten vozík, jestli tam něco nedrnčí. Pro jistotu ještě jednou - se SPOLEHLIVĚ VYPNUTOU trubkou.
Nebo to komplet vypni a jen to projeď rukou. Ale ne moc rychle, dělej pomalé pohyby, aby Ti krokáče neodpálily drivery.

Jedna příhoda z natáčení: laser, který jsem nedávno provozoval, dělal taky nevysvětlitelné chyby. Vysvětlení bylo nakonec prosté - chyběl tam červík, který fixuje ozubenou řemenici na ose. Provozem se povolil a vyklepal.
Daniela

6. 11. 2019, 6:01

Vyzkoušela jsem RYCHLOST a vše je OK, moc děkuji! Jen se ještě zeptám, nevíte, jak je možné, že do teď ta vyšší rychlost nebyla problémem a najednou je? jde to řešit i jinak, než "zpomalením chodu" např. výměna toho gumového pásku?

omlouvám se, ale z druhého příspěvku jsem nepobrala téměř nic...rozumím tomu míň, než koza petrželi :D
packa

6. 11. 2019, 6:04

pokud to jede po rastru tak je to ztráta kroku - s dalšími přejezdy se to stále posouvá doprava .

vyni to celé a tím vozíkem s hlavou - to co laseruje skus projet sem a tam od kraje dokraje jestly to někde nedrhne .
to udělej v obou osách - ale asi zlobý jen směr pravo levo -
pokud to někde půjde tíž tak skontrolovat jestly je celé vedení čisté a případně vedení přimáznout .
ten řemínek co taháhlavu sem tam má všechny zuby ok ??
pokud je to při poloviční rychlosti ok tak prubni třeba 80%
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“