Materiál pro přípravek
Zdravím pánové, píšu ze zvědavosti, jaký by byl podle vás ideální materiál na přípravku který by byl pořád utahovanej ve svěráku?? Aby se nemačkal a neudělalo by mi to nějaké peklo.. Obráběny materiál bude hliník 7075.. Přípravek bude prakticky celý ve svěráku, výška 40 a délka 80. Pokud to nebudu moc utahovat, mohl by to být také hliník? Jo a v přípravku budu muset udělat závit a utahovat to přes šroub a takove víčko přes vrchní plochu..
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Radši nahoď výkres, protože tak jak to popisuješ může být vhodné cokoliv mezi plastem a nástrojovou ocelí
A samozřejmě taky nevím požadovanou životnost, jestli na deset kusů nebo na sto tisíc 

Aleš Procháska
Ouu, to jsem tu napsal asi moc brzo, výkres zatím nemám ani model, na všem zatím pracuji v mojí hlavě..
Později dodám i výkres / model.. Bude to pro můj vlastní výrobek, takže je to takový výstřel do tmy.. Může to být 50 kusů, nebo třeba i 5 tisíc, pokud by to bylo profitabilni
omlouvám se že jsem to tu napsal moc brzo bez detailnějších podkladů.
Máš obrobek z 7075?
Ten dáš do přípravku, který je ve svěráku?
A otázka zní, jaký materiál má mít přípravek?
Pokud ano, to jde spočitát.
Ale zaleží na typu svěráku. A potom stačí spočíst otlaky.....
Ten dáš do přípravku, který je ve svěráku?
A otázka zní, jaký materiál má mít přípravek?
Pokud ano, to jde spočitát.
Ale zaleží na typu svěráku. A potom stačí spočíst otlaky.....
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Tohle fakt pochybuji že někdo spočítá.. Logicky to ani nejde, když ho utahuji rukou a pokaždé jinak silně..
Jen potřebuji logickou odpověď, který by se na to hodil.. Aspoň zhruba.. Ať to není úplné bláto a po pár utahnuti se nezmáčkne atd.
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
všechno jde, jenom chcíplá koza ne ,ta se musí zakopat !
Jinak řešíte píč..y, když tazatel neumí definovat co chce tak je to marný.
Nevíme jestli se má materiál ve svěráku jen držet nebo třeba částečně tvářet ,prostě nevíme nic ,debata o hov,,ě nebo jen způsob trolení.
Jinak řešíte píč..y, když tazatel neumí definovat co chce tak je to marný.
Nevíme jestli se má materiál ve svěráku jen držet nebo třeba částečně tvářet ,prostě nevíme nic ,debata o hov,,ě nebo jen způsob trolení.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Způsob troleni?
Joo, asi nemám nic důležitějšího na práci, že
už jsem psal, přípravek bude na pevno, tvářet se nebude a dilec se na něj posadí a přitáhne šroubem.. Přípravek bude 40 vysoký a 80 dlouhý, široký asi 30.. Víc toho teď nevymyslim a bez modelu to nemá cenu tak se všem omlouvám za bezpredmetnou debatu a o moji hloupost.. Až udělám model, ozvu se 
Já bych ho udělal taky z té 7075.
Pokud bude mít tvar přesného negativu té součásti, bude se omačkáváním toho tvaru držet.
Pokud bude mít tvar přesného negativu té součásti, bude se omačkáváním toho tvaru držet.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
souhlasím s fmodel, místo vymýšlení píčovin si myslím, že kdyby tady byl konkrétní model, výrobek atd a na něm vyznačena operace co je požadovaná, tak se ti sejde pět šest nápadů jak to co nejrychleji a nejefektivněji upnout, což je 90 prct. úspěchu a pá.....tohle je úplně zbytečná diskuze o ničem
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění