Vy mně dokážete zkazit radost

, každopádně díky za jakoukoli radu a kritiku.
- tuhost , uprostřed budou ještě dvě kulatiny 40mm. Což rám zpevní a nakonec to bude obloženo trámkama, které to také zpevní (trochu k smíchu ale uvidíme). Příhradovou konstrukci nemůžu použít viz důvod níže. Nutno dodat že je to primárně na dřevo a plast (ne na železo ani hliník).
- lineární posuvy, nekryté nejsou ideální , ale pár fréz už jsem viděl, že fungují i tak.
- návrh, byl dělanej tak, že to má být primárně kopírovací fréza (a mohl bych tam upevnit i třba nohu od židle stolu nebo i něco objemnější, třeba skříňku ) . Inspiroval jsem se kopirovacíma fézama něco jako "Woodru Leehyun", ale když už to savím tak jsem do toho chtěl narvat i CNC, což nevím jestli dopadne dobře. (každopádně fórum procházím , hledám základní kameny úrazu atd atd)
Hromadu věcí jsem si nedokázal spočítat , tak jsem předimenzoval (motory, kuličkové tyče, teda tu konstrukci ne, ale jak jsem psal snad to bude dostatečně pevné..). Nehledě na to že X a Y chci udělat odepínací (a tahat to ručně , skrz frézování) , ale to už mě asi ukamenujete úplně.
Btw. taky jsem původně nechtěl nic publikovat, že to bude spíše na ostudu, ale pak jsem si řekl , že když nejde o život tak jde o h... a aspoň pobavím. A když uvidíte jak se v tom plantám , tak třeba někdo napíše jak co zapojit (s čím si nebudu vědět rady)