turnigy píše: ↑24. 11. 2019, 9:05
Zbýňa píše: ↑24. 11. 2019, 5:05
Na šrouby je soustruh protože je stejně potřeba srazit hranu
... K tej závitovej tyči - neviem, prečo by si ju pchal do toho prípravku, keď ju môžeš uchytiť do zveráka? Ten prípravok je dobrý na šróbky, ktoré sú príliš krátke na uchytenie v zveráku, nie na 1m dlhú závitovku
To, že budu řezat metrovou závitovou tyč v polovině, si vymysleli vtipní hoši viz výše, to by mě snad ale ani ve snu nenapadlo i když by to šlo. Spíše jde o to, že když potřebuji z kusu závitové tyče odříznout další kousek, tak je to s přípravkem dobré, protože na závitovou tyč si dám navíc matici a po odříznutí si závit na obou částech obnovím vyšroubováním z přípravku a vyšroubováním matice...
Mohu si, pochopitelně, dát na závitovou tyč dvě matice a říznout to mezi nimi a pošamšané závity maticemi protáhnout, ale když už ten "krásný" přípravek mám, tak proč si neudělat radost, že???
Dovětek: mnoho prací dělám zbytečně přesně, komfortně a s použitím něčeho, co ani není zapotřebí, ale dělám to jen pro radost, jen proto zkusit to také jinak, jen proto, že si práci rád prodloužím a užívám si ji, protože pro mě už je práce jen zábava a radost a koníček...