hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Mex

25. 11. 2019, 11:34

lubbez píše: 25. 11. 2019, 10:10 ... ale co třeba generál Petr Pavel. Vypadá dobře, rovný záda, nikomu neleze do prdele, toho bych si mohl vážit.
Jako prezident by se taky stal nejvyšším velitelem ozbrojených sil.
Mohl by vyhlásit válku Rusku sám nebo by mu to musel dodatečně schválit i parlament? To už by možná naše divize stály někde před Moskvou...
A že by ji vyhlásil je celkem jasné. Poturčenec horší Turka. Je to snad ještě větší rusobijce než jeden zdejší člen (a několik jeho slabších druhů v nenávisti).
;-)
DwPetr

25. 11. 2019, 11:57

Pavel? Vtip ne? U toho minulost nevadí?
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Josef
Sponzor fora

25. 11. 2019, 12:51

Carl_FM píše: 25. 11. 2019, 10:40 Korunový dluhopisy jsou obecně v pořádku. Co neměl Babiš na dluhopisech v pořádku je úrok. Účtovat si 8% když banka půjčovala za 2%, to už je vyvedení nezdaněných peněz z firmy.
Podobně nemůže prodat dceřiná firma matce něco se slevou. Musí účtovat to, co účtuje i cizím.
A údajně podle jeho daňových přiznání nemohl mít ani ty peníze na tak velký balík. Ale keď všetci kradnů....
Josef
Sponzor fora

25. 11. 2019, 12:56

Mex píše: 25. 11. 2019, 11:34
lubbez píše: 25. 11. 2019, 10:10 ... ale co třeba generál Petr Pavel. Vypadá dobře, rovný záda, nikomu neleze do prdele, toho bych si mohl vážit.
Jako prezident by se taky stal nejvyšším velitelem ozbrojených sil.
Mohl by vyhlásit válku Rusku sám nebo by mu to musel dodatečně schválit i parlament? To už by možná naše divize stály někde před Moskvou...
A že by ji vyhlásil je celkem jasné. Poturčenec horší Turka. Je to snad ještě větší rusobijce než jeden zdejší člen (a několik jeho slabších druhů v nenávisti).
;-)
Někteří si zase nechtějí připustit, že si tady Rusáci a jejich věrní už pomalu začínají dělat co se jim zachce. Že Hradní pán řekne o tajných službách, že jsou to čučkaři, když odhalí ruské a čínské agenty, tak zdejší rusofilové mu tleskají a bezmezně věří. Inu stará láska nerezaví.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2019, 1:02

to je v politice vzdy
nikdo se neumi kryticky podivat na sveho kone kdyz uz se pro nej jednou rozhodl
protoze lidi voli srdcem a ne rozumem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Josef
Sponzor fora

25. 11. 2019, 1:09

Hlavně se bojí kriticky podívat na sebe, co že to zvolili. Prostě si nechtějí přiznat, že se nechali oblbnout a volili naprosto blbě proti svým pozdějším zjištěním.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2019, 1:10

pritom chyby dela kazdy
Mart76

25. 11. 2019, 1:10

DwPetr píše: 25. 11. 2019, 11:57 Pavel? Vtip ne? U toho minulost nevadí?
No, když to nevadilo amíkům při jeho šéfování v NATO....
V minulosti bylo plno funkcí (v jeho případě velitelských) spojeno se vstupem do strany (pokud myslíš tohle).

By mě zajímalo, jak by jsi se zachoval třeba v případě, kdyby ti někdo řekl: "pokud nevstoupíš do strany, tak tvoje děcko nepustíme na vysokou školu".
Já můžu prohlásit, že pokud by přede mne někdo položil tohle dilema, tak vstoupím. A teď do mě.
A právě tohle byla ta největší sviňárna komoušů, šli na člověka přes jeho nejbližší.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mex

25. 11. 2019, 1:37

Josef píše: 25. 11. 2019, 12:56 Někteří si zase nechtějí připustit, že si tady Rusáci a jejich věrní už pomalu začínají dělat co se jim zachce. Že Hradní pán řekne o tajných službách, že jsou to čučkaři, když odhalí ruské a čínské agenty, tak zdejší rusofilové mu tleskají a bezmezně věří. Inu stará láska nerezaví.
Hele, v čem dnes vidíš _reálné_ nebezpečí Ruska pro naší zemi?

Že by ti agenti rozkryli tajné mobilizační plány a umožnili tak, že se ruské tankové svazy budou snadno probíjet přes naše území ku Praze?
Nebo že by odhalovali naše velká know-how, kterými pak Rusko díky svému modernímu průmyslu zaplaví svět? Třeba náš největší objev posledních let, zázračnou baterku pana Procházky? (který na ni už několik let za peníze investorů staví továrnu, a reálnou baterku ještě nikdo nezávislý do ruky nedostal)
Nebo že nám tady zmanipulují volby nějakým obskurním webem (když je tu nespočet jiných webů, které nás masírují opačným směrem)?

Podle mě aby člověk věděl jak má s nějakým nebezpečím bojovat, tak napřed musí mít jasno, v čem vlastně to nebezpečí spočívá.
A nestačí to, že tady jsou nějací agenti. To jsou tady i z jiných zemí. Ale mít tady agenty není cíl, to je jen prostředek. Mě by zajímal ten reálný cíl, tedy to skutečné nebezpeční, které nás ohrožuje. A ne, Ruské obrněné divize to dneska opravdu asi nebudou.
Naposledy upravil(a) Mex dne 25. 11. 2019, 1:46, celkem upraveno 1 x.
Mex

25. 11. 2019, 1:44

Josef píše: 25. 11. 2019, 1:09 Hlavně se bojí kriticky podívat na sebe, co že to zvolili. Prostě si nechtějí přiznat, že se nechali oblbnout a volili naprosto blbě proti svým pozdějším zjištěním.
No ono těžko volit dobrou variantu, když na výběr byla jen možnost špatná nebo ještě horší.
Pan Zeman v poslední době děsně sešel a už je opravdu jen stínem té osobnosti, kterou dříve býval. Takže bych taky uvítal kdyby hodil ručník do ringu. To mu ale asi jeho souputníci, kteří jsou na něm závislí, nedovolí a budou ho přemlouvat všemi silami, aby to nedělal.

Ale i když je to už jen odvar bývalého Zemana, tak (podle mě) furt lepší, než pan Drahoš.
Sorry jako, ale místo pana Drahoše by stejně dobře nebo lépe mohla fungovat figurína z výlohy obchodu s hadrama.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2019, 1:50

Moc vazne tema
Pojdme to trosku odlehcit
Přílohy
FB_IMG_1574689722389.jpg
Carl_FM

25. 11. 2019, 2:10

Mě už se dva lidi omluvili, že volili Zemana. Takže občas nekdo tu osobní chybu uzná.

Cílem Rusů je z nás čerpat peníze. Tedy chtějí nás mít v takovém stavu, abychom kupovali jejich zbraně a atomové elektrárny. Prostě přesun kapitálu Praha-Moskva, tak jak kdysi.
MAS FU2A, TOS SM16A
pavlík

25. 11. 2019, 2:24

Musíš také pochopit vtipy a paranoia může být z Rusů, stejně jako z Američanů, stejně jako z Číňanů nebo z kohokoliv jiného, diagnóza je však stejná...
pavlík

25. 11. 2019, 2:31

Mex píše: 25. 11. 2019, 1:44
Josef píše: 25. 11. 2019, 1:09 Hlavně se bojí kriticky podívat na sebe, co že to zvolili. Prostě si nechtějí přiznat, že se nechali oblbnout a volili naprosto blbě proti svým pozdějším zjištěním.
No ono těžko volit dobrou variantu, když na výběr byla jen možnost špatná nebo ještě horší.
Pan Zeman v poslední době děsně sešel a už je opravdu jen stínem té osobnosti, kterou dříve býval. Takže bych taky uvítal kdyby hodil ručník do ringu. To mu ale asi jeho souputníci, kteří jsou na něm závislí, nedovolí a budou ho přemlouvat všemi silami, aby to nedělal.

Ale i když je to už jen odvar bývalého Zemana, tak (podle mě) furt lepší, než pan Drahoš.
Sorry jako, ale místo pana Drahoše by stejně dobře nebo lépe mohla fungovat figurína z výlohy obchodu s hadrama.
Dobře napsáno a naprostý souhlas :!:
Mex

25. 11. 2019, 2:31

Carl_FM píše: 25. 11. 2019, 2:10 Cílem Rusů je z nás čerpat peníze. Tedy chtějí nás mít v takovém stavu, abychom kupovali jejich zbraně a atomové elektrárny. Prostě přesun kapitálu Praha-Moskva, tak jak kdysi.
To jako že bychom neuměli počítat? Že si koupíme stejné zboží za větší peníze nebo horší zboží za stejné peníze?

Já teda myslím, že když nám Rus (nebo třeba Pakistánec) nabídne lepší zboží za lepší peníze, tak si ho koupím. A nebudu volit horší nabídku jen proto, že její prodávající je teoreticky můj kámoš a dal našemu rozvědčíkovi metál.

Tohle může fungovat někde v Africe, kde si něco koupí diktátor svým jediným podpisem, a dostane pak malou domů. Ale v dnešní prodrátované společnosti, kde do všechno můžou kecat všichni, tohle myslím zas tak snadno nejde.
V praxi mám spíš pocit, že jsme koupili zbraňové systémy jen z té západní strany. A nejsem úplně přesvědčený, že vždy s tím nejlepším poměrem výkon/cena. Nakonec jednoho pikolíka kvůli tomu zavřeli na 2 roky do penziónu.

S elektrárnama ze SSSR zatím máme myslím dost dobré zkušenosti. Rusové nabízejí větší vstup našich firem do kontraktu, což je podle mě klíčové. S palivem jsou zatím celkem taky slušné zkušenosti (i když ne optimální, ale co je dokonalé, že).
Kecy o následné závislosti jsou fakt jen kecy. V čem budeme závislí? Řízení stejně dodá Honeywell, Rockwell a co já vím jaké další (vesměs západní) firmy.
Palivo jistě bude koupitelné z více stran.
Tak kde je ta závislost? Není to (opět) jen prázdná nálepka?

Jinak ekonomická výhodnost elektrárny je nejen v její formální ceně, ale i (a hlavně) v podmínkách financování. A věřím, že pár ekonomů s ostrýma tužkama se u nás najde, aby tohle dokázali spočítat.
Pan Babiš má tisíc chyb, ale myslím (doufám), že není takový narcis, aby se potřeboval hřát na výsluní tím, že mu nějaký Američan poklepe na rameno, jaký je geroj, že vybral skvělou elektrárnu zrovna od nich. Když bude nejlepší, tak super. Ale ne jen proto, že je z té správné strany Zeměkoule.
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“