Má budoucí portálka
-
Polymerbeton ano je to skvělá volba, ale musíš dodržet několik zásad jinak je to k ničemu. A jedna je zalejt kovové prvky které po vyzrání musíš obrobit, jinak je to ztráta času a financí
Takže základny pro lineáry a kuličkové šrouby? To znamená, že je nutné počítat s obrobením po zalití. Chtěl jsem se tomu vyhnout, ale asi to nepůjde. To podlévání se postupně jeví náročnější než to obrobení.HonzaHorka píše: ↑7. 12. 2019, 10:36 Polymerbeton ano je to skvělá volba, ale musíš dodržet několik zásad jinak je to k ničemu. A jedna je zalejt kovové prvky které po vyzrání musíš obrobit, jinak je to ztráta času a financí
Ještě musím zjisti, kdo by to u nás dokázal poblíž udělat (jsem z Teplic).
P.S.
Legrace je, jak různé názory se zde dají nalézt.

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec zjistis ze i kdyz na netu najdes ruzne nazory tak ze remeslo je neuprosne a ze ty operace budes muset udelat
Ze se ti to pri zrani toho polymeru bude kroutit.
Ze to bude muset mesice zrat. Ze budes na 20 pokusu resit slozeni nez to bude vubrc trochu drzet a mit vlastnosti.
Ono bude spousta lidi psat na netu spoustu blabolu ale technologii proste budes muset dodrzet. Z desitek lidi co to tu zkouseli to dotahli mozna dva.
Ze to bude muset mesice zrat. Ze budes na 20 pokusu resit slozeni nez to bude vubrc trochu drzet a mit vlastnosti.
Ono bude spousta lidi psat na netu spoustu blabolu ale technologii proste budes muset dodrzet. Z desitek lidi co to tu zkouseli to dotahli mozna dva.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Trochu mne mate jedna věc. V diplomových pracích na toto téma udávají jako výhodu polymeru právě to, že se nesmršťuje a nemusí zrát. To neodpovídá tomu, co říkáš. To znamená, že se mýlí. Nerozumím tomu, jak mohli pak dostat diplom. Díky za poznámky. Zatím jen zkoumám technologie a možnosti. Asi vám všem přijdu jako naivní trubka, ale je to pro mne nové téma tak se ptám a studuji možnosti.robokop píše: ↑8. 12. 2019, 5:54 Nakonec zjistis ze i kdyz na netu najdes ruzne nazory tak ze remeslo je neuprosne a ze ty operace budes muset udelat
Na to je v celku jednoduchá odpověď ,musíš použít stejný materiál co je použit v dané diplomce pokud byla realizována . Taková z praxe kupuju dva různé materiály (licí systém ,pryskyřice) od stejného výrobce jedna je běžná se smrštěním okolo 1% druhá má smrštění miň než poloviční a má tvarovou stálost o dost lepší (musí se přesně temperovat atd) ,a cena je samozřejmě jiná .Z toho plyne že tvorba vlastní receptury je hodně náročná.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to museji byt hodne ale hodne zajimave komponenty v tom polemyerbetonu ze to ma tyhle vlastnosti
uplne bezne se s tim nesetkas
prave naopak se to vselijak smrstuje a dlouho to zraje
skoro mi to prijde jako mytus protoze to by byl uplne snovej material a uz by nikdo nikdy nepouzil proti tomu neco tak nedokonaleho jako je treba ocel a litina
kdyz vidim uroven na VS tak bych tohle tvrzeni nebral uplne jako fakt nezapada mi to do obecnych pozorovani
navic jako zrat to chvilku musi protoze to musi vytvrdnout takze jak je to tvrzeni definovane
mozna mysleli ty 3-5 let jako u litiny to opravdu asi nemusi ale pul roku rok bych to odhadoval ze musi
skoro mi to prijde jako mytus protoze to by byl uplne snovej material a uz by nikdo nikdy nepouzil proti tomu neco tak nedokonaleho jako je treba ocel a litina
kdyz vidim uroven na VS tak bych tohle tvrzeni nebral uplne jako fakt nezapada mi to do obecnych pozorovani
navic jako zrat to chvilku musi protoze to musi vytvrdnout takze jak je to tvrzeni definovane
mozna mysleli ty 3-5 let jako u litiny to opravdu asi nemusi ale pul roku rok bych to odhadoval ze musi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
No může být, ale určitě ne v domácích podmínkách. Fabriky co ty rámy vyrábí určitě nenakupujou pojiva v drogerce atd... Nehledě na zpracování, ty směsi jsou hodně suchý a vibrátory taky nebudou zrovna obyčejný. A stejně všichni dodatečně plochy opracovávají.
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
U EG bych to na rok neviděl.... Spíše měsíc nebo dva nebo to upečou .... U UHPC určitě 7 měs.robokop píše: ↑8. 12. 2019, 11:44 to museji byt hodne ale hodne zajimave komponenty v tom polemyerbetonu ze to ma tyhle vlastnosti
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Ono se v předpisech pro zalévání a mísení mluví i o způsobu vytvrzování a následném urychlení vyzrání pomocí několika hodinového dotvrzení v asi 60-ti stupních celsia a tak. V každém případě to zkusím na nějakém větším vzorku, protože pokud to bude fungovat, je to opravdu materiál snů z hlediska tlumení vibrací. Jinak chlapi moc děkuji, že se ozýváte s připomínkami ze zkušenosti, to je k nezaplacení.robokop píše: ↑8. 12. 2019, 11:44 to museji byt hodne ale hodne zajimave komponenty v tom polemyerbetonu ze to ma tyhle vlastnosti
Ano směsi jsou míchány obvykle ze tří nosných složek s použitím té slavné Fulerovy křivky, používá se vymytá a suchá směs. Klíčové je dobré promíchání nejlépe pomocí šnekových míchaček. Hodně pomůže vakuování pro odstranění bublin - to v průmyslové praxi nedělají, protože by se jim do toho ty obří stroje nevešly. Vibruje se pomocí vibračních stolů. Nesmí se vibrovat příliš dlouho, protože jinak si to kamenivo sedne na dno a je po vlastnostech. Proto také mají tak dobrý povrch, i když optimální poměr pryskyřice je jen 10 procent (přesněji čím méně tím lépe).
Já jsem prošel docela velké množství i amatérských pokusů a některé nebyly ani moc amatérské - měřili poměry, měřili výslednou pevnost a dokonce i tlumící křivku vibrací - to byl někdo, kdo měl přístup k tenzometrům.
Takže jde to, ale musí se dodržet technologický postup.
Co se týká těch ploch. Tam ano, máš pravdu, nakonec ty zalité ocelové prvky opracují. Povrch toho polymeru se obvykle neopracovává, protože to moc nejde. Obráběním prakticky vůbec, když tak broušením. Ale ono to je zbytečné. V okamžiku, kdy musíš ten granit opracovávat, pak to bylo chybně konstrukčně navrženo. Skutečně se opracovává ta ocel.
Ještě musím zjisti, co za materiál se používá na ty zalité prvky. Z hlediska teplotní roztažnosti se mi zdá vhodnější litina - blíží se více tomu polymeru. Ale nevím, musím to prozkoumat.
pokud jsi už došel k myšlence, že budeš po odlití obrábět funkční plochy tak ti doporučuji nejdřív najít někoho kdo ti to obrobí (s takovým prckem máš mnoho možností oproti ostatním monster stavitelům) a s tím obráběčem to konzultuj než to odleješ, ono totiž až při obrábění zjistíš nějaké problémy co už pak zpětně těžko půjdou řešit a bude to stát víc a víc peněz..
např musí to jít rozumně upnout, rozměry uspůsob stroji na kterém to pak bude někdo obrábět, aby jsi třeba kvůli několika cm nemusel jít na větší - dražší- vzdálenější mašinu, např portál rozložit na 3 samostatné snadno obrobitelné kusy atd atd..
např musí to jít rozumně upnout, rozměry uspůsob stroji na kterém to pak bude někdo obrábět, aby jsi třeba kvůli několika cm nemusel jít na větší - dražší- vzdálenější mašinu, např portál rozložit na 3 samostatné snadno obrobitelné kusy atd atd..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
EG nevím, jak dlouho je třeba na jakous takous stabilizaci, ale u UHPC je za 7 měsíců mašina už u zákazníka a vesele produkuje. U toho betonu jde zrání taky urychlit a poté se smrskne za měsíc o cca 0,2 mm na metru a hotovo. Záleží ovšem i na jednotlivých frakcích, cementu a ostatních přísadách. Prostě je nutno recepturu vychytat a odzkoušet.
Ano, to je velmi správná připomínka, protože u nás v kraji sice mají velké mašiny na velké stroje (konkrétně velkostroje v povrchovém dole), ale v jejich dílnách to nemá cenu nechat dělat. Dopadlo by to nejspíš hůře, než kdybych to piloval v ruce.RaS píše: ↑8. 12. 2019, 1:17 pokud jsi už došel k myšlence, že budeš po odlití obrábět funkční plochy tak ti doporučuji nejdřív najít někoho kdo ti to obrobí (s takovým prckem máš mnoho možností oproti ostatním monster stavitelům) a s tím obráběčem to konzultuj než to odleješ, ono totiž až při obrábění zjistíš nějaké problémy co už pak zpětně těžko půjdou řešit a bude to stát víc a víc peněz..

A ještě jedna věc - nedošel jsem k myšlence obrábění sám, byl jsem tam dokráčenmiv píše: ↑8. 12. 2019, 2:25Ano, to je velmi správná připomínka, protože u nás v kraji sice mají velké mašiny na velké stroje (konkrétně velkostroje v povrchovém dole), ale v jejich dílnách to nemá cenu nechat dělat. Dopadlo by to nejspíš hůře, než kdybych to piloval v ruce.RaS píše: ↑8. 12. 2019, 1:17 pokud jsi už došel k myšlence, že budeš po odlití obrábět funkční plochy tak ti doporučuji nejdřív najít někoho kdo ti to obrobí (s takovým prckem máš mnoho možností oproti ostatním monster stavitelům) a s tím obráběčem to konzultuj než to odleješ, ono totiž až při obrábění zjistíš nějaké problémy co už pak zpětně těžko půjdou řešit a bude to stát víc a víc peněz..
např musí to jít rozumně upnout, rozměry uspůsob stroji na kterém to pak bude někdo obrábět, aby jsi třeba kvůli několika cm nemusel jít na větší - dražší- vzdálenější mašinu, např portál rozložit na 3 samostatné snadno obrobitelné kusy atd atd..Zkusím v bývalém Sometu, tam by to ještě (snad) mohli umět.