.

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2019, 8:23

Dobre, ale jak to chces zaridit?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ferrit

14. 12. 2019, 8:36

robokop píše: 14. 12. 2019, 8:23 Dobre, ale jak to chces zaridit?
Třeba tučným červeným a uživatelem nesmazatelným textem "pod čarou".
Příkladně : "!!! Pozor nový a dosud neprověřený uživatel = dosud bez práva prodeje na tomto foru !!!"

Tedy tam, kde máš nyní umstěný text: Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
snovv

14. 12. 2019, 8:41

Myslím že stačí být opatrný a neposílat peníze předem na účet.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2019, 8:42

No a jak se tam ten napis dostane?
Je tu ted 13 000 uzivatelu
Rucne to nejde
A rucni zmeny v kodu fora znemozni jeho budouci upgrade, ktery se kvuli bezpecnosti musi udelat nekolikrat do roka.
HellGrip

14. 12. 2019, 8:45

elbarto píše: 14. 12. 2019, 1:42 On Jaroušek v něčem vlastně možná nelže ... myslím konstatováním, jak "vyklízí lidem sklepy" ... :-( Dawovi přeju at se stane zázrak a všechno dobře dopadne. Jinak 4 tis. je cena profíka, ještě to není trestným činem a nikdo se s tím nebude zabývat. Fotky údajné Makity stažené z PL Aukra.

https://sprzedajemy.pl/makita-zestaw-18 ... nr54916465
Ak je to habaďúra, tak by som to hlásil na četnícku stanicu, prežil tú chvíľu srandy. Ono kľudne sa môže prihlásiť viac ľudí a ak bude modus operandi rovnaký, dá sa to riešiť ako pokračujúci trestný čin.
DwPetr

14. 12. 2019, 8:45

Do pravidel se dá třeba dopsat, že administrátoři v případě potřeby spolupracují s Policií (klidně prostřednictvím poškozeného), a v případě potřeby poskytnou registrační e-mail (může se lišit s uvedeným v příspěvku) IP adresu a ostatní kontaktní údaje.

Analyticky se dá totiž přijít na to, že např. Z této IP bylo už v minulosti provedeno x takových případů. (Za předpokladu, že se na to poškození nevykašlou)
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2019, 8:47

To jsem do pravidel uz davno napsal.
Ale kdo z vas je cetl....

Ono vetsinou staci nemit zatemnino kdyz je neco ultra levne.
Ferrit

14. 12. 2019, 8:56

Dal jsem jen návrh, technicky to musí udělat admin, případně s programátorem.
Nicméně to může vyvolat spoustu společenských i technických otázek.
MN-80A, BF-20 Vario, MAHOS 22, Beiping PP-U3, Prusa i3-MK2
I cesta je cíl. - "Finis coronat opus"
DwPetr

14. 12. 2019, 8:58

robokop píše: 14. 12. 2019, 8:47 To jsem do pravidel uz davno napsal.
Ale kdo z vas je cetl....
Myslíš tohle? !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!!

To jo, to tady je, ale jednak není moderní něco dodržovat, a potom, tady se technicky nenabízelo něco kradenýho, tady se spíš zdá, že se odehrává podvodný jednání.

Ale je pravda, že kdo sem přijde s tímhle úmyslem, nic číst nebude, možná u registrace, nějaký seznámení, který se musí odfajfknout.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Carl_FM

14. 12. 2019, 8:59

Mě zaujal už ten text "vyklizení sklepů" a věděl jsem, že je to nějaký podfuk.
Copak jde legálně prodat cizí majetek? To snad může jen exekutor.
MAS FU2A, TOS SM16A
ovi-ivo

14. 12. 2019, 9:02

No tak si naletěl,
poučíš se já se taky poučil.....stálo mě to 10 tisíc, trestní oznámení, borec ojebal lidi za 1,5 mil. a to jistě nepodali všichni trestní oznámení. slečna policajtka mě zrovna oznámila ať si nedělám iluze že něco dostanu zpět.(když ho chytí a odsoudí pak pujde sedět a jak ho propustí bude na pracáku a dělat si svoje černý kšeftíky, oficiálně tudíž nebude schopen splácet...už sem mu to odpustil - to je jediný co tě vyléčí ze vzteku.
JInak to bylo z českýho éšopu, prověřoval sem před tím ičo dič, 2 roky nějakým stylem fungoval, dával se do guglu hesla jako podvodník problém spojený s firmou tel číslem...všechno v pořádku tak sem zaplatil dopředu, ještě mi došlo že zboží bylo expedováno:-) nic nepřišlo ani ta blbá "CIHLA V BALÍKU" hamoun jeden, kam ta úroveň podvodníků klesla :lol: za dva dny už na heslo podvodník a tato firma toho byl už plný net....borca chytli odsoudily a prachy nikde...
Takže vyjádření policie je jedině na dobírku, pokud dojde cihla okamžitě na policajtů , na základě toho se zastaví výplata dobírky no a pak se to řeší. ovšem
To bylo před pěti lety nevím jak teď.
DwPetr

14. 12. 2019, 9:18

K tématu:

Do balíčku ale místo slíbených telefonů zabalil pytlík mouky nebo kukuřičného škrobu. Peníze za zásilky na dobírku si nechal zasílat na účet s názvem „Blesk peněženky“. Na předplacenou kartu si ale připsal pouze částku ve výši 7999 korun. V dalších sedmi případech se podařilo policistům peníze, částku 28 837 korun, zajistit ještě v držení České pošty a vrátit je poškozeným.

Zdroj: www.policie.cz

Převzal jsem ho na poště, zaplatil. Obvykle hned na poště všechno rozbaluji a tak jsem učinil a našel plechovku luxusních fazolí v rajčatové omáčce. Poslal, které mám rád. Ihned jsem na poště jednal a s vedoucí sepsal protokolol o chybné zásilce a obratem podal trestní oznámení. Nikdo sice nevěděl, jak to všechno funguje a jestli peníze vůbec dostanu. zaslal jsem všechna lejstra policie i od pošty na info mail ČP.PČR a ČP mají dohodu a pozdržení dobírky do 24h a po prošetření peníze vrací zpět. Co se týče ČP, tak pošta Vám balík neotevře pokud není nějakým způsobem zvenku poškozen. Ale můžete si ho v klidu otevřít u přepážcky, aby Vám úřednice dosvědčila případné nesrovnalosti.
HellGrip

14. 12. 2019, 9:29

DwPetr píše: 14. 12. 2019, 8:45 Do pravidel se dá třeba dopsat, že administrátoři v případě potřeby spolupracují s Policií (klidně prostřednictvím poškozeného), a v případě potřeby poskytnou registrační e-mail (může se lišit s uvedeným v příspěvku) IP adresu a ostatní kontaktní údaje.

Analyticky se dá totiž přijít na to, že např. Z této IP bylo už v minulosti provedeno x takových případů. (Za předpokladu, že se na to poškození nevykašlou)
Spolupracovať musia, zo zákona. Každý páchateľ je presvedčený, že na jeho trestnú činnosť sa nepríde, takže nejaké strašenie políciou nemá význam.
IP: je kopec anonymizérov, takže ani to nemusí pomôcť.
Jediné čo pomôže je mať zdravý úsudok a nakúpy riešiť inak ako platbou dopredu.
Reinkarnace

14. 12. 2019, 10:25

mikiki píše: 13. 12. 2019, 11:04 Sakra sakra sakra :mrgreen:
Napsal jsem, že mám zájem o Hilti ale jen v případě že není prodaná (první o ní psal Dawe).
Prodejce mi odepsal a udal cenu, tak jsem poslal many na jeho účet ..... že prý dnes pošle.
No a teď vidím stejný inzerát :(
Doufám, že je to nějaký omyl s tím druhým inzerátem.
Byl pátek, dnes je sobota, třeba se dá platba ještě stopnout. Zkus se spojit s bankou a požádej je o zrušení nebo vrácení platby.
mikiki

14. 12. 2019, 11:19

Mluvil jsem s bankou a mám nahlásit na Polici pak prý hned budou řešit.
Zkusím ještě kontaktovat prodejce, aby mi vysvětlil o co jde popř. vrátil many.
Když ne, půjdu to oznámit na Policii.
Číslo účtu je České Spořitelny.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“