Čau,
chtěl bych poprosit, jestli někdo nemáte zkušenosti s lisem CTC 5. Koupil jsem tento lis jako nefunkční a chystám se na opravu. Pokud by náhodou měl někdo nějaký návod, popřípadě radu, budu rád. Problém je v hydraulické části, která netlakuje. Mechanická část je OK. Pokud by byl zájem, přidám fotky jek to budu rozebírat.
Díky
S pozdravem Tichy
Edit 21.7.2019:
Tak jsem se do toho pustil a přidávám pár fotek:
Takhle vypadá lis ještě před rozebráním, jediné co chybí je táhlo pístu, jelikož tadle fotka vznikla jako poslední
Na další fotce je jak vypadá lis po odklopení hořejšku. Není zde žádné těsnění ale hlavně tady nic není vidět, jen hladina oleje, což mi moc nepomohlo v řešení problému.
Další dvě fotky ukazují jak vypadá horní víko po odklopení. Jsou zde 4 otvory pro šrouby, jeden centrážní pin a jeden olejový prostup pro měření tlaku oleje. Zde mě nejvíc zarazilo, že zde není žádné těsnění.
Na další fotce je již vidět jak vypadá lis uvnitř. Ve středovém otvoru je pístek, který jezdí nahoru a dolů a čerpá olej. Povolit celí mechanismus byl celkem problém. Celí mechanismus je pouze zašroubován do otvoru (viz další foto), ale jelikož jsem si nebyl jistý jestli není ještě nijak pojiště, tak mi trvalo CCA 1h než jsem se odhodlal na golu nasadit 1,5m trubku a za zvuku šíleného křupnutí (první myšlenka byla že jsem něco urval) jsem to povolil a pak jednoduše vyšrouboval.
Zde je pohled na měděné těsnění a otvor který zbyl po mechanismu.
Na poslední fotce jsem vyfotil opravnou sadu (mosazná) a originální pumpu kterou jsem vymontoval z lisu. Bohužel jsem nepřišel nato včem je problém, ale předpokládám že uvnitř lisu je ještě nějaký jednocestný ventil, který nefunguje. Dle mého názoru to nemá cenu dál řešit, jelikož v nové pumpě je jednocestný ventil již integrován.
S pozdravem Tichy