Ale,tá česká firma si za búranie účtovala 1euro,bytovku zbemolovala cca na 80% ostali tuším dve alebo tri poschodia,,o zvyšok sa postará slovenská firma za 1,2mil/eur,(bez výberového konania samozrejme) armáda to ponúkla odstránit zdarma,,ale zástupcovia mesta sa vyjadrili že by to trvalo dlho,a hlavne by sa na tom asi nik moc nenabalil,,,darmo najväčši nepriatel slováka je slovák,,
hospudka
Moderátor: sysel
U nás mají na to hasiči útvar ve Zbirohu, ale tak velkou techniku na panelák nemají.
Zdá se mi, že teď se už krade za bílýho dne úplně neskrytě, už chybí jen aby se o tom veřejně chlubili.
Zdá se mi, že teď se už krade za bílýho dne úplně neskrytě, už chybí jen aby se o tom veřejně chlubili.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Celý národ vidí nahrávku kde sa generálny prokurátor rozpráva s ministrom finacíí ako si ich kamoš ulial 2miliardy za emisie a s nimi sa nepodelil,,všetci sa tvária ako by sa nič nestalo,nikoho nestíhajú,,a ked stíhajú tak po dlhom vyšetrovaní verdikt znie: skutok za nestal,,,
už zase...
v titulku je 4 mega za dopravu !!!!!!!!.... asociace.... to musí být zlodějna!
nechci obhajovat konkrétní částku
Ale
Zkusil si někdo udělat kalkulaci nebo poptat, co stojí přeprava asi tak 50t bagru?
cca 1600km tam a zpátky, nadrozměr, dálnice, asi tak 4 auta okolo, mzdy a diety a hotel pro cca 10 lidí, né úplně tuctový tahač s podvalníkem (možná tahač + postrk), další auto (možná dvě) s návěsem s tím dlouhým ramenem a s kleštěma, jeřáb na smontování té obludy na místě ( a AD08 to nebyla)
jen ty dálniční poplatky možná budou tak 100k+
edit
ještě něco
obce ze zákona nejsou plátci DPH
tj. jestli se na faktuře objevilo 4 000 000,- tak z toho je 21% státu - DPH, tj. skoro 700 000,- .....
Uvědomil si tohle někdo z těch prvoplánových křiklounů "Je to zlodějna!!!" ?
v titulku je 4 mega za dopravu !!!!!!!!.... asociace.... to musí být zlodějna!
nechci obhajovat konkrétní částku
Ale
Zkusil si někdo udělat kalkulaci nebo poptat, co stojí přeprava asi tak 50t bagru?
cca 1600km tam a zpátky, nadrozměr, dálnice, asi tak 4 auta okolo, mzdy a diety a hotel pro cca 10 lidí, né úplně tuctový tahač s podvalníkem (možná tahač + postrk), další auto (možná dvě) s návěsem s tím dlouhým ramenem a s kleštěma, jeřáb na smontování té obludy na místě ( a AD08 to nebyla)
jen ty dálniční poplatky možná budou tak 100k+
edit
ještě něco
obce ze zákona nejsou plátci DPH
tj. jestli se na faktuře objevilo 4 000 000,- tak z toho je 21% státu - DPH, tj. skoro 700 000,- .....
Uvědomil si tohle někdo z těch prvoplánových křiklounů "Je to zlodějna!!!" ?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ok, běžný dopravci berou za 50t cca 60,- /km. Celkem teda ty dvě auta najely 1600km? Ok to je běžnej dopravce a 100000 bez DPH.
Je jasný že nadrozměr a já jsem ho neviděl jakej to byl, pojede za víc, tak to vynásobíme pro jistou 10x? Jsme na milionu.
Budem předpokládat že v ceně těch 550,- /km nebude započítanej doprovod. Takže 4 osobáky + 100tis? 10 lidí k tomu, 300 tis by je pokrylo? Měsíc tam nebyli ne?
Jasně velkej jeřáb na montáž 50tis? Jede 2x a může i ze Slovenska, takže taky 100000,-
Poplatky za dálnice 100000,- Ok, budem předpokládat že ani to není v ceně za km.
Jestli dobře počítám 1600000 + dph 336tis
Podle mě i to je velice dobře zaplacený za dvě cesty. Ale rozumím tomu, že když platí stát, že se toho musí využít, jako u všech státních zakázek. No a s tou korunou se udělalo hezký gesto.
Stejný gesto se udělalo u nás, že firma do novýho projektu daruje městu svoje výrobky zdarma. Jaká nádhera. (To že ta samá firma staví novou fabriku na úrodný půdě, kde by druhýmu město nepovolilo ani plot, natož průmyslovou zónu jakože nevidíme, protože to se dělá pro lidi, zaměstnanost atd...)
Je jasný že nadrozměr a já jsem ho neviděl jakej to byl, pojede za víc, tak to vynásobíme pro jistou 10x? Jsme na milionu.
Budem předpokládat že v ceně těch 550,- /km nebude započítanej doprovod. Takže 4 osobáky + 100tis? 10 lidí k tomu, 300 tis by je pokrylo? Měsíc tam nebyli ne?
Jasně velkej jeřáb na montáž 50tis? Jede 2x a může i ze Slovenska, takže taky 100000,-
Poplatky za dálnice 100000,- Ok, budem předpokládat že ani to není v ceně za km.
Jestli dobře počítám 1600000 + dph 336tis
Podle mě i to je velice dobře zaplacený za dvě cesty. Ale rozumím tomu, že když platí stát, že se toho musí využít, jako u všech státních zakázek. No a s tou korunou se udělalo hezký gesto.
Stejný gesto se udělalo u nás, že firma do novýho projektu daruje městu svoje výrobky zdarma. Jaká nádhera. (To že ta samá firma staví novou fabriku na úrodný půdě, kde by druhýmu město nepovolilo ani plot, natož průmyslovou zónu jakože nevidíme, protože to se dělá pro lidi, zaměstnanost atd...)
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Si to predstavujes jak hurvinek valku 
Ten stroj je opravdu velky, tohle zadny bezny dopravce za 60,-/km neodveze. Videl jsem nejake zabery z toho stehovani, byly to 4 tezke navesy s 10 a vice napravami + kolona cca 5-10 doprovodnych osobaku a dodavek s majaky. Nektere dily toho bagru pry vazi az 120t. Nasobit jen km je nesmysl, mj. co uz tu zaznelo, oni musi cely ten cirkus po dobu bourani nekde ubytovat a platit, tyhle specialni navesy nesezenou nekde ve spedici na telefon, posilat je na tyden dny nekam jinam se nevyplati, ale za takove stroje rozhodne musis platit a ne malo i kdyz kvuli tobe stoji na parkovisti.

Ten stroj je opravdu velky, tohle zadny bezny dopravce za 60,-/km neodveze. Videl jsem nejake zabery z toho stehovani, byly to 4 tezke navesy s 10 a vice napravami + kolona cca 5-10 doprovodnych osobaku a dodavek s majaky. Nektere dily toho bagru pry vazi az 120t. Nasobit jen km je nesmysl, mj. co uz tu zaznelo, oni musi cely ten cirkus po dobu bourani nekde ubytovat a platit, tyhle specialni navesy nesezenou nekde ve spedici na telefon, posilat je na tyden dny nekam jinam se nevyplati, ale za takove stroje rozhodne musis platit a ne malo i kdyz kvuli tobe stoji na parkovisti.
A uvědomujete si, že stavební suť je nebezpečný odpad? Ten není možné nasypat kdekoliv. Za to se taky tvrdě platí. Když se takový panelák rozžvýká, tak je z toho asi hóóódně velká hromada suti. To rozžvýkání taky stojí nemalý peníz a odvoz už možná za 3 éčka kilometr.
Ano nebezpečný odpad, za městem máme drtičku, (mimo jiné hektar taky na orný půdě) ten nebezpečnej odpad - suť, ve kterým se mnoho let bydlelo drtí a končí v zásypu. Je s ním zasypaná celá nová tlaková kalizace
Jen kdyby tam tu techniku dovezla a barák odklidila Babišova firma, to byl mazec.
Jen kdyby tam tu techniku dovezla a barák odklidila Babišova firma, to byl mazec.
Ten má teď jiné starosti, musí vyšetřovat a podávat trestní oznámení na svoje lidi, kteří udělali to, co jim schválil a ono to není až tak košer a proplulo to na veřejnost. Jj personální nouze. A na tu techniku by stejně potřeboval dotace.
Prý ale bude bývalý ministr potrestán funkcí náměstka na dopravě. Pro ty méně chápající voliče ANO s ním zametl, ale oni už nepochopí, že to ministerstvo vlastně bude řídit dále. Přece neutnou už rozjednané penězovody.