Co jste dneska bastlili? Vytvareli....

Odpovědět
jenicek

29. 1. 2020, 4:22

...kdyby fazoli, to je autogenem opálenej basketbalovej míč :lol:
lapa
medaile za lepsi forum

29. 1. 2020, 7:54

jenicek píše: 29. 1. 2020, 4:20 Až mi prdne kolečko v digitálních hodinkách, tak už vím kam se obrátit :wink:
Zatim to vypada, ze ruplo v kouli tomu tvemu pavouckovi - koukam na nej uz par desitek sekund :-), a chudinka beha porad po stejne draze.
Pust ho taky nekdy ven ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
jova
Kontaktovat uživatele:

29. 1. 2020, 8:55

Ben Ash píše: 29. 1. 2020, 8:42 Uka ten pantograf s mikroskopem :)
Zatím toho moc na ukazování není, je to ve fázi experimentů. Původně jsem tam chtěl udělat dvě dvojitá ramena, ale s tím už se špatně manipulovalo. Takže zůstalo jen horní dvojité doplněné plynovou vzpěrou z kufru auta, a spodní dvojité nahradilo jednoduché. Celé je to posazené, z důvodu odstranění chvění od strojů, na jeklu, který je přiklínovaný ke dvěma traverzám ve stropě. Na natáčení to moc není, přeci jen dost dlouho trvá, než se to přestane „houpat“, ale koukat se do toho dá. Materiál co dům dal, sešroubováno cca za jedno odpoledne.
a1.jpg
a2.jpg
jova
Kontaktovat uživatele:

29. 1. 2020, 9:00

Focený je to obyčejným kompaktem, udělal jsem si jen plastovou redukci mezi jeho objektiv a okulár toho binokuláru. Sestava je snad vidět z přiložené fotky, to mladej zkoušel tu hladkou mouku :D Na binokuláru je nastavené max. zvětšení 40x, a ještě zoomuju, abych neměl vinětaci. Bohužel hloubka ostrosti je minimální a opaluju to naplno bleskem. Proto ty fotky vypadají jak vypadají :(
a3.jpg
Ani ve výrobě kolečka nehledejte vědu, dělal jsem ho stejně jako ostatní kolečka. Na soustruhu jsem 5mm mosaznou kulatinu stočil na průměr hlavové kružnice a vyvrtal otvor 0,5mm. Pak to upnu do kleštiny odvalovačky, hodinkami srovnám házivost pod setinu mm. Kouknu do toho binokuláru a přijedu s odvalovací frézou na dotek. Nastavím zanoření na výšku zubu, spustím odvalovačku a pak už jen v tom binokuláru koukám jak se to hezky frézuje. Po odvalení vyndám a upnu do soustruhu. Do otvoru strčím tenký drátek, abych kolečko nehledal ve šponách a upíchnu to. Pak s tím chvíli šmrdlám na brusném kameni abych zabrousil otřepy. Držet se to nijak nedá, takže veškerá manipulace probíhá po napíchnutí na jehlu, broušení jen přimáčknutím prstu. Byl to opravdu jen pokus a zkouška možností, nic víc za tím nehledejte :D
Ještě fotka té odvalovací frézy.
Přílohy
a4.jpg
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

29. 1. 2020, 10:27

jova píše: 29. 1. 2020, 9:00 Focený je to obyčejným kompaktem, udělal jsem si jen plastovou redukci mezi jeho objektiv a okulár toho binokuláru. Sestava je snad vidět z přiložené fotky, to mladej zkoušel tu hladkou mouku :D Na binokuláru je nastavené max. zvětšení 40x, a ještě zoomuju, abych neměl vinětaci. Bohužel hloubka ostrosti je minimální a opaluju to naplno bleskem. Proto ty fotky vypadají jak vypadají :(
Doporučuji prozkoumat sw CombineZM
Stačí udělat min 5 fotek postupně zaostřených a sw to poskládá na jedno kliknutí - výsledek je úplně jinde.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
chb

29. 1. 2020, 10:34

... cílem jsou ozubená kolečka, ne luxusní fotky se sirkou
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
semancko

30. 1. 2020, 9:17

Prosim ta ta fotka pantografu je z dielne alebo z domceka pre babiky zo zapalkovej skatulky?
Uzasne koliesko, aj manzelka ocenila pri konzumacii ranajok obsahujucich mak :) Ale nie taky prerasteny, pre istotu ho pomlela.
Velmi inspirativne, asi sa pustim do dokoncenia bytu, predsa len na sadrokarton lepsie vidim.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2020, 1:50

Už dvě hodiny opravuju sprchové baterie v baráku a nemám při tom mnoho dobrých slov pro instalatéry kteří to před lety osazovali a neměli asi nic jiného než hasák a kladivo... Ale s dovolením se zeptám - není tu někdo vzdělaný přes termostatické baterie Grohe? Potřeboval bych tyhle náhradní díly (kartuše, termostat a zpětný ventil), nevím bohužel P/N a když jsem psal do Grohe, udělali totéž co já, čili prolistovali katalog stažený z netu a poslali číslo první blbosti která se tomu navenek podobala...
Přílohy
20200202_143824.jpg
Aleš Procháska
picom

2. 2. 2020, 7:35

Zkus to vykoupat v kyselině citronové , pokud to je pouze zanesené kamenem a rzi tak to často pomůže .
fmodel
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2020, 7:38

ohřáté
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SO 545

2. 2. 2020, 7:42

a to ze instalater je vacsinou ignorant z hasakom je viac ako smutne...

Tiez som riesil kurenie , vodu a odpady v dome...ked vzal na mosadznu fitingu ku kotlu hasak slusne som ho poslal do ri.i ... Normalne nechapal o co mi ide... ale ked sme dokoncili zapojenie podla mna tak si to fotil akoze ...aby ukazal ako sa to ma robit... Kluce som mu dodal ja to aby nedoslo k omylu...mal len asi 3druhy hasakov a racnu na prechodky k bateriam.

Tiez mam hansgrohe termobaterie...velka parada funguju uz 6rokov na pohodu...snad este nieco vydrzia.
HonzaHorka

2. 2. 2020, 7:56

SO 545 píše: 2. 2. 2020, 7:42 a to ze instalater je vacsinou ignorant z hasakom je viac ako smutne...

Tiez som riesil kurenie , vodu a odpady v dome...ked vzal na mosadznu fitingu ku kotlu hasak slusne som ho poslal do ri.i ... Normalne nechapal o co mi ide... ale ked sme dokoncili zapojenie podla mna tak si to fotil akoze ...aby ukazal ako sa to ma robit... Kluce som mu dodal ja to aby nedoslo k omylu...mal len asi 3druhy hasakov a racnu na prechodky k bateriam.

Tiez mam hansgrohe termobaterie...velka parada funguju uz 6rokov na pohodu...snad este nieco vydrzia.
Je to tak. Také jsem to zažil a nosil jsem mu stranove klíče, ale chápu že to tak dělaj a živit se tím dělam to také. Vem si jen tu hromadu klíčů co bys tahal a takhle to obsahnes hasakem. Ale alespoň francouzskej klíč by mohli mít.
HonzaHorka

2. 2. 2020, 7:59

To je jako když mi jeden známej vykládal jakej je rozdíl mezi obyčejným elektrikářem v Bulharsku a elektrikářem fajnšmekrem.
Obyčejnej vezme dva dráty a pěkně je zkroutí do sebe a zamotá izolační páskou, ale fajnšmekr na to použije ještě vulkanizační pásku...
SO 545

2. 2. 2020, 8:03

Ruku na srdce.. Tych klucov nieje az taka skala.
A ako pises su aj kvalitne francuzke kluce a potom ja pouzivam aj toto

https://vercajch.sk/produkt/celustove-l ... vise-grip/

zarabaju dost aby sli na mna s vyhovorkou ze ho budu boliet krize od nosenia par klucov :wink:
packa

2. 2. 2020, 8:07

slušný instalatéři používají paralelní kleště a musím říct že to je naprostoúžasný vynález https://www.promistry.cz/sikovky/parale ... &utm_term=
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“