Zdravím .. Mám problém na Co2 laseru se systémem Ruida RDC6442S a plochou 500x300mm. Vyměnil jsem trubici, nešlo gravírovat ( mizerně ) ale propal a obrysy naprosto skvělé. Tak jsme si říkali, že se podíváme na parametry stroje a tak nějak jsme je vymazali, protože jsme netušili, že při zadání hesla, se nám vše vyháže. Teď je vše rozházené, nevíme jak zadat dorazy atpod.
Měl by někdo nějakou radu ? Budu velice rád .. Případně někdo stejný stroj s parametry a kam je zadat ?
Co2 laser set fact par a set default par
Tady bych kontaktoval výrobce. Každý laser má nastavení jiné podle dalších použitých komponent. Pokud řeže myslím tím kvalitně, tak musí i gravírovat. Celý systém je zakomponovaný v fyzicky jednom IO. Spíš bych hledal chybu okolo zdroje.
-
Zkoušel jsem gravírování čtverce s krokem 1mm, vše naprosto dobré. Nicméně jak byl obrázek, nebo cokoli jiného, vynechávalo to, bylo to zubaté atd .. Přičemž propal s novou trubicí byl perfektní. Zdroj se vyměnil taktéž, protože jsme nevěděli, zda neodešel. Takže trubice i zdroj je vyměněn.
Podívej, laser je v podstatě docela jednoduchej stroj. Krabice s řídící jednotkou, drivery, krokáče a trubka. Pokud je vedení OK (namazané a vozíky nedrhnou) tak bych vyzkoušel akceleraci - hodně rychlé říznutí po pokud možno celé ploše stolu a nakonci si testem laseru vyzkoušet návrat do stejného místa. Totež udělat s gravírováním a opět otestovat návrat do stejného místa. Pokud bude tohle OK, tak bude v pr..... řídící jednotka. Nic jiného tam už není. Jenom pro orientaci hoď se fotku laseru, špatného obrázku a samozřejmě parametry.