První, co jsem před léty po koupi BF 20 udělal, bylo odstranění plechového krytu motoru, který značně komplikuje přístup k průchodu vřetena shora.
Jinak kleštiny pro přímé upnutí jsou podle mě vynikající věc, protože je to jediná možnost, jak dostat nástroj dovnitř vřetena, tedy s minimálním vyložením. Zvlášť u hobby frézky, jakou BF20 je, je to důležité - čím menší vyložení nástroje, tím je větší tuhost mezi nástrojem a obrobkem. Čím větší nástroj, tím je tento aspekt důležitější. Mimochodem je to jediná možnost, jako do BF20 dostat například 12-ku nástroj (pokud tedy nemáte 12-ku frézu s kuželovovu stopkou). Jediná nevýhoda tohoto způsobu upnutí je zhoršená viditelnost při frézování, a omezení při frézování ve větší hloubce, kde už může vadit pinola.
Při upínání postupuji takto: Vsunu nástroj do kleštiny, a tuto dvojici lehce vtlačím do dutiny vřetena. Trochu se to sevře, takže to vlastní vahou nevypadne, ale frézovat se s tím ještě nedá. Vezmu utahovací tyč (měla by být součástí dodávky BF20), vsunu zeshora do díry ve vřeteni a zašroubuji do kleštiny. Pak podržím 25kou klíčem vřeteno, a 17kou klíčem dotáhnu matici utahovací tyče, a tím vsunu kleštinu i s nástrojem nafest do vřetena. Pak už možno bezpečně frézovat.
Uvolnění je naopak - podržet 25kou vřeteno, 17-kou povolit matku utahovací tyče o cca 3 otáčky, a kladívkem klepnout shora do utahovací tyče. Je dobré mít při tom zaaretovaný vřeteník na sloupu i pinolu.
Důležité: Při vyklepávání je třeba přidržet nástroj, jinak velmi často vypadne z kleštiny, poškodí obrobek nebo přímo stůl frézky, a samozřejmě se mu téměř vždy ulomí nějaká ta špička břitu. To mám několikrát vyzkoušeno

[/u]