atlan píše: ↑12. 2. 2020, 8:36
Daj tam odpory 10k co bud naviac zvedie sa do napajania displeja 3,3v nie celkom koser riesenie.
Alebo pouzi diodu a odpory, alebo prevodnik 3-5v logiku stoji par centov.
Dík, dám tam asi děliče příp. pull-upy a diody. Nemám to teď s pořizováním součástek až tak jednoduché, ale nějak to dohromady dám.
atlan píše: ↑12. 2. 2020, 8:36
Na tom odkaze je aj modry displej z zltym pruzkom hore, aby si nebol prekvapeny. Inak najlepsi je biely, modry taha oci.
Jj, žlutý proužek jsem prokoukl, mám objednaný bílý.
Mex píše: ↑12. 2. 2020, 9:08
Už i Ty, Brute?
Takový starý harcovník a nedodrží jednoduché pravidlo, že když něco chci, měl bych to těm ostatním co nejvíc usnadnit. Takže minimálně dát do dotazu odkaz na datasheet.
Já jsem ale po nikom nechtěl, aby za mne studoval datasheet, zajímalo mne, jestli to někdo neví z hlavy (obojí). Jestli to tak vyznělo, tak sorry, link doedituji do prvního postu.
Ale hlavně: v datasheetu máš jednoznačně napsané Maximum rating hodnoty. A ty přesto dáváš na misku vah video nějakého týpka, který to nějak ubastlil?
Ten týpek k tomu napsal knihovnu a několik aplikací, tak počítám, že to nějaký čas používá. Navíc není zřejmé, jestli jsou ty piny vyvedeny přímo, čip vůbec nevidím, mohlo být něco mezi.
Nedávno tady proběhl dotaz nějakého zdejšího člena, který si koupil docela drahý laser a připojil ho natvrdo na 12V. Nějaký týpek na internetu taky připojoval laser na 12V, tak se z toho poučil.
Já jsem koupil levný display a nejdřív jsem se zeptal.
Jinak týpek mi
odpověděl: používá 5V Arduino Pro Mini, ale napájí ho 3.3V, to jsou věci..