Mám peugeot 2008 110Hp benzin kupovaný 2016. První dva roky super, od druhého roku jsem zaznamenal občasné zakuckání motoru při plném plynu (ztráta výkonu kolem 2200-2500ot, škubání motoru jako když se trochu topí, musel jsem pustit plyn a po okamžitém sešlápnutí zase OK). Nejprve to dělalo jen občas, při velké zátěži - zaplá klimatizace ve velkém vedru + jízda do kopce. Zhruba od třetího roku roku se to ustálilo na konstantním problému, pokud jede klima na plno a šlápnu na to tak je zhruba 60% šance že to udělá. Teď v zimě bez klimy to občas udělá i na rovině. Občas to neudělá celý týden, občas jednou za cestu, občas klidně 5x-8x během 20min. jízdy z práce. Reklamoval jsem to 3x v peugeot servisu, mají to tam týden (podmínka reklamace) a výsledek je vždy stejný... "Problém je v míchání paliva, občas se to nevejde do předepsaných emisí a tak to namíchá blbě. Upravili jsme vám palivovou mapu". Jejich úprava měla jediný efekt a to že když to začne škubat tak nemusím pouštět plyn, jen to zacuká stejně jako předtím, ale max. tak 0.5s a pak to zase jede na plný výkon. Je to vážně otravná závada, obzvlášť při předjíždění.
Auto je pravidelně servisované.
Nemá někdo z vás lepší představu co by to mohlo být? Napadá mne ještě vadný vstřikovač, ale jak je donutit to zkusit na záruku fakt nevím a platit 4k za diagnostiku z vlastní kapsy se mi moc nechce, ještě když to tím fakt nemusí být. Svíčky jsem měnil minulý rok, bez efektu. Jezdím na vervu a většinou zrychluji na plný plyn takže úsady z dušení motoru těžko. - udělá mi to klidně i po hodinový jízdě na dálnici když na to pak při předjíždění šlápnu.
Asi jsem s tím měl fakt smůlu protože švagr má už třetího peugeota, u něj je nájezd 260-300k za dva roky a nikdy neměl problém. Mne odešli už po 40k přední tlumiče

Kdyby někoho něco napadlo.....