hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
prcek

6. 3. 2020, 6:30

Oba mate pravdu, taky jsem dumal proc ten sroub nenecha trcet nahoru, ale protoze tomu nerozumim, myslel jsem, ze do nich nechce nabourat, nebo tak neco. Proste, ze je nejaky dobry duvod to delat takto.
Ale hlavne mi slo o
a) napad s blokujici se matici do drazky
b) napad udelat to na jedne strane delene
c) napad s nesymetrickyma schodama
d) napad s vyrezem na sroub ve schodech
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
Josef
Sponzor fora

6. 3. 2020, 7:11

A ještě by jsi mohl dostat nápad jak funguje páka a zjistíš, že umístit šroub blízko opěrce je kontraproduktivní. Většina síly na utažení se rozdělí s poměrem páky. Za mlada nás učili, že šroub má být co nejblíže upínaného materiálu. Později jsem si to několikrát ověřil, když to někde nevycházelo dle poučky, že to fakt funguje. Promiň, ale musel jsem reagovat.
Milan199

6. 3. 2020, 7:14

prcek píše: 6. 3. 2020, 6:30 Oba mate pravdu, taky jsem dumal proc ten sroub nenecha trcet nahoru, ale protoze tomu nerozumim, myslel jsem, ze do nich nechce nabourat, nebo tak neco. Proste, ze je nejaky dobry duvod to delat takto.
Ale hlavne mi slo o
a) napad s blokujici se matici do drazky
b) napad udelat to na jedne strane delene
c) napad s nesymetrickyma schodama
d) napad s vyrezem na sroub ve schodech
Teda nemám rád rýpaly ale tohle mi nedá.

a) ta matice je dobrá na zmršení T drážek
b) a c) najdeš v každé učebnici pro frézaře z kterékoliv doby
d) je naprostá pitomost ! Šroub má být co nejblíže obrobku aby síla šroubu přitahovala obrobek a ne ty schůdky. Tohle je návod jak se to dělat nemá !

edit Josef mě předběhl
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 3. 2020, 8:39

Normálně se nepoužívá šroub ale svorník, takže problém s dosednutím na dno drážky není.
Jinak jsem myslel, že každý má doma povinně toto:
https://www.uni-max.cz/produkty/kovoobr ... 95EALw_wcB
a že tudíž není potřeba to vynalézat :D
Aleš Procháska
fmodel
Kontaktovat uživatele:

6. 3. 2020, 9:30

Baví se dva doktoři:
"Člověče, máme ve špitále člověka s kronavirem".
- "A co mu na to dáváte?"
- "No tak hlavně palačinky, lívance a bramboráky."
- "A to jako pomáhá?"
- "To ne, ale dobře se to strká pod dveře."
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pafik

7. 3. 2020, 8:17

fmodel píše: 5. 3. 2020, 3:45 Lidi, apeluji na vaši zodpovědnost. Odpusťte si nezodpovědné cestování a nejezděte do Prahy!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
fakt, nejezděte ..... :)
gbgfjionmdclhhhl.jpg
fmodel
Kontaktovat uživatele:

7. 3. 2020, 9:05

Jen abyste ho stihli dostavět :lol: :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mex

7. 3. 2020, 4:08

Prevence je většinou levnější než řešení následků.
Takže naše pojetí postavit předem morový sloup vyjde levněji než třeba italské řešení nalít do ekonomiky dodatečně pár miliard EU, aby nešla do řiti úplně.
A ještě to bude pěkné (pokud to nějaká hovada neposprejujou).

Tak mě napadá - není ten sloup další téma, proti čemu by se měli vymezovat chvilkaři? Tím by ta sprejařská hovada měla předem generální pardon na svou "uměleckou" činnost.
Josef
Sponzor fora

7. 3. 2020, 8:18

Lépe napřed, než pozdě. Ale nijak mně to nekoresponduje s chvilkaři proč by proti tomu měli brojit? Myslíš, že to nějak odporuje demokracii? Nechci moc rýpat, ale přijde mně to furt lepší, než ten š.lin v Brnisku :lol:
Mex

7. 3. 2020, 8:41

No nějak mám pocit, že jsou v poslední době proti všemu. Tak by mi celkem sedělo, kdyby byli i proti morovému sloupu.
Ale třeba jim křivdím, možná jsou jenom proti čápům, křečkům a dalším zvířátkům. Akorát psům myslím fanděj, aspoň těm přerostlým.

Aby nevznikla mýlka - já proti nim nic nemám. Jenom z toho mám srandu.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 3. 2020, 8:56

Co jsem postřehl, tak názory na Mariánský sloup jsou dva - jednak že jde symbol o vítězství katolíků nad protestanty, jednak že nejde symbol o vítězství katolíků nad protestanty. A každý se přikloní k tomu, co je jemu náboženskému cítění nebo necítění bližší :D
Aleš Procháska
Mart76

7. 3. 2020, 11:32

prochaska píše: 7. 3. 2020, 8:56 Co jsem postřehl, tak názory na Mariánský sloup jsou dva - jednak že jde symbol o vítězství katolíků nad protestanty, jednak že nejde symbol o vítězství katolíků nad protestanty. A každý se přikloní k tomu, co je jemu náboženskému cítění nebo necítění bližší :D
Z pohledu ateisty jsou taky dva názory:
- paráda, dají kolem nějaké lavičky a bude kde posedět, když je Hus obsazený
- do řiti, zabranej plac, zase další blbost co budu muset obcházet, to jim ten Hus nestačil?
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Grad

8. 3. 2020, 7:20

To prostě nevymyslíš...
Neznalý by řekl, ntv v situaci když je každá schopná ruká dobrá a ono se stane totok :shock:
https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... m-40315848
Ále houbelec jde o lidi, o prachy jde a to především :roll:
https://archiv.ihned.cz/c1-66252340-fir ... tret-zajmu
https://neovlivni.cz/proc-je-chyba-igno ... votnictvi/

A nějaký marketingový skeč jak vystřižený ze špatného studenského tyjátru na tom již nic nezmění...
https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... i-40315906
Grad

8. 3. 2020, 3:23

Zdá se to jenom mne že poněkud přituhuje?
Alespoň dle nasazení drsné cenzury napříč médii bez rozdílů kým jsou vlastněná. :?

Dopoledne všude kam se podívám obrovské titulky a rozsáhlé články zhruba o dvou bodech:
- sever Itálie uzavřen a je na něj uvalena karanténa
- čau lidi, vyzýva všechny ignoranty s českým občanstvím ať se vrátí domů :shock: žeby nevěděl co je to karanténa? Takové prohlášení od předniho státního činitele je min. na žalobu za trestní čin Šíření nakažlivé choroby, § 189 a kdoví co by na to ještě šlo naroubovat vzhledem k postavení autora prohlášení a ohrožení bezpečnosti státu...

Odpoledne téměř ani stopa o te "praštěné výzvě" k návratu "krajanů" domů? :shock: Kromě jeho vlastního média...
pomatene vedeni CZeska.jpg
Tak nějak tajně doufám, že alespoň pojišťovny si pohlídají svůj kapitál.
Těm ignorantum z česka, kteří přes doporučení státních orgánů necestovat do Itálie a teď už i CZ ministerstva zahraničí (na zákaz nemá nikdo koule) a toto ignorovali, budou v případě jejích žádostí o náhradů jakékoliv újmy rušit pojistku a odvolaji se na výluky z pojištění, tj. porušení doporučení a podmínek a přespřílíš rizikové jednání 8)

Samozřejmě věřím že Italové dodrží všechna pravidla karantény i za pomoci represivních složek. To věděli už i v medicíně nevzdělaní předci ve středověku, že morovou oblast je potřeba neprodyšně uzavřít... :?

Mimochodem, ty počty nakažení, vyléčení a mrtví přímo z toho článku, nějak nehrajou s uváděnou 3% úmrtnosti, nebo neumím počítat, či pouze jen "správně" falšovat statistiky?
Protože u těch zbylých co nejsou ani po smrti ani vyléčení, se tak nějak pořád neví jak to u nich dopadne, takže z počtů s jasným koncem je mrtvých cca 30% či jsem něco přehlédl?
Carl_FM

8. 3. 2020, 3:43

Tak mrtvých není rozhodně 30% to jsou bludy odněkud z aeronetu.
Letalita(smrtnost) se pohybuje kolem 0,6 až 4,5% , v Koreji je nižší, v Německu zatím žádná a v Itálii tuším kolem 4%
Ale na druhou stranu to není "jen" chřipka jak tvrdili, problém je, že kolem 10% nemocných potřebuje lůžko na JIP a ventilátor.
Že nikde není dostatek lůžek na JIP, to je snad každému jasné a taky důvod proč je karanténa.
MAS FU2A, TOS SM16A
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“