corona virus - obecna diskuze
Škoda že se z mimořádné situace zde na foru stala politická přestřelka. Dokola omilájící kdo by měl mít hlavní slovo u řecníckého pultíku. Neustale co chvili zminuji članky, kde se novináři obouvají do vedení státu atd (nejsou roušky, 1. labořátoř nemuže vyhodnocovát, měl by to vest hamaček).
Ale práci ostatních lidi už nezminuji, nepopisuji co dělají, jak mají lidi postupovat atd.
Co se tyče roušek, začina být z toho mediální bublina což mi vadí. Protože hlavní nemocnice spadající pod kraj mají určite krizové plány, a i krizové zásoby (jak zminil třeba Vondrák odpoledne na tiskovce), při jejich ubytku po určitem čase, se aktivuji jine založní krizové plány (omezení provozu atd). Co se tyče praktických lekářu, trošku mě překvapuje, že nemají sami zásoby na 14 dní ordinování, za ně už neruči stát. V akutních případech se o jejich pacienty mají postarát urgetní přijmých nemocnic.
Dost mě překvapilo vyjadření včerejší stomatologické komory, že neplánují omezení ordinování zubařu. Přítom zubář je člověk co tomu onemocnění jde naproti (má hlavu v pacietově hubě). A důvod, že by to znamenalo krach zubář, což podle meho názoru mi nepřijde že by zubář během 14 denní zástavení služby krachnul, případně bral jen urgent.
A tady v MSK mi přijde že jsem snad už v jiné zemi. Vše se tu aktivovalo dřive. 10. se zrušily obecní akce. Jak mile vláda rozhodla zavřit školy, v Ostravě zavřely knihovny a začly omezovat provozy (třeba knihovnu zavřely atd) Nový Jičin začal jedna o uzavření školky a zavřel ji atd. Snaží se prostějít prevenci, bohužel díky dvoum případům do odnašejí další.
Jinak ohledně montoven, rodiče dělají ve dvou (což mě teď už jen trošku stresuje), obě korejske a tam už se opatření zavedli minulý týden, roušky povinné atd.
Zde proště vidět lehkomyslonost lidi. Do první nákazy se provadělo 10 testu denně od objevení prvního nakaženého to začlo rapidně stoupát a většina se mysli že se o ně postará stát. V určite nouzi ano, ale taky tomu musí jít i naproti.
Ale práci ostatních lidi už nezminuji, nepopisuji co dělají, jak mají lidi postupovat atd.
Co se tyče roušek, začina být z toho mediální bublina což mi vadí. Protože hlavní nemocnice spadající pod kraj mají určite krizové plány, a i krizové zásoby (jak zminil třeba Vondrák odpoledne na tiskovce), při jejich ubytku po určitem čase, se aktivuji jine založní krizové plány (omezení provozu atd). Co se tyče praktických lekářu, trošku mě překvapuje, že nemají sami zásoby na 14 dní ordinování, za ně už neruči stát. V akutních případech se o jejich pacienty mají postarát urgetní přijmých nemocnic.
Dost mě překvapilo vyjadření včerejší stomatologické komory, že neplánují omezení ordinování zubařu. Přítom zubář je člověk co tomu onemocnění jde naproti (má hlavu v pacietově hubě). A důvod, že by to znamenalo krach zubář, což podle meho názoru mi nepřijde že by zubář během 14 denní zástavení služby krachnul, případně bral jen urgent.
A tady v MSK mi přijde že jsem snad už v jiné zemi. Vše se tu aktivovalo dřive. 10. se zrušily obecní akce. Jak mile vláda rozhodla zavřit školy, v Ostravě zavřely knihovny a začly omezovat provozy (třeba knihovnu zavřely atd) Nový Jičin začal jedna o uzavření školky a zavřel ji atd. Snaží se prostějít prevenci, bohužel díky dvoum případům do odnašejí další.
Jinak ohledně montoven, rodiče dělají ve dvou (což mě teď už jen trošku stresuje), obě korejske a tam už se opatření zavedli minulý týden, roušky povinné atd.
Zde proště vidět lehkomyslonost lidi. Do první nákazy se provadělo 10 testu denně od objevení prvního nakaženého to začlo rapidně stoupát a většina se mysli že se o ně postará stát. V určite nouzi ano, ale taky tomu musí jít i naproti.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
bohuzel to doslo i velkym nemocnicim, mam mezi prateli par doktoru a hlasili to uz davno.
Ty spitaly maji techto sad s vyssi filtraci taky jen par. Nikdo tu na to nebyl pripraveny a nikdy to v minulosti tak masove nebylo potreba.
Kdyz se vlada spolehne ze nekdo neco objednal a pak praskne ze to nejak jaksi neklaplo a mezitim se dny a dny lze, mlzi a zatajuje tak je to na kulku u zdi protoze to je sabotaz jakekoli snahy to zarazit a bude to stat tisice zivotu a to bez nadsazky viz cina a italie. Uz davno se o tom mohlo vedet a mohli lide sit aspon provizorni rousky jak se to dela ted.
co k tem kvetinarstvim? umi to nekdo obhajit?
Ty spitaly maji techto sad s vyssi filtraci taky jen par. Nikdo tu na to nebyl pripraveny a nikdy to v minulosti tak masove nebylo potreba.
Kdyz se vlada spolehne ze nekdo neco objednal a pak praskne ze to nejak jaksi neklaplo a mezitim se dny a dny lze, mlzi a zatajuje tak je to na kulku u zdi protoze to je sabotaz jakekoli snahy to zarazit a bude to stat tisice zivotu a to bez nadsazky viz cina a italie. Uz davno se o tom mohlo vedet a mohli lide sit aspon provizorni rousky jak se to dela ted.
co k tem kvetinarstvim? umi to nekdo obhajit?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
No řekl bych, že se přímo nabízí obdobné řešení jak se stavebninami

O to spíš, že svépomoci si rodina postaví, ale svépomoci si nikoho nepohřbí, na to je zákon...
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
hmmm, tak jo
Ta brebera dříve nebo později ustoupí, zde spíše později protože:
- 30 tis. čecháčků si muselo levně zalyžovat a stát bez přípravy tj. identifikace a "uvěznění" je pozval v osobě premiéra zpět
- stát zanedbal přes upozornění přípravu na epidemii, lhal o připravenosti a mat. zabezpečení i jejím průběhu
- stát nemá přehled a data o epidemii třeba i protože netestuje a neudělal ani to co si sám nařídil pro takové případy
Proto se domnívám, že v době postcoronové, dojde k masivní poptávce po právních služebách a dojde k hromadným žalobám na stát, premiéra, atp. a bude se hledat opravdový viník, doufám...
Ta brebera dříve nebo později ustoupí, zde spíše později protože:
- 30 tis. čecháčků si muselo levně zalyžovat a stát bez přípravy tj. identifikace a "uvěznění" je pozval v osobě premiéra zpět
- stát zanedbal přes upozornění přípravu na epidemii, lhal o připravenosti a mat. zabezpečení i jejím průběhu
- stát nemá přehled a data o epidemii třeba i protože netestuje a neudělal ani to co si sám nařídil pro takové případy
Proto se domnívám, že v době postcoronové, dojde k masivní poptávce po právních služebách a dojde k hromadným žalobám na stát, premiéra, atp. a bude se hledat opravdový viník, doufám...
Kdy jsi byl naposledy u zubaře?Permonik píše: ↑16. 3. 2020, 8:21 Dost mě překvapilo vyjadření včerejší stomatologické komory, že neplánují omezení ordinování zubařu. Přítom zubář je člověk co tomu onemocnění jde naproti (má hlavu v pacietově hubě). A důvod, že by to znamenalo krach zubář, což podle meho názoru mi nepřijde že by zubář během 14 denní zástavení služby krachnul, případně bral jen urgent.
Moje zubařka má vždy při vyšetření roušku, při vrtání si navíc dává štít (ochranné brýle), aby jí ten bordel ze zubů nelétal do očí. A z toho plyne, že průměrný zubař má v zásobě roušek minimálně na dva až tři měsíce, aby je nemusel každých 14 dní doobjednávat.
Zato obvoďák má roušek pár, protože je aktivně používá pouze v období chřipkové epidemie. Takže průměrný obvoďák má roušky na leden a únor, kdy běží chřipka a teď už nemá nic, protože už se nedají sehnat.
Taková je moje logická úvaha.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Předseda UKŠ je ministr vnitra nebo ministr obrany (v případě válečného stavu). A není to dáno zákonem 240, ale usnesením vlády o Statusu UKŠ. To, že je teď předsedou Prymula není porušením zákona, protože bylo na vládě schváleno nové usnesení, kde už není napevno určen předsedou ministr vnitra nebo obrany, ale v novém usnesení je napsáno, že předsedou je ten, koho určí premiér.tumlik píše: ↑16. 3. 2020, 8:08 jinak k tomu hamáčkovi jak tady někdo naznačoval
už v sobotu jsem psal, že ta 240 byla psaná v určité době a s určitýma zkušenostma z let minulých, ano, jako předseda je tam uvedený min. vnitra a je to proto, protože ovládá největší podíl základních složek izs což jsou pčr a hzs, které historicky u jakékoli MU zasahují v první řadě, mají na to prostředky, vybavení, užívají prostředky SSHR atp. samozřejmě jsou v tom zainteresovaný i ministerstva, samosprávy, banky atd. stačí si to přečíst, je tam poměrně hodně věcí, který můžou dost drasticky omezit lidi na jejich právech na 30 dní a ani nekuknou
nevím kdo to tady zdůrazňoval, že ten hamáček není předseda, ale nikdo z vás tam nebyl, nikdo neví co tam diskutovali,jen domněnky, mohlo to být klidně tak, že babiš řekl, bude to dělat ten a ten a nebo to mohlo být tak, že třeba hamáček navrhl při tomto (novém) stavu aby to řídil ten, v jehož gesci je složka s největším podílem prací (nemocnice, zzs atd.) a vojtěch se na to necítil, tak to hodili na prymulu....ono to může vypadat líbivě, ale je to i obrovská zodpovědnost a jak říkám nikdo tam u toho nebyl, tak víte prd co si mezi sebou vydiskutovali
samozřejmě v té Eu to bude +- podobné
oni nedělají nic mimo ten zákon, jen vyzobou části a že je to chaotické? no samozřejmě, tak jako ze začátku každá MU do které se začne srát štáb![]()
Podle dostupných informací bylo hlasování o změně usnesení v poměru 9:5, tzn. 9 ministrů za ANO hlasovalo pro změnu tohoto usnesení a 5 ministrů za ČSSD hlasovalo proti změně usnesení.
Laicky řečeno 5 ministrů za ČSSD hlasovalo pro to, aby předsedou UKŠ byl Hamáček a 9 ministrů za ANO hlasovalo pro to, aby si předsedu UKŠ vybral Babiš.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
To bylo před 14 dni.
Ovšme podle informaci fy. Pardam jich ročně udělají 1700 a koncem ledna byla týdenní produkce 2000.
Což je produkce okolo 20000 (od začatku roku do zákazu vlady). Počet firem co dělaji respirátory 10? Přesné číslo nemám ověřené. Furt je to nějakých 200 000, navíc při ustavičném nošení vydrží den....
Ta výroba pokryje spotřebu nemocnic. 2000 lidi, při třech směnách tj. zhruba 33 nemocnic to vydrží..... a když dodavka z činy nedojde, protože sklad je prázdny, není se čemu divit.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Ohledně roušek bezvýhradnej souhlas ... kocourkov a diletantismus zodpovědných v přímém přenosu.
Ohledně květinářství ... kytky možná potřeba nejsou, ale neprodává se jen to ... sazenice zeleniny, sadbový brambory, sadbová cibule atd. Když na jaře nezasadíš, tak už některý plodiny později nedoženeš. No a když vidím co udělalo Německo se zásilkou roušek, nedělám si iluze co by se mohlo dít s dodávkama potravin, kdyby šlo do tuhýho a moc rád bych se spletl, jenže když vidím přístup napříč Evropou nebudí to moc důvěry. A řepka s energetickou kukuřicí se nejspíš dobře jíst nedá.
No a jedna věc k zamyšlení pro ty co obhajují britskej přístup, Jižní korea má s epidemiema podobných virů asi nejvíc zkušeností, pročpak asi oni nejdou touto cestou??? Naopak, ochrana a prevence je jejich cesta.
U vás to teď bude zlatý poklad
V únoru.Mart76 píše: ↑16. 3. 2020, 9:12
Kdy jsi byl naposledy u zubaře?
Moje zubařka má vždy při vyšetření roušku, při vrtání si navíc dává štít (ochranné brýle), aby jí ten bordel ze zubů nelétal do očí. A z toho plyne, že průměrný zubař má v zásobě roušek minimálně na dva až tři měsíce, aby je nemusel každých 14 dní doobjednávat.
Zato obvoďák má roušek pár, protože je aktivně používá pouze v období chřipkové epidemie. Takže průměrný obvoďák má roušky na leden a únor, kdy běží chřipka a teď už nemá nic, protože už se nedají sehnat.
Taková je moje logická úvaha.
Jo se zubaři souhlasim. Ale když tvrdiš že mají zásobu na dva, tři měsice, tak proč zde uvadějí nulové stavy:
K lekaři v době chřipky jsem nebyl, už hodně dlouho.robokop píše: ↑15. 3. 2020, 8:53
Seznam zdravotnických zařízení BEZ ochranných pomůcek.
http://bit.ly/rousky_a_desinfekce
Spíše mi jde o to že ikdyž jim docházeli roušky, respirátory tak neomezovaly činnost, až najdenou prostě bum. Zkusim se na to poptát kolegove ženy, ať mám info z prvni ruky...
Britská cesta zabezpečí přežití movitých a nejsilnějších jedinců,vyřeší důchodovou reformu a reformu bydlení .