corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
fmodel
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2020, 3:37

Makrela už asi není velký vůdce ,nebo se jim splašili obohacovači v několika pokoleních
https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... y-40317306
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mex

19. 3. 2020, 3:44

Ta poslední věta sedí jako prdel na hrnec. ;-)
Babis_marinoveneto.mp4
(1.69 MiB) Staženo 231 x
fmodel
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2020, 3:58

:lol: :lol:
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2020, 5:12

Tak si říkám že kdyby to udeřilo těsně po revoluci, tak všichny vytáhnou masky a bude klid.
Jen kolik se toho vyházelo ve škole, co si vzpomínám.

Akorát by se nás bál celý svět s těmi choboty.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2020, 5:18

No ale podle nosa poznáš kosa ,cizinky by po nás toužily :wink: :lol:
Josef
Sponzor fora

19. 3. 2020, 5:32

fmodel píše: 19. 3. 2020, 5:18 No ale podle nosa poznáš kosa ,cizinky by po nás toužily :wink: :lol:
Akorát ten chobot byl na jiném místě.....
HellGrip

19. 3. 2020, 5:35

Cjuz píše: 19. 3. 2020, 5:12 Tak si říkám že kdyby to udeřilo těsně po revoluci, tak všichny vytáhnou masky a bude klid.

U nás sa už od 85 ma brannú výchovu značne prdelo. Tak neviem...
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2020, 5:38

prcek píše: 19. 3. 2020, 1:18 Problem je, ze lidi ted delaji veci, ktere mohli delat tyden zpatky, kdyby se jim netvrdilo, jak to neni potreba. Myslim, ze ti, kteri nakoupili a ted sedi v uzavrene vesnici, jsou na tom lepe, nez jejich sousedi, kteri si rikali "nebudu panikarit".
co je to týden......a teď si to zkus posunout šipkou třeba dopředu, tzn. predikovat co se asi stane, když se podíváš na celou evropu jak to jde strmě nahoru, konec měsíce: jsou rakve-neměli by se už začít dělat, je dostatek vápna, jsou vyčleněné plochy pro pohřbívání-nemělo by se už vyměřovat, půlka dubna: co kremačky? budou stíhat? bude dostatek plynu a elektrika-nemají se navýšit počty lidí na velínech, pytle, buldozery, jak to, že nic v tom SSHR není.......že to nedrží žádná vláda na světě? to přeci nevadí do toho evropu netahej, může za to stébák Bureš a proč to neřekl na rovinu:-)

takhle by sis to představoval že by to mělo fungovat? proč ne, jseš na tu pravdu připravenej, to že to je chaotické je snad jasné, nikdo z nich nic takového nikdy řešit nemusel, na nic takového není připravená žádná evropská vláda, českou nevyjímaje, a ani ekonomika, už jsem to tady psal, pravdu ti nikdo z nich na plnou hubu neřekne a zatloukat budou všichni, proč by se vytvářela panika...

a že je to nereálné? možná, já jen navazuju na tu Josefovu časovou osu :D předpokládám ,že by se tím vláda a babiš měla zaobírat a když ne, tak mu to lidi spočítají ve volbách....jestli teda vůbec nějaké budou a já se nechám překvapit
ostatně o tomhle psal ten hnusný ruský desinformační web aeronet už 20. ledna že to stejné hrozí v evropě.........samozřejmě to byla konspirace, tak kdo by se řídil podle štvavých článků z ruska :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2020, 5:48

HellGrip píše: 19. 3. 2020, 5:35
Cjuz píše: 19. 3. 2020, 5:12 Tak si říkám že kdyby to udeřilo těsně po revoluci, tak všichny vytáhnou masky a bude klid.

U nás sa už od 85 ma brannú výchovu značne prdelo. Tak neviem...
u nás byla branná hlavně o atomovce, abys věděl kterou stranou si lehnout k výbuchu, jak nasadit masku, pytlíky, pláštěnku, gumičky a jak pak provést následnou dekontaminaci jarovou vodou s kouskem hadříku pod 3 Bq/cm2 :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
romanf

19. 3. 2020, 5:53

fmodel
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2020, 6:02

Josef píše: 19. 3. 2020, 5:32
fmodel píše: 19. 3. 2020, 5:18 No ale podle nosa poznáš kosa ,cizinky by po nás toužily :wink: :lol:
Akorát ten chobot byl na jiném místě.....
Dneska se na to nehraje když už je asi 118 pohlaví :lol:
Jinak dlouhej velkej nos něco jako 48 boty :lol:
fmodel
Kontaktovat uživatele:

19. 3. 2020, 6:08

tumlik píše: 19. 3. 2020, 5:38
ostatně o tomhle psal ten hnusný ruský desinformační web aeronet už 20. ledna že to stejné hrozí v evropě.........samozřejmě to byla konspirace, tak kdo by se řídil podle štvavých článků z ruska :D
Já si kua ten Aeronet budu muset vygooglit protože tam je asi všechno když i Josef říká že jsem to asi četl na tom Aeronetu :wink:
Mex

19. 3. 2020, 6:17

tumlik píše: 19. 3. 2020, 5:38 co je to týden......a teď si to zkus posunout šipkou třeba dopředu, tzn. predikovat co se asi stane, když se podíváš na celou evropu jak to jde strmě nahoru, konec měsíce: jsou rakve-neměli by se už začít dělat, je dostatek vápna, jsou vyčleněné plochy pro pohřbívání-nemělo by se už vyměřovat, půlka dubna: co kremačky? budou stíhat? bude dostatek plynu a elektrika-nemají se navýšit počty lidí na velínech, pytle, buldozery, jak to, že nic v tom SSHR není.......že to nedrží žádná vláda na světě? to přeci nevadí do toho evropu netahej, může za to stébák Bureš a proč to neřekl na rovinu:-)

takhle by sis to představoval že by to mělo fungovat? proč ne, jseš na tu pravdu připravenej, to že to je chaotické je snad jasné, nikdo z nich nic takového nikdy řešit nemusel, na nic takového není připravená žádná evropská vláda, českou nevyjímaje, a ani ekonomika, už jsem to tady psal, pravdu ti nikdo z nich na plnou hubu neřekne a zatloukat budou všichni, proč by se vytvářela panika...

a že je to nereálné? možná, já jen navazuju na tu Josefovu časovou osu :D předpokládám ,že by se tím vláda a babiš měla zaobírat a když ne, tak mu to lidi spočítají ve volbách....jestli teda vůbec nějaké budou a já se nechám překvapit
Dovolím si drobný nesouhlas.
Pana Babiše nemám moc rád, ale v začátku kauzy jsem mu celkem věřil. A nakonec i tady jsem ho chválil.
Ale teď už o tom opravdu nejsem přesvědčený. Upřímně - když Babiš něco prohlásí (třeba že něčeho bude dost) - věří mu ještě někdo z vás? Já už ne.
Podle mě si začal už příliš moc hrát na Chucka Norrise a stal se z něho generátor nereálných slibů. Jedno z nejstrašnějších úsloví je "slibem nezarmoutíš". Pokud někomu dáš planou naději, tak tím jen likviduješ jeho odhodlání se o sebe postarat sám.

A k tomu, že je to neznámá situace atd: neznámé to bylo pro Čínu. A možná ještě i pro Itálii. Ale my už se máme odkud poučit. Už víme, že testování je extrémně důležité (Jižní Korea), že nošení roušek je velmi důležité (Vietnam, Japonsko ale nakonec celá Asie), že podceňování není ta správná cesta (Itálie, Německo, Francie).
Dokonce máme i takové testovací "laboratoře", jako je to Italské město. To bylo v epicentru nákazy, ale zavedlo opakované plošné testování i zdánlivě zdravých lidí (mezi nimiž pak našli i přenašeče), takže dokázali rychle eliminovat z populace bacilonosiče. A ejhle - město je zdravé.
Mně se to líbí i z toho důvodu, že moje oblíbené heslo je "když nevím, tak měřím" (už jsem ho tady na fóru mockrát použil).

K ochranným pomůckám: já dělám automatizaci. A aspoň z dálky znám dost firem. Hodně jich dělá třeba do automotiv. Jelikož automobilky teď neodebírají, a protože spousta z těch malých firem má šikovné mašiny, tak věřím, že i tady by se dalo ledacos podnikat. Že předělat třeba nějakou linku na filtry do aut na lisování respirátorů by možná zas nebyl tak neřešitelný problém.
Jen by tam nesmělo být to "slibem nezarmoutíš" od toho nejvyššího, takže to vypadá, že není třeba se o nic snažit, on se o nás postará.
elbarto

19. 3. 2020, 6:17

Jo,jo, naše generace dobře zná a potom nás aktivni učka honika po lese v této náloži. Ještě si pamatuju, jak občas některý méně chytrý žák padnul a omdlel, protože si sice aktivně dotáhnul masku, ale nesundal tu zátku dole na filtru :-)

To mex: o tom přesně denně přemýšlím. Copak by byl problém přestavět během pár dni stroje z filtru do auta či vzducehem na primitivní roušky :-( Místo toho Mlynář škemrá v Číně a to nám přijde myslím politicky sakra draho.
pafik

19. 3. 2020, 6:31

Dneska začínaj na Primě Divošky už v 19:25, místo klasických 19:40 :)
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“