Aspire-preklad cz

CAM software
kakan
Příspěvky: 132
Registrován: 1. 11. 2010, 6:01

22. 2. 2020, 6:18

Jak to dopadlo s tim aspire ?
Uživatelský avatar
huper
Příspěvky: 10
Registrován: 26. 1. 2020, 3:43

4. 3. 2020, 9:23

Čo malo dopadnúť ? Aspire Vectric komplet v češtine stojí 1800 € bez DPH čo je suma ktorú ako začínajúci cnc frézar nie som schopný zaplatiť. Aj keď by sa zišiel.
millcom
Příspěvky: 26
Registrován: 16. 12. 2016, 9:30

19. 3. 2020, 7:38

Zkus třeba tohle: ebay.de ... do vyhledání zadej vectric aspire a uvidíš co uvidíš. Pokud se ti i potom ceny v rozmezí 4 až 20-ti € budou zdát vysoké, pak už radou pomoci nemohu.
zverodoktor
Příspěvky: 1315
Registrován: 3. 6. 2007, 9:49
Bydliště: Bratislava

19. 3. 2020, 8:02

A nieje to za tie ceny ako s čínskym Mach 3 čo je demo za peniaze?
Ak sa niečo môže pokaziť, tak sa to aj pokazí...
millcom
Příspěvky: 26
Registrován: 16. 12. 2016, 9:30

19. 3. 2020, 8:12

bude stačit příloha ?
Přílohy
Aspire.jpg
dvoracek.a
Příspěvky: 73
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

19. 3. 2020, 6:05

millcom píše:
19. 3. 2020, 7:38
Zkus třeba tohle: ebay.de ... do vyhledání zadej vectric aspire a uvidíš co uvidíš. Pokud se ti i potom ceny v rozmezí 4 až 20-ti € budou zdát vysoké, pak už radou pomoci nemohu.
to je fakt legální licence? není v tom nějakej háček? časový omezení nebo tak něco?
už loni sem nato koukal a moc se my tomu nechce věřit že by to bylo za ,,tyhle drobný" :lol:
millcom
Příspěvky: 26
Registrován: 16. 12. 2016, 9:30

20. 3. 2020, 7:54

To, co jsem nakopíroval do přílohy je verze z Ebay za asi 9,-€, kterou používám už dva roky. Po instalaci se program nesmí spustit, ale musí se z dalšího obdrženého souboru provést update a následně, a to také před prvním spuštěním, se musí v adresáři nainstalovaný soubor aspire.exe nahradit aktivovaným souborem aspire.exe. Update soubor i aktivovaný aspire.exe byly, alespoň v mém případě, součástí dodávky a to včetně návodu na správnou instalaci. Omezení je jediné - nelze provést aktualizaci na vyšší verzi. Což ale mně třeba vůbec nevadí. Program je v českém prostředí a všechny g-kódy, které jsem dosud exportoval do Macha pracovaly bez jediného problému. Podotýkám, že mám dvě funkční verze. 64-bitovou verzi mám na velkém počítači, kde dělám vše co pro Macha potřebuji. Druhou 32-bitovou verzi (taktéž Ebay) mám na PC, kterým řídím CNC a tu používám víceméně jenom na malé věci, abych nemusel běhat z dílny k počítači domů a zpátky. Upozorňuji, že 64-bit Aspire nefunguje na 32-bit systému. Dělal jsem dost pokusů, ale nepovedlo se mi to rozchodit - mluvím i Woknech, Linux neznám :-( . Čili z mé laické zkušenosti na 64-bit Wokna je třeba 64-bit Aspire a totéž platí pro 32-bitový systém. Bude ta informace takto stačit? :-)
dvoracek.a
Příspěvky: 73
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

20. 3. 2020, 8:04

millcom píše:
20. 3. 2020, 7:54
To, co jsem nakopíroval do přílohy je verze z Ebay za asi 9,-€, kterou používám už dva roky. Po instalaci se program nesmí spustit, ale musí se z dalšího obdrženého souboru provést update a následně, a to také před prvním spuštěním, se musí v adresáři nainstalovaný soubor aspire.exe nahradit aktivovaným souborem aspire.exe. Update soubor i aktivovaný aspire.exe byly, alespoň v mém případě, součástí dodávky a to včetně návodu na správnou instalaci. Omezení je jediné - nelze provést aktualizaci na vyšší verzi. Což ale mně třeba vůbec nevadí. Program je v českém prostředí a všechny g-kódy, které jsem dosud exportoval do Macha pracovaly bez jediného problému. Podotýkám, že mám dvě funkční verze. 64-bitovou verzi mám na velkém počítači, kde dělám vše co pro Macha potřebuji. Druhou 32-bitovou verzi (taktéž Ebay) mám na PC, kterým řídím CNC a tu používám víceméně jenom na malé věci, abych nemusel běhat z dílny k počítači domů a zpátky. Upozorňuji, že 64-bit Aspire nefunguje na 32-bit systému. Dělal jsem dost pokusů, ale nepovedlo se mi to rozchodit - mluvím i Woknech, Linux neznám :-( . Čili z mé laické zkušenosti na 64-bit Wokna je třeba 64-bit Aspire a totéž platí pro 32-bitový systém. Bude ta informace takto stačit? :-)
mě spíš zajímá jestli je to legální ofiko
no a jak to tak popisuješ tak my připadá že je to prodej kreknutýho programu :lol: :lol:
protože tenhle postup instalace je přesně při použití kreku
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5670
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

20. 3. 2020, 8:30

jo koupil si předražený crack kterýho je plný net zadarmo :D :D
millcom
Příspěvky: 26
Registrován: 16. 12. 2016, 9:30

20. 3. 2020, 10:54

:shock: No a co má být??? Já to kupoval pro sebe, pro své soukromé použití. Používám to pro svojí potřebu, pro svojí zábavu a proto je mi úplně jedno zda to je, anebo není oficiální verze. Já se s tím neživím a ani nijak jinak to dál veřejně neprezentuji. Z mého pohledu je to funkční software a to mi stačí. Ostatní neřeším. Rozhodl jsem se pro riziko, pokusit se získat za několik stokorun možná funkční sotware, anebo o těch pár peněz přijít za demoverzi. Mně to vyšlo a získal jsem vše, co jsem potřeboval. Ostatní neřeším. Pokud někdo trvá na oficiální verzi, ať si ji za 50 litrů koupí. Já na to nemám a jak jsem již napsal, ani ji nepotřebuji. Omlouvám se tedy pokud jsem svým příspěvkem někoho pohoršil. Mou snahou bylo pomoci možná stejně nemajetným, kteří si s tím, stejně jako já, chtějí hrát a když jsem četl diskuzi o počeštění Aspire, chtěl jsem jen napsat svou zkušenost s pořízením takto levné verze Aspire. Nic jsem nikomu nevnucoval, nikoho jsem nenapadl ani nekritizoval, popsal jsem pouze svou zkušenost s tímto levně zakoupeným softem. Mimochodem je tam uvedeno "Full licenced" a s nákupem jsem dostal i doklad o zaplacení. Nemám k tomu dále co říci :-(
dvoracek.a
Příspěvky: 73
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

20. 3. 2020, 11:14

v klidu není třeba z toho dělat kovbojku
prodejci softu to očividně nevadí když to takhle prodávají na německém ebay už několik let
já se jen zeptal jak to je :) abych měl jasno
ono si myslím že je daleko více lidí co používá aspire
je to takhle veřejně nikdo nenapsal
millcom
Příspěvky: 26
Registrován: 16. 12. 2016, 9:30

20. 3. 2020, 11:19

Já jsem v naprostém klidu a tak jsem to i psal. :D Ta reakce nebyla míněná nijak ve zlém, šlo spíše o odpověď na Packovo invektivní narážku, že jsem koupil drahý crack. Nakonec to byly moje peníze :)
Uživatelský avatar
huper
Příspěvky: 10
Registrován: 26. 1. 2020, 3:43

22. 3. 2020, 1:22

A propo môžeš byť normálne pripojený k netu ? nepýta si hneď aktualizáciu alebo je to ošetrené tým postupom ktorý si popísal. Pozeral som ten ebay hned idem stahovať. Len ako tam dostanem tú češtinu. Pomôž mi prosím.
millcom
Příspěvky: 26
Registrován: 16. 12. 2016, 9:30

22. 3. 2020, 2:53

Ano, k netu jsem normálně připojený. Aktualizace se, alespoň u mne, nevyhledávají automaticky, ale lze je vyhledat ručně - viz příloha. Tu aktualizaci ale neprováděj, protože ti přepíše soubor aspire.exe, resp. jej nahradí novým a spadneš prakticky k demoverzi. To mám již odzkoušené. Demoverze je sice funkční, nicméně neumožňuje importy a ukládání. Češtinu jsem normálně zvolil při instalaci. Ta čeština není ale 100%, vyskytují se některé výrazy, které nejsou přeložené anebo se do češtiny nedají přeložit jednoduše. Jsou to ale výrazy běžně používané ve spoustě jiného softu, takže jde o zapamatování si několika výrazů. Také nejsem velký kámoš s angličtinou a přesto se v tom slušně orientuji. Počítač, kterým řídím CNC, jsem nikdy k netu nepřipojoval a to je také důvod, proč tam mám nainstalovanou tu druhou 32-bitovou verzi. Ten druhý důvod je, že nechci, aby při řízení mašinky pracoval na pozadí jiný sotware (antivirus, komunikační protokoly, atd.)
Přílohy
Aspire.jpg
Odpovědět

Zpět na „CAM“