corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
pafik

29. 3. 2020, 11:48

Grad: až na drobnosti máš naprostou pravdu.
DwPetr: Pokud si půjčíš mega, pořád dlužíš mega. Akorát inflace ti ten dluh "zmenšuje". Jenže úroky bývají dělané jako nějaká část, odvozená od diskontní sazby. Takže ti narostou úroky. Nula od nuly pojde. Jediné, co by ti pomohlo, kdybys změnil zaměstnání a místo 50 tisíc začal vydělávat třeba 100. Pak by se ti jakoby "zmenšil" dluh na polovinu. Ne absolutně, ale relativně.
reta

29. 3. 2020, 12:11

Imho, pokud jsi si, půjčil milion, pořád budeš dlužit milion. I po nějakém zmrazení půjček budeš furt dlužit 1000000, v případe inflace se ti to bude možná lépe splácet, je možné, že to splatíš i z jedné výplaty. V případě deflace je možné, že to nesplatíš nikdy. Na světě je jen málo států co umí hospodařit s deflací. V obou dvou případech ale musíš mít nějaký příjem. Proto všechna ta opatření o odložení, odsunutí plateb/záloh nic moc neřeší. Teoreticky nechci panikařit, v případě možné měnové reformy bude hoooooooooodně nešťastných a nejen nešťastných.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2020, 12:16

t256 píše: 29. 3. 2020, 11:20 Psal jsem "prevazne".
Ale kdyz dojdou argumenty, zacnem misto drzeni se tematu slovickarit.
Jj, to je naprosta klasika v diskusich :-)
Sorry, ale kaslu na to. Nebudu se tu handrkovat o nesmyslech typu ze duchodci jsou starsi apod.
Ty vis moc dobre co jsem chtel rict, ja to vim, a jestli si nejakou kostrukci sam pred sebou obhajis svou pravdu, je mi jedno.
a zase lžeš, tohle je tvoje citace z 28.3. 15:59
t256 píše: Je paradoxni, ze Babis ma nejvetsi podporu v reseni teto krize mezi duchodci a nevzdelanymi, tedy temi na ktere jeho neschopnost dopada nejvic. Co si o jejich rozumovych pochodech myslet, necham radeji na uvazeni kazdeho...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/exkl ... lanky-home
žádné "převážně" tam nebylo a ještě navíc jsi si přisadil, něco o myšlenkových pochodech, já ti na to odvětil, že z toho rozhodně nevyplývá to co jsi napsal a ty se od té doby hádáš jak svíčková bába, lžeš, metáš koblihama, a kopeš kolem sebe jak malé děcko, kdybys po chlapsku napsal, sorry, jsem piča, tak ti tady nikdo neřekne ani bů,
oháníš se tabulkou, která tě akorát usvědčuje ze lhaní a manipulace a nakonec tady budeš tvrdit, že tě tahám za slovíčka :D
teď už se na to můžeš klidně vykašlat, to máš pravdu, protože tě asi napadlo to pořekadlo s hovnem co se do něj šlape :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
DwPetr

29. 3. 2020, 12:42

reta píše: 29. 3. 2020, 12:11 Teoreticky nechci panikařit, v případě možné měnové reformy bude hoooooooooodně nešťastných a nejen nešťastných.
Tohle jsem myslel. Sice se říká že na dluhy neprší, ale bude to platit? V lednu nikoho nenapadlo, že se všechno ve státě zastaví, dneska si nikdo neumí představit že to bude trvat až do září, a v září se může stát ledacos. A když někdo počítá se ziskem, protože víme jak banky vytváří zisk, tak se ho nebude chtít vzdát, vlastně je to pro ně i výhodnější, aby skončilo víc lidí v neschopnosti.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
pafik

29. 3. 2020, 12:47

Ani bolševik v třiapadesátém si nedovolil udělat reformu na peníze a neudělat jí i na dluhy. Že by teď někdo dělal peněžní reformu, to si myslím nehrozí.
DwPetr

29. 3. 2020, 12:53

No asi jo, ale v tom 53 nelehla ekonomika celýho světa. Ideální příležitost pro globalisty nastavit ten svůj novej řád.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
reta

29. 3. 2020, 1:02

Někdy na začátku minulého století (to nevím přesně) obecně měny, opustily filozofii krytí zlatem. A od té doby si „ekonomové mohou říkat, co chtějí“ peníze mají jen hodnotu víry v ně.
Naposledy upravil(a) reta dne 29. 3. 2020, 1:05, celkem upraveno 1 x.
pafik

29. 3. 2020, 1:04

Proč by to dělali, když by byli všichni v prdeli. A i kdyby se ta měnová reforma udělala, pro všechny třeba 10:1, tak by to bylo jen o pokrácení nuly na bankovkách.
Ale dovedu si představit masivní devalvaci koruny třeba tak, že nějaký řitní evropský alpinista (tím vynikají třeba lidi z top 09), narychlo přijme euro a místo kurzu 10:1 ho přijme v kurzu 30:1. Protože k přechodu na euro začne teď brusel hodně tlačit.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2020, 1:10

pafik píše: 29. 3. 2020, 1:04
Ale dovedu si představit masivní devalvaci koruny třeba tak, že nějaký řitní evropský alpinista (tím vynikají třeba lidi z top 09), narychlo přijme euro a místo kurzu 10:1 ho přijme v kurzu 30:1. Protože k přechodu na euro začne teď brusel hodně tlačit.
1, teď jsi nas..l ty dva voliče tady na foru :lol:
2, to by byla krásná sebevražda v přímém přenosu.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
testone
Sponzor fora

29. 3. 2020, 1:14

nechtěl jsem se do toho míchat, ale už mi to nedá
tumlíku, sorry, vážím si tě jako řemeslníka, ale to cos napsal v posledních několika postech je podle mě čistá demagogie
fmodel totéž
a teď se do mě pusťte
reagovat na to nebudu
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
reta

29. 3. 2020, 1:14

Ono ani tak nejde o spravedlivé 1:10 to je asi jasné všem, spíše kráčí o to, že se koruna propadá a koruně svět nevěří. Kráčí o to příklad nakoupit eura a pak měnu. Snad jsem to na příkladu vysvětlil, kdo by byl boháč a kdo chudák.
Edit: Jakkoliv je to nepravděpodobné (měna) tak by se určitě strany na tom, jak to udělat dohodly, ve shodě napříč politickým spektrem.
Grad

29. 3. 2020, 1:24

ať se stane cokoliv, ti kdo na tom vydělají v každé situaci jsou banky...

tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2020, 1:30

reta píše: 29. 3. 2020, 1:02 Někdy na začátku minulého století (to nevím přesně) obecně měny, opustily filozofii krytí zlatem. A od té doby si „ekonomové mohou říkat, co chtějí“ peníze mají jen hodnotu víry v ně.
jistě, dokonce tady někdo uvedl tezi, že občané mají v bankách docela dost peněz a to je jako že ten kapitál :) navrhoval jsem, abychom si všichni do těch bank zaběhli a každej si ten svůj kopeček vybrali. Pokud to je skutečně pravda, že mám na "účtě" nějaké peníze tak jako laik předpokládám, že by to neměl být zas až takový problém, nicméně už to nebylo dál rozvinuto, což je škoda, protože se domnívám, že bychom tam to hovno našli poměrně brzy :D
https://www.youtube.com/watch?v=_jsPFgnEOYs
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
fmodel
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2020, 1:40

testone píše: 29. 3. 2020, 1:14 nechtěl jsem se do toho míchat, ale už mi to nedá
tumlíku, sorry, vážím si tě jako řemeslníka, ale to cos napsal v posledních několika postech je podle mě čistá demagogie
fmodel totéž
a teď se do mě pusťte
reagovat na to nebudu
Tak pouštím :wink:
Každá akce způsobuje reakci , pokud je akce sprosté urážení 30% lidí (což se mě sice většinou netýká ,a napadání politiků jako takových mi zas tak nevadí) tak je prostě těžké nereagovat ,a používat stejné zbraně je přijatelné,věř mi že mám často chuť napsat něco o psychopatech šmrnclích autizmem ,ale snažím se udržet zvlášť když jsou největší hrdinové skrytý za nickem .
Tak že asi tak ,prostě ty za monitorem kteří si ani nedokáží slušně vyplnit profil jsou největší siláci ,mezi čtyřma očima narazíš spíš na roztřesenýho zbabělce.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pafik

29. 3. 2020, 1:52

Grad:
to je hezký povídání, ale zrovna příklad USA není úplně přesný.
FED je sice Federální ..., ale ve skutečnosti je soukromý. Což se tam uvádí. Ale pak se mluví o vládě, která to má na triku. U nás třeba ano, ale v USA ne. Tam FED vydává peníze a vláda si je od FEDu kupuje. Samozřejmě s "obchodní přirážkou". Což se kdysi velmi nelíbilo Kenedymu a rozhodl se, že FED bude opravdu federální a bude patřit vládě. No a těsně před tím, než na to měl podepsat zákon, tak na něj byl spáchám atentát. Je to taková zajímavá, leč docela pravděpodobná konspirační teorie. No a po Kenedym nastoupil tuším Nixon a ten obratem ten připravenej zákon pohřbil.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“