měl bych otázku týkající se zhotovení hlubokých děr měnších průměrů. Potřebuji navrhnout temperační kanál do ocelové desky, který má průměr 6 mm a délku téměř 200 mm. Jaký by byl nejvhodnější způsob pro výrobu této díry?

Díky za názory

Kdysi jsem vrtal 8 do hloubky 300 // oboustranně 600 //. Na WH13. Díru jsem předvrtával 7,8 do hloubky asi 50, pak jsem to zkalibroval protáčecí hlavičkou na 8 /aby bylo přesné vedení/. Vrtáky jsem brousil pouze strojně, upínal do kleštinového upínače ze SIPky a stejně to byl děsný oser. Asi 40 děr jsem dělal tak 14 dní. Naštěstí to byly jenom chladicí kanálky, ale stejně to umělo dost "uhnout".
bavime se o jene dire, kde na presnosti prd zalezi, tady nema smysl litat po republice a shanet, kdo mi co pujci, nebo za pomoci specialnich stroju udela, ta dira je do pul hodiny vyvrtanaMilan199 píše: ↑8. 4. 2020, 1:09Kdysi jsem vrtal 8 do hloubky 300 // oboustranně 600 //. Na WH13. Díru jsem předvrtával 7,8 do hloubky asi 50, pak jsem to zkalibroval protáčecí hlavičkou na 8 /aby bylo přesné vedení/. Vrtáky jsem brousil pouze strojně, upínal do kleštinového upínače ze SIPky a stejně to byl děsný oser. Asi 40 děr jsem dělal tak 14 dní. Naštěstí to byly jenom chladicí kanálky, ale stejně to umělo dost "uhnout".
Když ta práce přišla znovu, naprosto vážně jsem uvažoval o výpovědi. Nakonec jsme z Vlašimi půjčili hlavičku na dělové vrtáky, z generálek mi půjčili hydrauliku z nějaké brusky i s nádrží a byla to práce pro radost.
Dneska má spoustu mašin chlazení vnitřkem, tak přesně předvrtat a dělový vrták.
No rozhodně nepíše o jedné díře, ptá se na technologii, aby nenavrhnul nevyrobitelné pitomosti.filla píše: ↑8. 4. 2020, 1:23bavime se o jene dire, kde na presnosti prd zalezi, tady nema smysl litat po republice a shanet, kdo mi co pujci, nebo za pomoci specialnich stroju udela, ta dira je do pul hodiny vyvrtanaMilan199 píše: ↑8. 4. 2020, 1:09Kdysi jsem vrtal 8 do hloubky 300 // oboustranně 600 //. Na WH13. Díru jsem předvrtával 7,8 do hloubky asi 50, pak jsem to zkalibroval protáčecí hlavičkou na 8 /aby bylo přesné vedení/. Vrtáky jsem brousil pouze strojně, upínal do kleštinového upínače ze SIPky a stejně to byl děsný oser. Asi 40 děr jsem dělal tak 14 dní. Naštěstí to byly jenom chladicí kanálky, ale stejně to umělo dost "uhnout".
Když ta práce přišla znovu, naprosto vážně jsem uvažoval o výpovědi. Nakonec jsme z Vlašimi půjčili hlavičku na dělové vrtáky, z generálek mi půjčili hydrauliku z nějaké brusky i s nádrží a byla to práce pro radost.
Dneska má spoustu mašin chlazení vnitřkem, tak přesně předvrtat a dělový vrták.
Naprosto mi uniká smyslz_sedlar píše: ↑8. 4. 2020, 10:51 Zdravím
měl bych otázku týkající se zhotovení hlubokých děr měnších průměrů. Potřebuji navrhnout temperační kanál do ocelové desky, který má průměr 6 mm a délku téměř 200 mm. Jaký by byl nejvhodnější způsob pro výrobu této díry?Našel jsem HSS vrtáky o tomto průměru o délce až 260 mm. Bylo by to vhodné nebo spíše zvolit nějkej jinej způsob obrábění?
Díky za názory![]()