Pila TOS PR 20

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Rambo007

8. 4. 2020, 9:55

Děkuji za nasměrování. Tak jsem si prošel dokumentaci a podíval se ještě po dalších pilách, co se ke mně nějak dostaly na náhradní díly a zjistil jsem, že mám tři unikátní PR20, každou jinou. A dokumentace tomu odpovídá, že se dělaly různé typy. Takže díky za tip.
Rambo007

9. 4. 2020, 5:07

Ještě jednou děkuji všem co pomohli. Zejména Milan199 mne přivedl na myšlenku, kterou jsem původně zavrhl. Nutno zdůraznit, že pily PR20 měly rozdělovač buď válcový nebo kuželový. Předpokládám, že u kuželového se nedalo s osou nijak pohybovat. Mně to taky u válcového rozdělovače nikdy takto nefungovalo, ale po rozebrání se to chová stejně jak popisoval Milan. On to musel pro zvedání vytáhnout, já pro klesání zatlačit :D Asi přestanu přemýšlet nad tím, proč to tak je, budu rád, že to prostě nějak dokáži ovládat. Takže děkuji za rady.
Carl_FM

9. 4. 2020, 5:38

A přizvedává rameno?
MAS FU2A, TOS SM16A
Rambo007

9. 4. 2020, 8:43

Ano zvedne rameno, při zatlačení na osu rameno spustí a při řezu zpět nadzvedne rameno.
Rambo007

11. 4. 2020, 8:48

Milan199 píše: 8. 4. 2020, 9:10
Rambo007 píše: 8. 4. 2020, 9:05 Když se povolila aretace té osy, tak se taky pohybovala dovnitř a ven, ale spíš si myslím, že je to závada než smysl. Ale evidentně to na regulaci zdvihu ramene taky mělo vliv.
Souhlasím s tebou. Já jsem to přivezl "v nůši" a nějak jsem to zprovoznil. Moc logiky to mé ovládání ale nemělo. To co píšeš dává smysl více.
K čemu všemu pomůže, že něco přestane fungovat. Jednak jsem se v návodu, který jsem stáhl, přečetl, že pila má řezat k sobě. Musím tedy otočit plátek a přehodit fáze na motoru. Dále to opravdu má fungovat jak psal Milan199. Ovládací páka se pohybuje v ose. Po doříznutí osa poskočí a pila se sama zvedne. Ještě jednou děkuji všem za rady.
Milan199

11. 4. 2020, 8:56

Jo tohle jednoho donutí zapojit to zařízení mezi ušima. Já měl tenkrát odmontované i ty měděné trubičky a jako bonus různě ohnuté - takže se nedalo poznat kde co bylo. Odhadl bych, že mi to zprovoznění dalo stejně práce jako později stavba pásové pily.
Ale pila odmakala mraky práce a u kámoše maká doposud.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“