corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
t256

9. 4. 2020, 7:06

Jo ve velkych mestech je jich vic, ale na vesnicich nebo malych mestech je jen jeden nebo dva. Triangulaci by samozrejme sla zjistit poloha presneji, ale tyhle data bezne ani nejsou k dispozici, natoz aby se skladovaly. Navic by byl problem dat dohromady data ze siti ruznych operatoru. Takze mimo velke mesta jsou to kilometry. Vypada to jen jako dalsi humbuk pro koblihy jak zakryt neschopnost typu nejsou respiratory = nejsou potreba, nedari se nam to zastavit = zacnem promoci "chytre karanteny" promorovat. Proste jedna lez za druhou, klasika.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

9. 4. 2020, 9:14

Myslel jsem že jsme jako národ schopní improvizace ,ale tohle mě dostalo ,proč se vlastně lítalo pro roušky když jsme je měli před očima . :lol:
https://zvraceny.cz/content/85764-nemate-rousku
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pafik

10. 4. 2020, 9:22

t256 píše: 9. 4. 2020, 7:06 Jo ve velkych mestech je jich vic, ale na vesnicich nebo malych mestech je jen jeden nebo dva. Triangulaci by samozrejme sla zjistit poloha presneji, ale tyhle data bezne ani nejsou k dispozici, natoz aby se skladovaly. Navic by byl problem dat dohromady data ze siti ruznych operatoru. Takze mimo velke mesta jsou to kilometry. Vypada to jen jako dalsi humbuk pro koblihy jak zakryt neschopnost typu nejsou respiratory = nejsou potreba, nedari se nam to zastavit = zacnem promoci "chytre karanteny" promorovat. Proste jedna lez za druhou, klasika.
Pokud vím, tak si autoři toho softwaru stěžujou na hygieniky, že tu jejich aplikaci vůbec nevyužívaj. Po operátorech údajně nikdo žádná data nechce. Takže chyba asi nebude tam, kde jí hledáš.
Mimo města je sice malá rozlišovací schopnost z jedné buňky, ale taky se nepředpokládá, že na tom poli se sejde náhodou 50 lidí.
pafik

10. 4. 2020, 9:23

fmodel píše: 9. 4. 2020, 9:14 Myslel jsem že jsme jako národ schopní improvizace ,ale tohle mě dostalo ,proč se vlastně lítalo pro roušky když jsme je měli před očima . :lol:
https://zvraceny.cz/content/85764-nemate-rousku
A navíc se používaj na špatných místech :lol:
6271590_.jpg
RaS

10. 4. 2020, 9:47

pafik píše: 10. 4. 2020, 9:22
t256 píše: 9. 4. 2020, 7:06 Jo ve velkych mestech je jich vic, ale na vesnicich nebo malych mestech je jen jeden nebo dva. Triangulaci by samozrejme sla zjistit poloha presneji, ale tyhle data bezne ani nejsou k dispozici, natoz aby se skladovaly. Navic by byl problem dat dohromady data ze siti ruznych operatoru. Takze mimo velke mesta jsou to kilometry. Vypada to jen jako dalsi humbuk pro koblihy jak zakryt neschopnost typu nejsou respiratory = nejsou potreba, nedari se nam to zastavit = zacnem promoci "chytre karanteny" promorovat. Proste jedna lez za druhou, klasika.
Pokud vím, tak si autoři toho softwaru stěžujou na hygieniky, že tu jejich aplikaci vůbec nevyužívaj. Po operátorech údajně nikdo žádná data nechce. Takže chyba asi nebude tam, kde jí hledáš.
Mimo města je sice malá rozlišovací schopnost z jedné buňky, ale taky se nepředpokládá, že na tom poli se sejde náhodou 50 lidí.
v těch malých městech z údajů operátora v závislosti na lokaci buňky nepoznají vůbec nic, ani pole, ani náves v podstatě ani celou vesničku.. (pokud nebudou sbírat údaje přímo z gps telefonu) tady je mapa bts pro představu z jednoho okresu, ..
http://www.gsmweb.cz/mapa/index.php?go= ... &okres1=CR
vezmi si jakékoliv městečko, vesničku... buňku tam máš, když dobře tak jednu (tam můžeš teoreticky rozdělit tu vesnici na polovinu třetinu čtvrtinu podle toho kolik má ta buňka sektorů) a nebo ta vesnice nemá žádnou BTSku a bude se telefon logovat k nějaké vzdálené BTS a opět v podstatě všichni z vesnice se zalogují do jedné BTS, bez jakékoliv reálné možnosti poznat jestli ti dva byli společně v místním obchodě a nebo seděli každej doma 2-3km od sebe na druhé straně obce..
podle tohoto schématu by celá chytrá karanténa byla o tom, že přijede někdo nakažený do této Horní Dolní a policejní, hasičské nebo jaké komando to tam zavře prakticky všechno..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
pafik

10. 4. 2020, 10:02

Tý mapě nějak nerozumím. Čekal bych, že tam budou čísla bts a z toho si nějak odhadnu, kde působí. Ale nevidím to tam; možná koukám špatně.
Navíc, tohle má být testovací provoz, ale když nikdo nechce data, tak se to těžko otestuje.
RaS

10. 4. 2020, 10:07

každej puntík je BTSka, pokud na něj klikneš otevře se a vidíš podrobnosti.. nicméně chtěl jsem tím jen říct, že těch BTSek je pro takovéto monitorování zoufale málo.. a v podstatě podle takových dat by musela chytrá karanténa zavírat celé vesničky..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
t256

10. 4. 2020, 10:09

Hygienici ty data nepouzivaji prave proto, ze jsou jim k nicemu. Bez vyuziti gps je to zase jen dalsi pohadka urcena pro hloupe koblihy, aby mely pocit ze vlada neco dela.
Na tom neni treba nic 14dnu testovat, kazdemu kdo se podiva na mapu bts, je jasne ze ty data nejsou pouzitelne.
Ja osobne mam na chodniku pred barakem jinou bts nez v 8 patre kde bydlim. :-)
Podle toho se neda prakticky nic analyzovat, ty stanice se prepinaji ruzne podle sily signalu, aktualniho vytizeni apod.
pafik

10. 4. 2020, 10:19

RaS píše: 10. 4. 2020, 10:07 každej puntík je BTSka, pokud na něj klikneš otevře se a vidíš podrobnosti.. nicméně chtěl jsem tím jen říct, že těch BTSek je pro takovéto monitorování zoufale málo.. a v podstatě podle takových dat by musela chytrá karanténa zavírat celé vesničky..
Pořád z toho nejsem moudrej. Kliknu na modrou tečku, vyběhne tabulka s údajema, ale to mi stejně nic neřekne. Předpokládám, že pro hygieniky by to fungovalo tak, že se v těhle mapách budou hrabat odborníci od operátorů, ne sami hygienici. A dostanou jako zpětnou vazbu nějaký relevantní údaje.
t256:
ty jsi zase snídal vtipnou kaši, co?
Když o žádný data nepožádali, jak zjistili, že jsou jim k ničemu?
RaS

10. 4. 2020, 10:22

ještě k těm datům koukneš na puntík a vidíš tam jakej tam je operátor, jaká technologie a kolik sektorů má daná buňka plus samozřejmě číselné značení jednotlivé buňky/sektoru atd..

můžeš si stáhnout jednoduchu apku do telefonu a vidíš co tvůj telefon dělá, ke které buňce se loguje s jakou intenzitou atd.. a zkus se projít třeba po václaváku a od shora dolů se ti ten telefon přihlásí tak k 10ti mikrobuňkám.. a představ si, že to množství lidí na desetině Václaváku by šoupli do karantény.. a pak si vezmi malou vesnici tu by tam strčili celou i s těmi okolními..

kdyby se nad tím alespoň ti "odborníci" zamysleli
RaS

10. 4. 2020, 10:27

pafik píše: 10. 4. 2020, 10:19
RaS píše: 10. 4. 2020, 10:07 každej puntík je BTSka, pokud na něj klikneš otevře se a vidíš podrobnosti.. nicméně chtěl jsem tím jen říct, že těch BTSek je pro takovéto monitorování zoufale málo.. a v podstatě podle takových dat by musela chytrá karanténa zavírat celé vesničky..
Pořád z toho nejsem moudrej. Kliknu na modrou tečku, vyběhne tabulka s údajema, ale to mi stejně nic neřekne. Předpokládám, že pro hygieniky by to fungovalo tak, že se v těhle mapách budou hrabat odborníci od operátorů, ne sami hygienici. A dostanou jako zpětnou vazbu nějaký relevantní údaje.
t256:
ty jsi zase snídal vtipnou kaši, co?
Když o žádný data nepožádali, jak zjistili, že jsou jim k ničemu?
ano neřekne ti to nic stejně jako hygienikům...

operátor ví, že tvůj telefon s telefoním číslem 123456789 se v pondělí v 8:00 přihlásil k buňce číslo 12345 což je 3tí sektor v HorníDolní.. potom jsi asi odjel protože se přihlásil v 10:30 k vedlejší buňce tam jsi byl do 16:30 a zase jsi odjel zpátky.. to je jediné co ví.. netuší jestli jsi běhal po tom městě, jestli jsi byl pořád na stejném místě prostě nic víc neví..
a představ si že v té Horní Dolní je 300lidí kteří se ani nehnou.. a projede jim tam přes náměstí jeden nakaženej, kterej se tam zastaví na cigáro v parku.. je tam půl hodiny a operátor zachytí, že tam byl (neví že byl v té horní dolní na náměstí nebo mimo obec na kraji silnice..) a na základě tohohle má všech 300lidí zavřít do karantény?
pafik

10. 4. 2020, 10:58

No ale snad pozná, že seděl půl hodiny na lavičce, ne?
V Izraeli tohle zavedli, spolu s vyhodnocováním platebních karet a možná i gps z mobilů, pokud je maj lidi zapnutý. A Židi nejsou blbí, ty jejich technologie jsou high-tech. Sám jsem kdysi jednu prodával :) .
t256

10. 4. 2020, 11:29

Nepozna nic, jedine co jim operator sdeli je, ze dotycny byl celej den nekde v okruhu treba 3 kilomerru od urcite bts. Co tam delal, kde chodil, natoz ze sedel nekde 1/4 hodiny na lavicce z tech dat rozhodne nepozna, to jsou jen pohadky pro technicky neznalou verejnost. Proto o takove data ani nema nikdo zajem, je to jen dalsi Babisuv medialni humbuk. Tohle pitomci nepotrebovali 14 dnu planovat a testovat, tohle jim mohl rict kazdej pubertak co si stahne do mobilu apku ktera sleduje detaily site.
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

10. 4. 2020, 11:45

RaS píše: 10. 4. 2020, 10:27 operátor ví, že tvůj telefon s telefoním číslem 123456789 se v pondělí v 8:00 přihlásil k buňce číslo 12345 což je 3tí sektor v HorníDolní.. potom jsi asi odjel protože se přihlásil v 10:30 k vedlejší buňce tam jsi byl do 16:30 a zase jsi odjel zpátky.. to je jediné co ví.. netuší jestli jsi běhal po tom městě, jestli jsi byl pořád na stejném místě prostě nic víc neví..
a představ si že v té Horní Dolní je 300lidí kteří se ani nehnou.. a projede jim tam přes náměstí jeden nakaženej, kterej se tam zastaví na cigáro v parku.. je tam půl hodiny a operátor zachytí, že tam byl (neví že byl v té horní dolní na náměstí nebo mimo obec na kraji silnice..) a na základě tohohle má všech 300lidí zavřít do karantény?
Nikoliv, jde o to že lidi obecně neví kde byli a tohle slouží k tomu aby jim pomohlo si vzpomenout. Takže průběh kde jste byl v pondělí - nevím, no my víme že v HorníDolní, aha jo tam jsem byl v parku na cigáro - byl jste tam sám, ne potkal jsem Karla se kterým jsme probíraly ženský, OK zavoláme Karlovi že má zůstat doma.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
lubbez

10. 4. 2020, 12:03

O telefonech nevím a ani v zásadě nepotřebuji nic vědět, ale nejsem přesvědčenej, že ty vaše informace jsou úplně košer. Když jsem testoval jednu aplikaci na ipadu, který nemá GPS, ukazovalo mi to na mapě kde jsem asi tak se 100 metrovou přesností, ale v místech, kde žádná BTS není. A když jsem šel o kus dál, tak se i můj bod na mapě pohnul. Nejbližší BTS je nějakých 5 kiláků daleko. Jo pro informaci, severní čechy těsně u hranic a špatné pokrytí signálem.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“