Tos s-28 žebrák
salus> jasny, muze byt klidne i J100, prestoze manual uvadel nizsi visozitu.Je zkratka potreba viskoznejsi nez 22.
Jestli si dobre vzpominam, tak doporucena viskozita v manualu byla uvadena v sirsim intervalu , myslim ze 4-7 st. Englera, cemuz odpovida kinematicka viskozita kolik, nejakych cca 30-60mm2/s ? Ale ruku do ohne za to nedam, je to z hlavy.
Jestli si dobre vzpominam, tak doporucena viskozita v manualu byla uvadena v sirsim intervalu , myslim ze 4-7 st. Englera, cemuz odpovida kinematicka viskozita kolik, nejakych cca 30-60mm2/s ? Ale ruku do ohne za to nedam, je to z hlavy.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
V manuálu k S28 je uváděn pro suportovou skříň olej 3-4⁰ Englera při 50⁰C.
Myslím, že do suportu není volba oleje až zas tak kritická, hlavně, aby tam vůbec nějaký byl.
Do rychlostní skříně je to samozřejmě o něčem jiném.
Myslím, že do suportu není volba oleje až zas tak kritická, hlavně, aby tam vůbec nějaký byl.
Do rychlostní skříně je to samozřejmě o něčem jiném.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Tak nakonec jsem OL-J 68 nesehnal. Měli zavřeno. Dal jsem tam tedy zatím od PARAMA převodový olej TRANS 80 API GL4. Ani to nekápne a je na první pohled znatelné, že je o něco hustší. Teď ještě někde sehnat originální destičky na posuv a otáčky. Nebudu na něm dělat moc věcí. Jen takové hobby, ale chci, aby vypadal hezky. Běhal někde 60 let, tak si tu péči určitě zaslouží 

Dělali mě to tady: www.gravirovani.com vlastní předlohu ve formátu pdf jsem jim dodal, cenu už si přesně nepamatuju, ale bylo to do 1000,-Kč. Už se to tady na fóru několikrát řešilo, zkus pohledat.
Já si to okrajově myslel, ale říkal jsem si, proč by tam byla lázeň na emulzi, když mám čerpadlo i se zásobníkem vzadu

V originále bylo zezadu namontované toto:
tohle vypadá celkem moderně, já měl ještě jiné… celé to bylo součástí čerpadla, protože když jsem nechával převíjet čerpadlo tak se to muselo odvézt celé, pravděpodobně v tom bylo uložení spodního ložiska... již nevím přesně..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Jak u ktereho rocniku.
Muj r.v. 1957 mel prirubove cerpadlo prisroubovane primo na litinovou nohu
Mates33> tipuju ze tva separatni nadrz je dodatecna oprava kvuli netesnosti puvodni nadrze v noze soustruhu. Mozna prasklina v litine?
Naposledy upravil(a) Dawe dne 21. 4. 2020, 11:20, celkem upraveno 1 x.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo