MINOS
Zdravim,
nemate nahodou nekdo zkusenosti s CAD/CAM programem MINOS? Nahodou jsem na nej narazil pri brouzdani internetem. Na prvni pohled se zda velice schopny. Cena je take velice prizniva (cca 100 Euro). Co se tyce schopnosti, tak bych jej na prvni pohled vyzdvyhl vysoko nad MACH3. Co se tyce ovladani a nastaveni programu, tak to tusim zvladne i uplny analfabet....
Pokud nekdo tento program pouzivate, tak prosim sdelte sve zkusenosti. Nez si koupim licenci, rad bych se o programu dozvedel neco vice, nez pise vyrobce na svych strankach.
Demoverzi programu vrele doporucuji vyzkouset. Vsechny informace + download programu na strankach vyrobce : www.IproCAM.com
nemate nahodou nekdo zkusenosti s CAD/CAM programem MINOS? Nahodou jsem na nej narazil pri brouzdani internetem. Na prvni pohled se zda velice schopny. Cena je take velice prizniva (cca 100 Euro). Co se tyce schopnosti, tak bych jej na prvni pohled vyzdvyhl vysoko nad MACH3. Co se tyce ovladani a nastaveni programu, tak to tusim zvladne i uplny analfabet....
Pokud nekdo tento program pouzivate, tak prosim sdelte sve zkusenosti. Nez si koupim licenci, rad bych se o programu dozvedel neco vice, nez pise vyrobce na svych strankach.
Demoverzi programu vrele doporucuji vyzkouset. Vsechny informace + download programu na strankach vyrobce : www.IproCAM.com

Mam vsetko od tejto firmy, frezu riadiacu jednotku aj zdroj, žial zatial som to nerozchodil, manual k softu je len po francuzky alebo nemecky.
verzia je zakupena minuly mesiac. komunikovali sme s autorom toho softu, a sam nam o tom napísal. mame k tomu harwar, usb klúč a museli sme nainstalovat 98, aby sme sa nekam pohli. Pritom dodavatel stavebnice stroja ma napísane ze soft je aj na xp. Som s toho jelen, pisali sme aj do fora co ma ninos na stranke. tam sa nam niekto ozval, a napísal mi
Hi.
With W98 you have better reponse but the best is if you use InterpCNC serial
card.
InterpCNC work very well with WinXp
Hi.
With W98 you have better reponse but the best is if you use InterpCNC serial
card.
InterpCNC work very well with WinXp
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem to poustel na xp a zdalo se ze to maka
netestoval jsem jestli na lpt neco leze
ale pri nejmensim to netuhlo a nepadalo
zkuste jeste xp ceske a anglicke
netestoval jsem jestli na lpt neco leze
ale pri nejmensim to netuhlo a nepadalo
zkuste jeste xp ceske a anglicke
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
je pravda že som to skusal na slovenskom xp, ale na aj anglickej 2000 a pri tom istom nastavení fungovali motory len na 98, vcera som skusal rezat polystyren, a uz to slo, zatial nemam odvahu na nieco tvrdšie, nemam to este pevne, a kabliky vsade trcia. hram sa s tym uz pekne dlho a vysledky ziadne. Som rad ze vzniklo toto forum, aspon získam aky taky prehlad. V tejto veci som uplný laik.
Dakujem vsetkym co sem píšu , kazda informacia dobra
Dakujem vsetkym co sem píšu , kazda informacia dobra
Tak super. Konecne kladny ohlas. Ja jsem z MINOSu celkem nadseny. Zatim jsem zkousel jenom Demoverzi. Chystam si NIMOS koupit, tak me zajimaly reakce ostatnich clenu fora. Vyzkousel jsem celou radu CNC software (Mach2, Mach3, KCam4, GMFC, ...) a tenhle se mi na prvni pohled zamlouval.
Je pravda, ze po jazykove strance by to jeste nejakou tu musku chtelo vychytat. Absence anglickeho helpu muze nekomu vadit, ale za nekolik chvil se da na vsechno celkem logickou cestou prijit.
Jestli nekdo dalsi MINOS pouzivate, tak prosim sdelte sve dojmy.
Jo ... jeste me napada ... v nejake casti fora - uz nevim presne kde je diskuze o prevodu rastroveho obazku do 3D. Zkosel jsem to v MINOSu a vysledky super ... je pravda, ze pri vetsim obrazku (2000 x 2000) se procesor trochu zapotil, ale prevod probehl bez nejmensiho problemu.
Je pravda, ze po jazykove strance by to jeste nejakou tu musku chtelo vychytat. Absence anglickeho helpu muze nekomu vadit, ale za nekolik chvil se da na vsechno celkem logickou cestou prijit.
Jestli nekdo dalsi MINOS pouzivate, tak prosim sdelte sve dojmy.
Jo ... jeste me napada ... v nejake casti fora - uz nevim presne kde je diskuze o prevodu rastroveho obazku do 3D. Zkosel jsem to v MINOSu a vysledky super ... je pravda, ze pri vetsim obrazku (2000 x 2000) se procesor trochu zapotil, ale prevod probehl bez nejmensiho problemu.
Ninos je opravdu dobrý program. Ale na domácí používání mi přijde zbytečně moc složitý. Myslím tím, že má zbytečně moc funkcí.
Jinak mám doma přeložený NINOS do češtiny. Verze 3.0
Je to přeložený tak ze 2/3. Ale hlavně to podstatané.
Tento soft je určený pouze pro výstup step/dir na LPT, nebo to zvládá i něco rychlejšího (jako je např G-Rex s MACH3)?
Tak jsem stáhl demo. Sice skoro vůbec nerozumím tomu co je tam napsáno, ale MACH3 mi připadá lepší. Konfigurovatelnost MACHu je asi větší, podpora pro MACH je větší určitě, výstup na něco jiného než LPT to sice umí, ale netroufal bych si to rozchodit. Jediná výhoda, kterou jsem tam našel je podpora STL formátu (ale jestli to zvládne velké STL soubory, nevím... pokud ne, tak to je k ničemu). Dal bych přednost G-Rex/MACH3 (Quantum), tahle sestava má dost velký růstový potenciál a velkou rozšířenost/podporu, což nevím jestli platí i pro Ninos. Možná se pletu, rád se nechám poučit někým, kdo se v Ninosu vyzná.
Myslím, že Ninos má pohromadě vše. Můžeš navrhovat, rýsovat, převádět soubory, navrhovat plošné spoje, soustužení... A soubory STL také.
Mam ninos zakupeny, zatial co som potreboval to som si urobil v CORELI a exportoval som to do DFX a importoval do ninosu. Bol to ale len pokus omyl.cncp100 píše:Ninos je opravdu dobrý program. Ale na domácí používání mi přijde zbytečně moc složitý. Myslím tím, že má zbytečně moc funkcí.
HELP v ninose je francuzky. Ale vždy som urobil to čo som chcel. Najprv som robil pokusy na polystyrene, a ked som si bol istý tak som isiel na ostro.
Postupne som uz vychytyl nejake nastavenia, ale ze by som ho mal zvládnutý nemozem povedat. Som len zaciatocník a ucim sa na svojich chybach. Poriadne cnc som videl len na fotke.
Kde sa da stiahnut cestina na ninos?
Dík
cncp100: Já neznám podrobně ani Ninos ani Mach, můžeš uvést, v čem má ninos výhody? Pro základní frézovací i soustružnické operace je v Machu dostatek wizardů (navíc možnost tvořit nové), pokud půjde o složité tvary při soustružení, nebo dokonce o 3D frézování, tak si to stejně vytvořím jiném plnohodnotném CAD/CAM a vyexportuju jenom CNC program. Plošné spoje budu raději dál dělat fotocestou a leptáním, vyvrtání děr zvládne Mach také. Mach je velice univerzální a dá se přizpůsobit pro spoustu možných použití (jak úprava vzhledu SW, tak nastavení pro různý HW), dokáže to i Ninos? Jak je to s použitelností STL formátu? Zvládne Ninos i soubor s velkým množstvím bodů? Jak dopadne srovnání rychlosti Ninos/Mach (max frekvence na výstupu)? Opravdu nevím, Ninos je možná výborný SW, ale vzhledem k jeho menšímu rozšíření a jazykovému omezení bude mnohem složitější o něm zjistit potřebné informace.
Hopik : Čeština se stáhnout nedá, překládal jsem to sám. ( cca rok a půl.)
Tedy samozřejmě ne v kuse, ale s přestávkami. Musí na to být nálada.
Tedy samozřejmě ne v kuse, ale s přestávkami. Musí na to být nálada.