To mi hlava nebere toto
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
To že je něco v katalogu je jedna věc, ale jestli to někdo koupí druhá.
Na tý Tatře? To byl akrylát. PURko je barva na průmysl, tomu odpovídá i její charakter. Na průmyslu se tolik nehraje na přípravu povrchu, takže je potřeba míň lesku a větší vrstva která to trochu porovná. Kdybys PU naředil jak akrylát, aby se to pěkně slilo, tak to steče dolů, pu zasychá dýl. A při tý konzistenci kdy to slušně kryje a drží to udělá trochu hrubší povrch (oproti akrylátu)
Na tý Tatře? To byl akrylát. PURko je barva na průmysl, tomu odpovídá i její charakter. Na průmyslu se tolik nehraje na přípravu povrchu, takže je potřeba míň lesku a větší vrstva která to trochu porovná. Kdybys PU naředil jak akrylát, aby se to pěkně slilo, tak to steče dolů, pu zasychá dýl. A při tý konzistenci kdy to slušně kryje a drží to udělá trochu hrubší povrch (oproti akrylátu)
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Každý, kdo má mozek a takovou děličku potřebuje.
Důležitý je jak to je udělaný přesně a jestli to je opravdu zušlechtěný a nitridovaný - pokud ano, cena rozhodně není problém - oproti těm různým čínským shitům.
Jinak všem klávesnicovým wodborníkům, co se jim to zdá drahý

DPH (nemluvím o sumě) samozřejmě je problém - pokud není, je to jasný problém.
Cenu nekomentujem, nikto nebude robiť presné súčiastky za pár šupov, no predajnosť by výrobca tiež mal vzať do úvahy. Mne skôr vadí to úzke uloženie vretena, to je tak max 50 mm, a keď sa ku tomu priráta vyloženie obrobku v hlavičke cca 100 až 150 mm, tak je to dosť velký nepomer. Na drobné veci budiš, no za tie peniaze je to dosť obmedzenie, ako aj deliť na vyššie prvočísla, dá sa to podla uhlov, no je to nepraktické oproti deleniu na kotúči na klasike DU... hlavne pri sériovke. Volakedy som nad podobnou výrobou uvažoval- na jednoduché a drobné veci hodiť ju do zveráku a deliť, no ten pomer váha/ tuhosť a hlavne náročnosť výroby pre pár použití ma od toho odradil. Ovšem pre nikoho môže byť šitá na mieru, a pri velkej sérii by na seba mohla aj zarobiť, no v dobe CNC tých prípadov nebude veľa.
Tak aby se to neztratilo (nechal jsem jen to technické):
Dělicí přístroj DP-125,osová výška 100 mm,základna 130x150mm,celková výška 174mm,VELKÝ PRŮCHOD VŘETENEM o průměru 45mm, pro sklíčidlo 125mm.Váha 10,5kg bez sklíčidla.Vhodný pro upnutí do svěráku na frézce, vrtačce, obráběcím centru,lze upnout i přímo na stůl.Počet dělení 24, dělicí kotouč lze pootočit vůči sklíčidlu +-30°.Pro opakovanou výrobu je možno dodat s kotoučem o jiném počtu dělení.V případě potřeby je možno nastavit přesný úhel za pomoci koncových měrek a funkce sinus. Příruba pro sklíčidlo umožňuje použití sklíčidla TOS D-125mm, nebo sklíčidlo VERTEX D-130mm /na snímku/.Český výrobek, kvalitní a přesné zpracování v naší firmě, vyrobíme i jiné upínací, lisovací, střižné přípravky nebo díly dle výkresové dokumentace. www.matoska.cz
PS: Mě se stejně nejvíc líbí tadle dělička

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Fotky má na rajčeti: https://mufikxxl.rajce.idnes.cz/delicka_DP-125/
Sieg SX4, Interkrenn IKD-400, Vernier Minishape 28
No jo, já jsem sem tehdy prakticky nechodil, tak mi to uniklo. Taky jsme si občas volávali, nejvíce právě kvůli té děličce, teď mi dochází, jak je to vlastně dávno. Uf, to jsem teda smutnej.. Děkuju za odkaz.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino