Pomoc pri zapise frezovanie 2 ploch na doosane

Odpovědět
gamer
Příspěvky: 4
Registrován: 21. 4. 2020, 2:26

21. 4. 2020, 2:42

Ahojte neviem presne ako by som mal napisat v g-kode pre c-os (pre doosan)ofrezovanie tychto dvoch plôch.Cez stvorec to nemozem napisat a ani cez 6hran.Predtoceny priemer bude D4 a chcel by som to robit frezkou D10 ( i D5 by sa asi našla pričom r2,5 by som zadal v geometríí).Prípadne ako to zadat celé do manuálu:Pevné cykly pro tvarové obrábění (rovina XY) - Dakujem vopred za pomoc.
Přílohy
Screenshot_20200421-154002_Gallery.jpg
Naposledy upravil(a) gamer dne 22. 4. 2020, 7:31, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 5735
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

21. 4. 2020, 6:15

Tento Doosan? C je ten otočný stůl?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
majo477
Příspěvky: 630
Registrován: 28. 5. 2014, 8:39

21. 4. 2020, 6:43

Thomeeque píše:
21. 4. 2020, 6:15
Tento Doosan? C je ten otočný stůl?
Myslím že sa jedná o sústruh🤔
gamer
Příspěvky: 4
Registrován: 21. 4. 2020, 2:26

21. 4. 2020, 8:42

majo477 píše:
21. 4. 2020, 6:43
Thomeeque píše:
21. 4. 2020, 6:15
Tento Doosan? C je ten otočný stůl?
Myslím že sa jedná o sústruh🤔
Ano jedna sa o doosan sustruh gt2100B s pohánačkami a na vretene je C-os.
kiko01
Příspěvky: 705
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

21. 4. 2020, 10:15

10mm freza sa mi zda moc velka zbytocne, moze to robit viac skody ako osohu
Nemoo
Příspěvky: 133
Registrován: 22. 2. 2014, 8:27

21. 4. 2020, 10:27

gamer píše:
21. 4. 2020, 2:42
Ahojte neviem presne ako by som mal napisat v g-kode pre c-os (pre doosan)ofrezovanie tychto dvoch plôch.Cez stvorec to nemozem napisat a ani cez 6hran.Predtoceny priemer bude D4 a chcel by som to robit frezkou D10.Dakujem vopred za pomoc.
Tak předpokládám, že to máš s Fanucem. Takže v manual Guide najedeš do cyklů, naháněčky a obdelník/čtverec a tam nastavíš 4,5x3,1 a hotovo. Pojede ti to dvě strany pracovním posuvem, ale to tě nezabije. Případně to programovat jako volný tvar a hodit tam jen dvě čáry.
Doosan Puma 2100L, Puma 3100L, Lynx 2100LMSA, DNM 500II, MCV 750, SPT 16 NC
majo477
Příspěvky: 630
Registrován: 28. 5. 2014, 8:39

22. 4. 2020, 6:16

kiko01 píše:
21. 4. 2020, 10:15
10mm freza sa mi zda moc velka zbytocne, moze to robit viac skody ako osohu
Aj ja mislím že 10tka je vela,tak 6tka by bola ok
gamer
Příspěvky: 4
Registrován: 21. 4. 2020, 2:26

22. 4. 2020, 7:27

majo477 píše:
22. 4. 2020, 6:16
kiko01 píše:
21. 4. 2020, 10:15
10mm freza sa mi zda moc velka zbytocne, moze to robit viac skody ako osohu
Aj ja mislím že 10tka je vela,tak 6tka by bola ok
Môžem aj menšiu kedže zadam do geometrie R2.5 čiže s frezkou D5 len porozumiet tomu ako zadata do manualu že potrebujem ofrezovat tie dve plochy pod tímy uhlami (resp. najpr jednu a potom druhu aby som neprefrezoval už osústruženú D4 ktorá tam musi ostať) :(.
Nemoo
Příspěvky: 133
Registrován: 22. 2. 2014, 8:27

22. 4. 2020, 9:49

gamer píše:
22. 4. 2020, 7:27
majo477 píše:
22. 4. 2020, 6:16
kiko01 píše:
21. 4. 2020, 10:15
10mm freza sa mi zda moc velka zbytocne, moze to robit viac skody ako osohu
Aj ja mislím že 10tka je vela,tak 6tka by bola ok
Môžem aj menšiu kedže zadam do geometrie R2.5 čiže s frezkou D5 len porozumiet tomu ako zadata do manualu že potrebujem ofrezovat tie dve plochy pod tímy uhlami (resp. najpr jednu a potom druhu aby som neprefrezoval už osústruženú D4 ktorá tam musi ostať) :(.
vždyť ty je nepotřebuješ frézovat pod žádným úhlem - je to ofrézování asi pro klič - takže dvě rovnoběžné plochy. Ta malůvka je výplodem jedince který zjistil, že autocad dokáže kótovat úhly.
Doosan Puma 2100L, Puma 3100L, Lynx 2100LMSA, DNM 500II, MCV 750, SPT 16 NC
gamer
Příspěvky: 4
Registrován: 21. 4. 2020, 2:26

22. 4. 2020, 10:27

Nemoo píše:
22. 4. 2020, 9:49
gamer píše:
22. 4. 2020, 7:27
majo477 píše:
22. 4. 2020, 6:16

Aj ja mislím že 10tka je vela,tak 6tka by bola ok
Môžem aj menšiu kedže zadam do geometrie R2.5 čiže s frezkou D5 len porozumiet tomu ako zadata do manualu že potrebujem ofrezovat tie dve plochy pod tímy uhlami (resp. najpr jednu a potom druhu aby som neprefrezoval už osústruženú D4 ktorá tam musi ostať) :(.
vždyť ty je nepotřebuješ frézovat pod žádným úhlem - je to ofrézování asi pro klič - takže dvě rovnoběžné plochy. Ta malůvka je výplodem jedince který zjistil, že autocad dokáže kótovat úhly.
Ok, diki dnes to vyskúšam a potom sa ozvem večer. Ešte raz dakujem.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní veci kolem programovani“