jo více kuželů je pohodlnější to ano, taky jsem měl takovou vizi , jediné co z toho zůstalo

je č.1 tam mám danou tu hoblovací která se blbě kalibruje protože sřed je o asi 5 mm utopenej vuči ostří a to kalibrovací tlačítko se vleze mezi destičky
a na každou práci si sestavím sadu nástrojů jakou potřebuji (a1 c3 a5 b1 ...) protože zákon schválnosti je že potřebuješ něco z té sestavy a něco z té, v camu mám jen tu hromadu nástrojů zadanou a pak je očísluji jak potřebuji ale nato si přídeš asi sám
jo klidně 4 cm najednou ale nato přídeš sám podle drnčení a tak , nejhorší jsou drážky šíře přesně na nástroj tam se tolik najednou nedá , jakmile to má kam vyhazovat tak to vezme nesmysl
rychlosti posuvů u dřeva je docela problém tabulky vpodstatě neexistujou a všude většinou píšou něco ve smyslu otáčky 16-30 tis, posuv 5- 30 m/min takže stejně člověk zkouší
vakuovej stůl mám taky

a 120kubikovou vývěvu mám na půdě (protože tam je 5,5kw motor a mám strach že to nevydrží jistič(nemá to rozeběh , takže to bude štos jak prase), a nějak tomu celkově nevěřim) zatím vše šroubuju do mdf desky nebo používám takový ty zacvakávací packy a sbírám odvahu vyzkoušet vývěvu
jo na gravirování používám to samé jako na dřevo
při 3Dčku to je spíš o tom jak moc chceš detailů
hodně detailů = malá kulová fréza/ malej boční krok a spousta času
málo detailů = velká kulovka / velkej boční krok a jeto rychle ale brousíš vlnky
systém vypadá dost podobně
a bude záležet jestli bude pasovat nějakej postprocesor jinak to bude boj já třeba bojoval stim že syntec má oproti fanuc jiný Gčko pro přepínání mezi palcema a metrikou a strávil sem asi dva večery než sem to v postu našel a přepsal
někde tady sem četl že tyhle ,,činský" sytémy vychází z fanuc a to vevětšině camů je ale můžou tam bejt takovýhle drobný zádrhele
jinak taky se furt učím cnc máme jen chvilku

takže některé informace odemně můžou bejt taky zavádějící
a kolikrát nechápu co bych si mohl dovolit většinou jezdím kolem 4m/min a když vidím video kde lítaj 30m/min tak nechápu že se jim ta fréza nezlomí
https://www.youtube.com/watch?v=dC1qwGwhx9Y