Co jste dneska bastlili?
Petře popravdě řečeno se mi nechtělo přemýšlet nad tím, co to vlastně stavíš za jeřábek, tak si říkám že se nechám překvapit. Napínáš mě ale už dost dlouho. Nechceš s tím trochu pohnout?

Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
Dneska jsem nastěhoval první stroj do nový dílny. V jednom člověku dvacet metrů po měkkým hliněným povrchu přes několik terénních "vln". Za dopoledne byla pod střechou.
Naposledy upravil(a) Zbýňa dne 2. 5. 2020, 9:17, celkem upraveno 1 x.
Máš to pěkný. Super. Já se peru zase s pilou. Byl jsem v lese, tak jsem na noční
Jinak by to mělo říznout něco kolem 360 mm na délku a 280 na výšku. Ale bude to omezený svěrákem na plus minus 310... Vodítka budou na tom plocháči zboku. To půjde ofrézovat a rybina s vodítkama na to. Má to takhle myslím Gonda. To snad bude stačit
Půjde na to ještě asi třicet kilo železa...

Jinak by to mělo říznout něco kolem 360 mm na délku a 280 na výšku. Ale bude to omezený svěrákem na plus minus 310... Vodítka budou na tom plocháči zboku. To půjde ofrézovat a rybina s vodítkama na to. Má to takhle myslím Gonda. To snad bude stačit

Naposledy upravil(a) stanik84 dne 3. 5. 2020, 6:32, celkem upraveno 1 x.
Ahoj, krásná dílna. Tu barvu na stěny jsi použil jakou, prosím ? Potřebuji už taky vymalovat.
dík Milan
Díky. Bílá je Primalex Fortissimo a žlutá je Primalex Essence. Essence se míchá do barevných odstínů. Kryvost je řekl bych horší než u klasických Primalexů, tak je potřeba nešetřit barvou a určitě ti nevyjde spotřeba podle množství na obalu. Bohužel cenovka těhle typů barev je vyšší. Nicméně jak barva zaschne tak je obrovskej problém jí umýt vodou. Třeba i na plastu zaschlá drží velmi dobře, takže je potřeba včas umýt vercajk a dávat pozor na ušpinění podlahy atp. S nátěrem na starší podklad nemám zkušenost, dával jsem to na novou omítku.
Zbýňo! Už po několikáté se dívám na ten tvůj stroj v nové dílně a přiznám se, že bych byl nešťastný, kdyby mě někdo řekl ať to očistím a "nenasviním" při tom. Ale jak říkáš, "do prvního škrábance".
Tak hodně štěstí do dalšího stěhování.

Konečně mě přišel zdroj z Číny a mohl jsem tak dokončit malou fortunku. Zadařilo se a vyzkoušel jsem to při renovaci hrotu, na které to bylo primárně určené. Pro hobby docela dobré. Zdroj dá 10 amper a motorek z akučka si bere něco přes 7. Na malý soustruh docela dobrá hračka.

-