Co jste dneska bastlili?
To sice jo, ale nech si nacenit novej, ten kdo by ho tak jako tak musel koupit by ho vzal všema deseti.
Jen tak si ho koupit na kšeft a čekat, nato to není.
Je to škoda.
Jen tak si ho koupit na kšeft a čekat, nato to není.
Je to škoda.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
Tak nato som už doplatil párkrát alebo mal nepríjemnosti. Ako nadšenec strojov som aj ja stále zachraňoval čo sa len dalo. Ale vieš je to tak isto s ľudmi ako si to možno práve Ty, alebo niekto tu pred pár rokmi písal. Dobrá fréza spolu s príslušenstvom ponúka niekto z fóra pól roka za nič a nikto nič. potom plačú že nie je nič napredaj alebo drahé . to isté bolo pri mne. príklad:
do šrotu išla frézka fu3 alebo 4 neviem /to zobral jeden pán/a 3 brúsky obyčajné,ti ktoré vyzerajú ako stará babka keď kope na záhrade majú taký chrbát veľký. jednu som zobral ja jednu som dohodil kamošovi zadarmo a keď som doviezol s autom a rukou tak a že to je veľké. dal so to potom švagrovi
keď je nejaká fréza tak čo, ja nemôžem zato že sú obrovské ved' sú zo závodu nie od hodinára, potom aj doprava je drahá a v vždy tie nechutné veci dookola. že sú vybehanejšie a tak.
je pravda že na 60 % príslušenstvo ukradnú alebo chýba komplet.
aktuálne : ideme vyhadzovať peugeot 206 rv 2004- garážované fakt ani jedna hrdza 90 000 km je to majiteľovho otca má 90 rokov a že on už jazdiť nebude. ja som auto nosil každé dva roky na stk a to som dofúkal gumi a dobil baterku , viac to nejazdilo. ponúkal to za 300 eur všetkým zmámim som to povedal nikto nič. že to potom zošrotuje tak skočil som dnes za jedným slušným Rómom z našej dediny či to auto zadarmo nechce len musí zaplatiť zákonné prepis a tabuľky. no a idem sním budúci týždeň na políciu. takto to je aj zo strojmi len keci keci ale keď niečo treba za to robiť tak ruky preč. preto som stým prestal. Ja čo som chcel mám možno aj viac. česť výnimkám ale bohužiaľ ja s týmito záchrannými prácami nemám dobré skúsenosti. a boh mi je svedkom že som na tom nezarobil ešte ani cent. Ale idem robiť , len tu zasieram vlákno nedôležitými blbosťami.
Borci, dnes jsem provedl zcela zasadni upgrade oscilloskopu! Ubastlil jsem si pravouhlou flashku!
Tahle cerna Mitsubishi flashka je jediny typ ktery mi v Rigolu funguje fakt rychle a ja ji dnes malem ulomil...ostatne jako uz nekolikrat. Tak jsem milou Mitsubishi kuchnul a udelal z ni pravouhlou jen Mitsu.
Ted uz ji snad neulomim a konecne jsem na neco pouzil ten SHAPE-PLAST.
Kdyby nekdo potreboval ubastlit treba pravouhlou mys, nebo tak neco, dejte vedet. Ted uz jsem expert.

Ted uz ji snad neulomim a konecne jsem na neco pouzil ten SHAPE-PLAST.
Kdyby nekdo potreboval ubastlit treba pravouhlou mys, nebo tak neco, dejte vedet. Ted uz jsem expert.

Naposledy upravil(a) Dawe dne 7. 5. 2020, 8:05, celkem upraveno 2 x.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Zajímavý matroš, proč ne, jen to pak nesmí do tepla 

Jsem prekvapenej jak pevna a oteruvzdorna ta hmota po zatvrdnuti je. Je to k nerozeznani od nylonu, nebo spis PA66. A i v teple to muze na chvilku byt, tak 5minut trva nez to zacne meknout i pro taovyhle maly kousek. Mel jsem ty granule doma snad 5let, nebo i vic a nevedel jsem co to umi...
-
Shape plast je super, vyrábam z nej dlahy na zlámané nohy a krídla u divožijúcich vtákov. A kupujem ju v GM-electronic 

SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
t256> no to je jasne ze jsou i mensi, sam jich par mam. Ale ty jsou vsechny novejsi, kapacitnesi (padlo ma jen 4GB) a v tom Rigolu pomale. Ve filesystemu ani velikosti sektoru to neni. To co uklada padlo 3s , to s novou 32GB miniaturni flashkou trva 10s a to je vazne otrava, kdyz tipes desitky obrazovek pro analyzu nebo do reportu. Ten scope je zkratka vybiravej, jinak bych se s tim prece ne*ral.
zverodoktor> ja ho taky asi mam z GMka.
zverodoktor> ja ho taky asi mam z GMka.
-
V ambulancii teplovzdušku nemám, tak ho dával do vrelej vody z kanvice. Funguje to dobre, voda sa ľahko vytlačí a na tie dlahy nevadí, že to je na začiatku mokré. Ale na serióznejšiu prácu je to horúcim vzduchom asi lepšie.
zverodoktor> to jsi spica veterinar, kdyz pouzivas k praci takove progresivni metody
Mne zprvu prekvapilo, ze jsem musel nastavit vzduch na neakych 200degC a i tak to celkem dlouho trvalo nez se granule rozpustily. Mel jsem strach dat jeste vetsi teplotu, abych to "nespalil". Ona mozna ta voda bude z tohodle pohledu lepsi.

Mne zprvu prekvapilo, ze jsem musel nastavit vzduch na neakych 200degC a i tak to celkem dlouho trvalo nez se granule rozpustily. Mel jsem strach dat jeste vetsi teplotu, abych to "nespalil". Ona mozna ta voda bude z tohodle pohledu lepsi.
-
Mám rád keď práca ide od ruky. Predtým so tie dlahy patlal z dentakrylu. Fungovalo to vcelku dobre, ale smrdelo to a musel som to nahrievať fénom aby stuhol v rozumnom čase. Shapeplast je tuhý za 2 minúty, keď tak ho olejem studenou vodou. Naviac som z neho vymyslel akúsi spevňujúcu a pritom pružnú ortézu na fixáciu vnútrokĺbnych zlomenín u vodných vtákov a dravcov, kde tá jeho pružnosť umožňuje v priebehu liečby malý pohyb kĺbu a zabráni sa tak jeho stuhnutiu.
Ešte špekulujem vyrábať dlahy na mieru na 3D printeri, ale to by chcelo naučiť sa lepšie pracovať s 3D návrhmi. No a odtiaľ je len krok k 3D naskenovaniu trebárs poranenej nohy či krídla a následnej výrobe fixátora úplne na mieru

Pokud toho spotrebovavate vic, zkuste kontaktovat primo vyrobce http://www.elchemco.cz/zbozi/193/shapeplast/
Ma i 250g / 1000g baleni a mam pocit, ze je tam vyrazny rozdil v jednotkove cene - myslim, ze driv byl i cenik na webu.
A podle mych ridkych zkusenosti je lepsi horka voda, nez horkovzduska - a ve vyrazenem fritaku stacilo myslim neco malo pres 70 stupnu a dal se zpracovavat.
Jinak, chvili jsem z nej mel i matici na 10mm posuvovem sroubu suportu 300 soustruhu a na to, ze byl provizorni drzel hezkych par mesicu (ted je tam lita matice z Dawex pryskyrice GS super fluid).
Ma i 250g / 1000g baleni a mam pocit, ze je tam vyrazny rozdil v jednotkove cene - myslim, ze driv byl i cenik na webu.
A podle mych ridkych zkusenosti je lepsi horka voda, nez horkovzduska - a ve vyrazenem fritaku stacilo myslim neco malo pres 70 stupnu a dal se zpracovavat.
Jinak, chvili jsem z nej mel i matici na 10mm posuvovem sroubu suportu 300 soustruhu a na to, ze byl provizorni drzel hezkych par mesicu (ted je tam lita matice z Dawex pryskyrice GS super fluid).
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
habitat3> zalezi na materialu, pruzinovych dratu je rada, od uhlikovych oceli pres ruzne nerezy az k inconelu. Vetsinou se pruzina vytoci a hotovo, ale jsou i zvlastni pozadavky na oteruvzdornost nebo tvrdost a tam prave zalezi tep. uprava na pouzitem materialu. K cemu ta pruzina slouzi? Pocital jsi ji na unavu (goodmanuv diagram?) ?
Naposledy upravil(a) Dawe dne 8. 5. 2020, 8:26, celkem upraveno 2 x.